Blogolj!

Szeptemberre csúszik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

2020.04.16.

A filmmustrát eredetileg májusban tartották volna meg.

A Genezis kapta a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál fődíját

2019.06.02.

Dobos Tamás kapta Genezis című alkotásért a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az operatőri munkát a középpontba helyező seregszemle elismeréseit szombaton adták át Szegeden.

Többszáz alkotást neveztek a Zsigmond Vilmos filmfesztiválra

2019.02.11.

Harmadik alkalommal rendezik meg májusban a nemzetközi filmmustrát, amit a 2016-ben elhunyt Oscar-díjas magyar operatőrről neveztek el.

Kiosztották az első Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőri díjat

2018.01.31.

Balázs István Balázs

Tegnap este Kovács László és Zsigmond Vilmos özvegye jelenlétében a Pesti Vigadóban kiosztották az első Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Diák kategória Díjat.

Még két hétig lehet jelentkezni a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

2018.01.15.

Meghosszabbították a nevezést, így január 28-ig lehet nevezni arra a nemzetközi filmfesztiválra, amely elsősorban az operatőri munkára helyezi a hangsúlyt. A Zsigmond Vilmosról elnevezett fesztiválra már több mint kétszáz alkotással jelentkeztek.

Kovács László és Zsigmond Vilmos nevét viseli a hazai operatőri díj

2017.12.29.

Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat alapított a Magyar Operatőrök Társasága, a Magyar Operatőrök Iskolája és a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég.

Jövőre újra Zsigmond Vilmosról fog szólni minden

2017.10.25.

Jövő májusban ismét a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező nemzetközi filmfesztivált rendeznek Szegeden.