Blogolj!

John Williams világhírű filmzenéi április 16-án az Arénában

2016.04.11.

John Williams világhírű amerikai komponista filmzenéi állnak a középpontban a Budafoki Dohnányi zenekar április 16-i koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában. 

Francia mozikban az egykori magyar punkokról készült francia dokumentumfilm

2016.03.30.

Szerdától látható a francia mozikban Lucile Chaufournak a 1980-as évek magyar punkjairól készített dokumentumfilmje, az East Punk Memories (Keleti punk emlékek). 

Karcol a tű és a zene

A ’60-as, ’70-es évek Amerikája pezsgett nem csak politikai, hanem zenei téren is. Nagy változások történtek ebben az időszakban, dúltak a háborúk és a szerelem, a lázadás és bulik. Hálás feladat egy rendezőnek ezt az időszakot felidézni és vászonra vinni, főleg annak, akit úgy hívnak: Martin Scorsese.

Címkék: Bakelit, Sorozat, zene

Egy kis szilveszteri móka és kacagás

2015.12.31.

Elérkezett az év utolsó napja, amikor már nincs is más dolga az embernek csak hátradőlni, jókat enni-inni és elbúcsúztatni az évet. Persze az a legjobb, ha ezt nevetve tesszük, amihez itt van néhány poén a filmes világából.

Tom Hiddleston, mint country zenész- I Saw The Light előzetes

2015.12.02.

Korábban már érkezett egy kisfilm, amin Tom Hiddleston (Thor 1-2.Hank Williams egyik leghíresebb dalát énekli. Most megérkezett az elő előzetes is az életrajzi ihletésű mozihoz, ami 2016 március 25-én kerül az amerikai mozikba. 

Magyar cím és előzetes Martin Scorsese és Mick Jagger sorozatához

2015.11.05.

Februárban indul az HBO új, saját gyártású sorozata a Bakelit, ami mögött olyan nevek állnak, mint Scorsese és  Jagger. A történet középpontjában egy Richie Finestra (Bobby Cannavale) nevű, gondban lévő lemezcég tulajdonosa fog állni, aki elszántan keresi azt az új hangzást, amellyel a kiadó kilábalhatna a bajból.

Megérkezett a Gutterdämmerung első előzetese

2015.10.16.

Végre előzetest is kaptunk a világ leghangosabb némafilmjéhez, ami a videót elnézve nem is annyira néma. A film nem kisebb rock és metál legendákat fog felvonultatni, mint Iggy Pop, Henry Rollins, Slash, Tom Araya (Slayer), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal), Lemmy (Motörhead), Josh Homme (Queens of the Stone Age), Mark Lanegan, Grace Jones a Volbeat és a Justice. A filmre sajnos még 2016-ig biztosan várnunk kell, de addig is itt egy kis ízelítő, hogy mire is számíthatunk. 

A Netflix az ünnepi hangulatról is gondoskodik - Very Murray Christmas előzetes

2015.10.15.

Sofia Coppola, Bill "Fucking" Murray és Mitch Glazer (Szép remények, Beavatásírta a forgatókönyvét a Netflix Very Murray Christmas filmjének. Coppola rendezi, Murray pedig saját magát alakítja benne, amint épp attól fél, hogy a havazásban való elakadásuk miatt senki nem fog feltűnni a Varieté showjában.

Murray mellett feltűnik még: George Clooney, Paul Shaffer, Amy Poehler, Julie White, Dimitri Dimitrov, Michael Cera, Chris Rock, David Johansen, Maya Rudolph, Jason Schwartzman, Jenny Lewis, Phoenix, Frederic Moulin, Rashida Jones, Miley Cyrus és még sokan mások. Úgy látszik, hogy idén a rosszak is kapnak ajándékot a Télapótól, premier December 4. 

Előzetest kapott Scorsese és Jagger sorozata

2015.10.06.

(kép forrása:http://www.hbo.com/vinyl)

Martin Scorsese és Terence Winter, a Gengszterkorzó alkotói Mick Jaggerrel karöltve az HBO-nál készítették el a Vinyl szériát. A történet a 70-es években játszódik New Yorkban és, naná hogy a szex, drog és rock’n’roll meg a zeneipar lesz a lényeg. Bobby Cannavale (A séf, A Hangya) játssza Richie Finestra lemezkiadót, aki megpróbálja megmenti vállalatát anélkül, hogy bárkinek baja legyen. Olivia Wilde, Juno Temple, Ray Romano, Birgitte Hjort Sorensen és Ato Essandoh is felbukkan a szériában. Sajnos még 2016 januárjáig várnunk kell rá.

Gutterdämmerung - Készül a világ leghangosabb némafilmje

2015.09.16.

(kép forrása: http://www.thebeatjuice.com/)

Igen, a világ leghangosabb némafilmje. Az ötlet Bjorn Tagemose-tól egy belga-svéd képzőművésztől származik, aki Henry Rollinsszal közösen írta a forgatókönyvet, a rendezésért szintén Tagemose fogja levezényelni. A főszerepekben a rock 12 meghatározó egyéniségét láthatjuk majd az eddig közzétett nevek; Iggy Pop, Henry Rollins, Tom Araya (Slayer), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal), Lemmy (Motörhead), Josh Homme (Queens of the Stone Age), Mark Lanegan, Grace Jones a Volbeat és a Justice. A még titokban lévő neveket az elkövetkezendő hetekben teszik majd közzé a projekt honlapján.

Címkék: Rövidzárlat, zene