Blogolj!

Újraindul a beattörténeti filmklub a Kinoban

2017.10.26.

Újraindul a korábban még Cseh Tamás Programként ismert Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös beattörténeti filmklubja, az Extázis 7-től 10-ig. Csütörtöktől hét hónapon át havonta egyszer lesznek vetítések a fővárosi Kino Caféban.

Bartók Béláról szóló dokumentumfilm debütál ősszel

2017.08.25.

Kevéssé ismert oldaláról mutatja be édesapját Bartók Péter abban a dokumentumfilmben, amelyben életében először beszél Bartók Béla 92 éves fia a zeneszerző személyes oldaláról, családjához, kortársaihoz fűződő kapcsolatairól és az Amerikában töltött évekről. A Bartók című filmet szeptemberben mutatják be az országos mozihálózatokban.

Teljes a Queen-film csapata

2017.08.23.

Szó volt már róla, hogy jövőre jön a Queen-film, ami minden idők egyik legnépszerűbb zenekaráról és annak ikonikus pillanatairól fog szólni, a címe pedig nem is lehet más, mint Bohemian Rhapsody

Címkék: Queen, Rövidzárlat, zene

John Williams 85

2017.02.08.

Nyolcvanöt éves John Williams, minden idők egyik legsikeresebb filmzeneszerzője, akinek oylan klasszikusokat köszönhetünk többek között, mint A Cápa, az Indiana Jones és a Star Wars időtálló zenéi. Emellett ötven alkalommal jelölték Oscarra, e téren a még élő alkotók közül ő a csúcstartó, és összességében is csak Walt Disney előzi meg. 

Megvan, ki játssza Freddie Mercuryt

2016.11.05.

Már régóta tető alá akarnak hozni egy Freddie Mercury életrajzi filmet és sokáig úgy volt, hogy Sacha Baron Cohen (Borat) főszereplésével fog érkezni, azonban a színész-rendező kiszállt a filmből. Ezután sokáig nem is lehetett hallani a projektről egészen mostanáig.

Decembertől látható a mozikban a Wellhello-film

2016.11.04.

December elsejétől látható a mozikban a Wellhello slágerei által inspirált #Sohavégetnemérős című zenés játékfilm, amelyben a Fluor Tomi és Diaz alkotta népszerű duó is szerepel. 

Ülj be a moziba David Bowie mellé!

2016.10.28.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház egy különleges filmélményre hívja a nemrégiben elhunyt énekes rajongóit.

DiCaprio fogja egyengetni a Rock ’N’ Roll útját

2016.10.25.

Újabb szerepre készül a korunk egyik legtehetségesebb színésze, Leonardo DiCaprio. Ezúttal is egy érdekes figura bőrébe bújhat majd, méghozzá egyenesen Sam Phillips személyében. És hogy ki is ő? Nem kisebb személyiség, mint Elvis Presley-t vagy épp Johnny Casht felfedező producer.

Te min játszol? – Sing Street

2016.08.19.

Vajon miért van az, hogy a zenészek vonzzák a csajokat? És miért van az, hogy zenélni menő? Mert kreatív, hangos, feltűnő? A zenét – legyen akármilyen stílus is – mindenki szereti, így szívesen párosítunk hozzá pozitív tulajdonságokat. A Sing Street egy zenés film és itt is működik ez a kötelék: zene, menőség és nem mellékesen egy jó sztori.

Zenés romantikus filmet forgat Csupó Gábor

2016.08.09.

Pappa Pia címmel romantikus, mozgalmas, zenés szórakoztató film készül Csupó Gábor rendezésében; a forgatás tíz héten át, szeptember közepéig tart 12 helyszínen.