Blogolj!

Kurt Russellnek van a legmenőbb bajusza

2015.08.12.

Végre, végre, végre nem csak a szebbnél szebb plakátokat, hanem mozgóképet is láthatunk a The Hateful Eight-ből. Mint minden Tarantino alkotás ez is fasza, laza és sodor magával. Bár ez még csak két perc, na, de akkor is...

Szerelem, haldokló lány és homár Miskolcon

2015.08.11.

Egy hónap múlva rendezik meg szeptember 11. és 20. között a 12. Jameson CineFest Filmfesztivált Miskolcon, és mivel az egyik legszínvonalasabb filmfesztiválról van szó, így kihagyhatatlan, hogy szót ejtsünk róla. Lesz itt cannes-i kedvenc, megbotránkoztató orgia és kemény bunyós film is.

(kép forrása: www.fastcocreate.com)

Újabb izgalmas sorozat a láthatáron - Westworld

2015.08.10.

A sorozatok most élik virágkorukat és lassan jobbak, mint a filmek (na, jó, talán nem), de megint csak itt egy bizonyíték, hogy miért is érdemes figyelni rájuk. A Westworld első teasere sokat még nem árul el, de a színészgárda (Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandie Newton) alapján minőségi lesz.

Plusz izgalmi faktor, hogy a történet a sci-fi és a western keveréke lesz, mivel a cselekmény egy rendhagyó park körül bontakozik ki, ahol emberi robotok élik mindennapjaikat vadnyugati körülmények között. Viszont - hogy legyen min izgulni persze - az egyik android öntudatra ébred, rájön a turpisságra, és a bonyodalmak itt indulnak el.

Szerelem, sötét verem - A nyugat útján

2015.08.02.

A western a vadnyugatról, fegyverekről, mocsokról, Clint Eastwoodról és a leszámolásról szól. De mi van akkor, ha ebbe még belekerül egy fiatal skót fiú és a szerelem egy kis lírai, filozófiai felhanggal? Izgalmas, szokatlan western, ami sajnos nem kapott elég hírverést.

 Jól ismerjük már a mesét a legkisebb királyfiról, aki szíve hölgyét meghódítandó elindul a rögös úton, ahol útja során hol barátokra, hol pedig ellenségekre talál. Jay (Kodi Smit-McPhee) is egy ilyen kis királyfi, aki egészen Skócia partjairól indul el A lányhoz Amerikába. Csak a szép kis mesében az a bökkenő, hogy éppen a vadabbnál vadabb nyugatra viszi útja valahol a 19. század végén, ami lássuk be, nem egy mesébe illő korszak.

(kép forrása: www.littlevillagemag.com)

Iszonyú erős előzetessel érkezett meg a The Revenant

2015.07.17.

Alejandro González Inarritu, Leonardo DiCaprio és Tom Hardy. Ennél erősebb névsort kívánni sem lehetne, és ezt még fokozzák a The Revenant előzetesével. Már ez a pár perc is beszippant, akkora erő és feszültség van benne, így még belegondolni is nehéz, hogy legalább egy bő félévet tuti kell a bemutatóig várni. 

The Hateful 8 plakát

2015.07.12.

Nem elég, hogy ilyen hangulatos-retros-menő plakátja van Tarantino legújabb filmjének, de az sem egy elhanyagolható szempont, hogy az isteni Ennio Morricone zenéje fog megszólalni a filmben. Egyszerűen csodálatos.

(kép forrása: www.flickeringmyth.com)