Blogolj!

"Ahová megyünk, ott nincs szükség utakra!" - 35 éves a Vissza a jövőbe

2020.07.04.
Kálovics Tibor

Július 3-án múlt 30 éve, hogy bemutatták Robert Zemeckis kultikus trilógiájának első részét. A Vissza a jövőbe szinte azonnal klasszikussá vált és három és fél évtized elteltével is milliók rajonganak érte. 

Örök vitatéma a filmrajongók körében, hogy a Gyűrűk ura vagy az eredeti Star Wars-e minden idők legjobb trilógiája és egyik tábor sem enged igazából, bizonygatva, hogy az ő kedvence a jobb és a másik filmhármast igyekszik lefitymálni. Van azonban egy trilógia, amely nem rendelkezik ekkora rajongói bázissal, sem ennyire fanatikus követőtáborral, mégis kevés olyan ember van, aki ne szeretné. A Vissza a jövőbe-filmek varázsa abban rejlik a másik két (jogosan)egekig magasztalt franchise-hoz képest, hogy a története jóval személyesebb és a szereplők bőrébe is könnyebben bele képzelheti magát az átlag mozinéző. Nem űrkalózok, jedik illetve tündérek vagy törpék a hősök, hanem teljesen hétköznapi emberek. Itt nem a világot kell megmenteni, hanem egy fatális véletlen során a múltba kerülő tininek kell összehoznia a szüleit illetve hazajutnia. Pedig már az is kisebbfajta csodának számított, hogy az első rész egyáltalán elkészülhetett és elindulhatott világhódító útjára. 

Kép forrása: https://hetediksor.hu/

Egy amerikai mozi Vissza a jövőbe idézettel kampányol az otthonmaradás mellett

2020.04.11.

Zseniális ötlettel rukkolt elő a washingtoni Kiggins Theatre, az intézmény ugyanis egy Vissza a jövőbe idézettel buzdít mindenkit az otthonmaradásra, amelyről a film egyik főszereplője, Michael J. Fox is értesült és gyorsan meg is osztotta Instagramon.

Jön a Vissza a jövőbe musical

2019.05.18.

Úgy látszik, hogy annak ellenére, hogy a reboot/remake őrület eddig szerencsésen elkerülte a Vissza a jövőbe! szériát, egy színpadi feldolgozás mégis zöld utat kapott.