Blogolj!

Magyar alkotások Lengyelország nyári filmfesztiválján

2016.06.29.

Fekete Ibolya, Szász Attila, Varga Ágota és Almási Tamás filmjei versenyeznek a 45. lubuskói nyárifilmnapokon, a lengyelországi Lagówban - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t szerdán. 

Díjat nyert Párizsban a Veszettek

2016.04.13.

Goda Kriszta Veszettek című alkotása nyerte a legjobb játékfilm díját a párizsi FIFE nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán. 

Zene, gyilkosság és Balaton a 2. Magyar Filmhéten

2016.03.04.

A 2. Magyar Filmhét felhozatala nagyon vegyes, ami azért jó, mert mindenki megtalálja azt, ami érdekli, vagy ami éppen a hangulatához passzol. Nézzük mik voltak a Filmhét második és harmadik napján.

Nézz magyar filmet! – 2. Magyar Filmhét 1. nap

2016.03.02.

Tegnap rajtolt el a 2. Magyar Filmhét a Cinema City MOM Parkban. A Filmhét célja, hogy olyan hazai alkotásokat mutasson be a közönségnek, amik az elmúlt években valamilyen formában vetítésre kerültek. Ezek között számos kisfilm, nagyjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film is szerepel. Ezekből fogunk szemezgetni a héten.

Ember a ketrecben – Veszettek

Magyar filmre beülni a moziba mindig izgalmasabb, mint bármelyik hollywoodi produkcióra várni. Pláne azóta, hogy valami történt kb 10 éve, és a magyar filmgyártás kezd talpra állni. Nem kell bizonygatni, hogy miért, elég csak végigvenni az elmúlt pár év nagyjátékfilmjeit. Van magyar film, van mozifilm és van minőség.