Blogolj!

Megvannak a Hét Domb Filmfesztivál döntősei

2020.08.04.

Hatvanöt film, köztük öt nagyjátékfilm került az idei Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe, amelyet október 5. és 11. között negyedik alkalommal rendeznek meg Komlón.

Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

2020.07.31.

Hosszú betegség után, 76 éves korában meghalt Alan Parker kétszeres Oscar-jelölt brit filmrendező.

Bemutatták a velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijének tagjait

2020.07.27.

Lassan kezdetét veszi az idei fesztivál szezon, amelynek rendesen bekavart koronavírus-járvány, így most először több filmmustra is online lesz megtartva.

Fábri Zoltán klasszikusa is látható lesz a velencei filmfesztiválon

2020.07.22.

Egy igazi magyar filmklasszikus is helyet kapott a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Fábri Zoltán Utószezon című filmjének felújított változatát is műsorra tűzik a szeptember 2-án kezdődő filmmustrán. A magyar produkció a restaurált alkotásokat bemutató szekcióban, a Venice Classics programban kerül majd bemutatásra.

Oscar-díjas alkotó és elsőfilmesek munkái is versenybe szállnak a Bujtor István Filmfesztiválon

2020.07.17.

Az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című filmje mellett több elsőfilmes alkotás is indul a XI. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, amelynek vetítései mellett koncertek, színházi előadások, hajózás, veteránautós felvonulás, kiállítások és gasztronómiai programok is várják a közönséget Balatonszemesen augusztus 17. és 21. között.

Robert De Niro pénztárcája is megérezte a koronavírus-járványt

2020.07.11.

Magyarországról nézve nehéz elhinni, hogy egy többszörös dollármilliomos is meg tudja érezni a járvánnyal kapcsolatos változásokat. A változások szerencsére De Niro esetében nem egészségügyi jellegűek, hanem anyagi természetűek, amihez az éppen zajló válása sem jön jól.

Eltűnt a Glee sztárja, Naya Rivera 4 éves kisfiát egyedül találták meg egy csónakban

2020.07.09.

A feltételezések szerint vízbe fulladhatott a Glee színésznője, Naya Rivera, aki azután tűnt el, hogy egy bérelt csónakkal úszni indult négyéves kisfiával egy kaliforniai tavon. A fiút később egyedül találták meg a motorcsónakban.

Így emlékeznek meg Ennio Morriconéről szülővárosában

2020.07.08.

A 91 éves korában elhunyt világhírű zeneszerző köztudottan hű volt szülővárosához, Rómához, ahonnan még a hollywoodi csillogás sem csábította el. Nem véletlen, hogy a városban most méltóképpen emlékeznek az mesterre.

Tom Hanks először beszélt arról, hogyan vészelte át a koronavírust feleségével

2020.07.06.

Az egész világot bejárta a hír még márciusban, hogy Tom Hanks és felesége, Rita Wilson elkapták a vírust. A színész ezt maga jelentette be Instagramján, és időről időre be is jelentkezett a karantén idején is, ám most egy interjúban először mesélt részletesen arról, hogy hogyan vészelték át ezt az időszakot Wilsonnal.

Koltai Lajos: "Morricone egy csoda volt"

2020.07.06.

Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője többször is dolgozott a 91 évesen elhunyt Ennio Morricone filmzeneszerzővel. Elmondása szerint a zeneszerző öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a szívét.