Blogolj!

Ezt nem úszod meg szárazon – A zátony

2016.08.12.

Itt a nyár, a kikapcsolódás, pihenés ideje, amikor az ember – érthetően – arra vágyik, hogy kicsit zsibbadjon az agya, de közben szórakozzon is, így nem csoda, ha felkelti az érdeklődését A zátony című mozi, hiszen alapvetően egy pofonegyszerű sztori, alig több, mint egy órás játékidővel és egy óriáscápával. Ilyenkor viszont bennünk van a félsz, hogy ha egy film ilyen szimpla, gyakorlatilag egy kamaradráma/thriller, akkor mennyire is lesz ütős. Nos, A zátony az „is-is” kategóriába (cs)úszott be.

Klasszikus sikerfilmeket nézhetünk a város tetején - Érkezik a Paramount tetőmozi

2016.07.02.

Kedd esténként a sikerfilmeké lesz a főszerep a Corvin Club tetőteraszán.

Jake Gyllenhaal egy Jo Nesbø skandináv krimi feldolgozásban

2016.05.27.

 Denis Villeneuve és Jake Gyllenhaal

Jo Nesbø korunk egyik legjobb krimiírója ráadásul a sötét skandináv vonalat képviseli, amire Hollywoodban előszeretettel csapnak le a filmstúdiók. Jelenlegi fogásuk az írótól  A fiú c. regénye és szerencsére nem csak az alapanyag kiváló, hanem megvalósításáért felelő stáb is. A főszerepet Jake Gyllenhaal vállalta be, a rendezést pedig Denis Villeneuve, akiknek ez már a harmadik közös munkájuk lesz a Fogságban és az Ellenség után. Villeneuve egyébként hamarosan Magyarországra jön forgatni a Szárnyas fejvadász folytatását Harrison Ford és Ryan Gosling főszereplésével

A lány a vonaton már magyarul is borzongat

2016.05.18.

Megérkezett az első magyar előzetes az Oscar-díjas A segítséget is jegyző Tate Taylor által rendezett, A lány a vonaton című filmhez, melynek főszereplője Emily Blunt (Sicario - A bérgyilkos, A holnap határa). A film Paula Hawkins nemzetközi bestseller-regényének az adaptációja, A lány a vonaton a 2015-ös év egyik legnagyobb sikerkönyve volt.

Magyar előzetesen Tom Hanks Budapesten is forgatott új filmje

2016.05.10.

Dan Brown nevét hallva mindenkinek beugrik A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok, új adaptációja után pedig már az Inferno is ismerős lesz. Tom Hanks harmadszorra bújik Robert Langdon professzor bőrébe, míg Ron Howard szintén harmadjára rendezhetett egy Brown adaptációt. Hanks partnere ezúttal a mostanság feltörekvő Felicity Jones (A mindenség elmélete), de feltűnik még Omar Sy az Életrevalók üdvöskéje és Ben Foster is, aki legutóbb Lance Armstrongot alakította. 

Matt Damon bekeményít - Jason Bourne szinkronos előzetes

2016.04.21.

Megérkezett a Bourne franchise ötödik részének az első előzetese. Matt Damon negyedjére tér vissza az ex-CIA ügynök, Jason Bourne szerepében és az előzetes alapján az alkotók nem finomkodták el a dolgokat. A sztoriról még nem tudni sokat, annyi biztos, hogy a Snowden-ügy és a görög zavargások is fontos szerepet kapnak majd a történetben. Továbbá, hogy Damon mellett feltűnik Tommy Lee Jones, aki a Bourne utáni kutatást vezeti, Vincent Cassel pedig a főhős ellenfeleként fog felbukkanni. A női frontot a nemrég Oscar-díjat nyert Alicia Vikander és Julia Stiles fogja erősíteni. A Jason Bourne hazai bemutatója július 28. 

Újabb sziporkázó előzetesen a Rendes fickók

2016.04.19.

Shane Black (Durr, durr és csók, Vasember 3) legújabb filmjében sem veti meg a poénokat és az elsőre kissé szokatlan, mégis jól működő színészi párost sem. Ezúttal Ryan Gosling és Russell Crowe duója került a forgatókönyvíró-rendező kamerája elé, és az eddigi előzetesek alapján jól sikerült választásnak bizonyultak. A Rendes fickók hazai bemutatója május 26. 

Hol akarsz inkább meghalni? – Cloverfield Lane 10

2016.04.17.

A földönkívüli invázió sokszor fenyegetett már minket a vásznon keresztül. Tiszta sor, menekülni kell, ahogy csak bírunk. De mi van akkor, ha a legnagyobb veszélyt nem is az idegenek, hanem a földlakók jelentik?

Vérszívás és tűsarok - Megérkezett a Neon démon első előzetese

2016.04.15.

A cannes-i filmfesztivál igazi fenegyereke a dán Nicolas Winding Refn, aki hangos sikert aratott 2011-ben a Drive - Gázt! című filmjével és versenyben volt két évvel később a Csak Isten bocsáthat meg című mozijával is. Ezúttal egy erotikus vámpírthrillerrel szerepel a versenyprogramban, aminek most jött ki első előzetese.

Itt is vagyok, ott is vagyok, hol is vagyok? – Hurok

2016.04.13.

Magyar film és sci-fi. Magyar film és időutazás. Még ízlelgetni, szokni kell a gondolatot, de igen, már ilyen is van, és bár ingoványos talaj a tér-idő kontinuum megbolygatása akár csak vásznon is, de ha valaki kellő odafigyeléssel és szeretettel fog hozzá egy ilyen sztorihoz, akkor még lehet remény, hogy egy izgalmas film is kisülhet belőle.