hirdetés
Blogolj!

Van élet a Star Warson túl is

2016.01.08.

A 2015-ös év leginkább a Csillagok háborújáról szólt, és ahogy közeledett az év vége, úgy ez az őrület egyre csak fokozódott. Emellett persze készült számtalan más film is, amik szintén figyelmet érdemelnek, csak visszhangjuk a lézerkardok suhogása közben elhalkult. Ezekből szemezgetünk.

Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma - szinkronos előzetes

2016.01.07.

A 2013-as Támadás a Fehér Ház ellen folytatása ezúttal Londonban játszódik. A történet szerint a brit miniszterelnök halála után, a temetése egy terrorista szervezet célpontjává válik, melynek célja, hogy a világ legfontosabb vezetőit kiiktassák, lerombolják a brit fővárost, és elterjesszék a nem éppen kellemes jövőképüket. Az USA elnökén (Aaron Eckhart) múlik ennek megállítása, valamint az amerikai Titkos Szolgálat fején (Gerard Butler), és egy angol MI-6 ügynökön (Charlotte Riley), aki természetesen senkiben sem bízik. Morgan Freeman pedig már alelnökként tér vissza a sztoriban.

Russell Crowe és Ryan Gosling együtt ontják a poénokat - Rendes fickók szinkronos előzetes

2016.01.07.

Shane Black főleg forgatókönyvíróként tevékenykedik, neki köszönhetjük többek között a Halálos fegyver szériát, és Az utolsó cserkészt is, de rendezőnek sem utolsó, hiszen az ő 2005-ös Durr, durr és csókjának köszönheti Robert Downey Jr., hogy ismét visszakerült a szupersztárok közé. Ne meg persze itt van a Vasember 3 is, ami miatt még többen megismerhették a nevét.

Ki a hunyó a kunyhóban? – Aljas nyolcas

2016.01.06.

A kisördög beszél belőlem, amikor azt mondom, hogy talán nem véletlenül Aljas nyolcas a film címe. Mert azon kívül, hogy ez a nyolcadik, azon kívül tényleg kicsit aljas. Na, jó, nem kell annyira komolyan gondolni, csak egy picit. Ugyanis akiknek a Ponyvaregény az alfa és az omega Tarantino munkásságában, azok bizony csalódni fognak. És nem azért, mert – mint tudjuk – a Ponyvaregényt nehéz lenne űberelni, hanem ez a film más, mint amit eddig megszokhattunk.

Veszélyes átlépni a határokat - Desierto előzetes

2016.01.04.

Jonás Cuarón neve ismerősen csenghet, egyrészről azért mert ő Alfonsó Cuarón (Az ember gyermeke, Gravitáció) rendező fia, másrészről pedig segített is apjának a Gravitáció forgatókönyvének a megírásában. Most azonban egy saját filmmel jelentkezett, amit maga írt és rendezett. Korábban már megemlítettük, hogy FIPRESCI-díjas lett a 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon

Christopher Nolan II. világháborús filmmel tér vissza

2016.01.04.

Úgy látszik, hogy Christopher Nolan következő projektével egy időre hanyagolja a képregényfilmeket (Batman-trilógia) és a nagyobb sci-fiket (Csillagok között) és inkább egy valós eseményhez nyúl vissza a múltba. A Dunkirk (Dunkerque) a címszereplő francia város 1940-es kiürítéséről szóló nagyszabású, második világháborús akció-thriller lesz igazi Nolan módra, hiszen a forgatókönyvet is a rendező készítette. 

A szereplőválogatás már zajlik, de elvileg annyi már biztos, hogy kisebb szerepekben feltűnik majd Tom Hardy (Mad Max: A harag útja, Legenda), Kenneth Branagh (V. Henrik, Valkűr) és a Mark Rylance (Kémek hídjais, míg a főbb szerepekre inkább újoncokat képzelt el Nolan. A rendező eredeti helyszínnel tervezi a forgatást méghozzá "igazi" 65mm-es filmre. A kitűzött premierdátum 2017. július 21. 

Megérkezett a The Walking Dead folytatásának az előzetese

2016.01.01.

Mindenki kedvenc zombiaprítói, Rick Grimes és csapata február 14.-én tér vissza a The Walking Dead 6. szezonjának a második felvonásával. Ehhez most meg is érkezett az első kisvideó, amitől a több millió rajongó tutira jobban várja a Valentin-napot, mint eddig bármikor. A folytatásban várhatóan felpörögnek majd az események, hiszen lassan megérkezik a TWD eddigi legnagyobb és legbrutálisabb szemétládája Negan személyében

Első képeken A lány a vonaton filmadaptációja

2016.01.01.

Az EW közölte le az első hivatalos képet az Oscar-díjas A segítséget is jegyző Tate Taylor által rendezett, A lány a vonaton című filmről, melynek főszereplője Emily Blunt (Sicario - A bérgyilkos, A holnap határa). A film Paula Hawkins nemzetközi bestseller-regényének az adaptációja, A lány a vonaton a 2015-ös év egyik legnagyobb sikerkönyve volt.

Háború a küszöbön innen és túl – Félvilág

2015.12.31.

Ha valami magyar tévéfilmként van beharangozva, akkor az embernek valahogy nem dobban meg a szíve és nem várja tűkön ülve az adott alkotást. De szerencsére Szász Attila filmje más, már csak elég az előzetesét megnézni, hogy ezt lássuk, vagy azt, hogy milyen stáb áll a Félvilág mögött.

Amerika Kapitány: Polgárháború - magyar szinkronos előzetes

2015.12.19.

Már írtunk a soron következő harmadik Amerika Kapitány moziról, amihez most kijött a szinkronos előzetes is. Az Amerika Kapitány: Polgárháború 2016. május 5-én érkezik a hazai mozikba.