Blogolj!

Dadusnak lenni veszélyes - A fiú szinkronos előzetes

2016.01.26.

Lauren Cohan a The Walking Dead jócsaja ezúttal hanyagolja egy kicsit a zombiaprítást és dadának áll.  A történet szerint Greta (Lauren Cohan), az Amerikából érkezett babysitter, egy eldugott kis angol faluban vállal munkát egy kissé furcsa, gazdag angol házaspárnál. Hamar kiderül, hogy munkaadóinak valójában nincs is igazi fiuk, helyette egy életnagyságú babát kezelnek a sajátjukként. Az idős házaspár pontos utasításokkal látja el a lányt, mit szabad tenni „a fiúkkal” és mit nem, mielőtt elutaznának. Greta azonban idővel megszegi ezeket a szabályokat, ami nem marad következmények nélkül. A filmet William Brent Bell dirigálta le, aki korábban a Stay Alive - Ezt éld túl! és Az ördög benned lakozik mozikat is szállította. A fiú magyar bemutatója február 4.

Februártól forog a Filmalap következő nagy beruházása, a Budapest Noir

2016.01.21.

A tegnapi nap folyamán jelentették be a budapesti Centrál Kávéházban tartott sajtótájékoztatón, hogy kik lesznek a főszereplői Kondor Vilmos nagy sikerű regényéből, a Budapest Noirból készülő filmadaptációnak. A Filmalap majdnem egymilliárd forintos támogatását élvező film forgatása februárban indul.

Gyilkosság egy punk koncerten

2016.01.14.

A Cannes-ban  bemutatott Green Room első előzetese is befutott, amiből már  most leszűrhető ,hogy izgalmas, feszült moziról van szó.

Előzetesen a 11/22/63 Stephen King adaptáció

2016.01.12.

Alig van olyan Stephen King mű, amiből ne készült volna valamilyen tévés vagy mozis feldolgozás, most a 2011-es bestselleréből, a 11/22/63 adaptált széria a soros. Az időutazós történet mozgatórugója John F. Kennedy amerikai elnök, akinek a meggyilkolását próbálja megakadályozni Jake Epping (James Franco) történelemtanár, aki egy barátja révén képes lesz visszamenni az időben, azonban a múltat nem lehet csak úgy, következmények nélkül megváltoztatni... A széria producerei között olyan neveket találhatunk, mint J.J. Abrams, és még maga Stephen King is, továbbá az első két epizódot az Egy nap szeptemberben Oscar-díjas rendezője, Kevin Macdonald jegyzi. A 7 epizódból álló széria február 15-én rajtol. 

Van élet a Star Warson túl is

2016.01.08.

A 2015-ös év leginkább a Csillagok háborújáról szólt, és ahogy közeledett az év vége, úgy ez az őrület egyre csak fokozódott. Emellett persze készült számtalan más film is, amik szintén figyelmet érdemelnek, csak visszhangjuk a lézerkardok suhogása közben elhalkult. Ezekből szemezgetünk.

Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma - szinkronos előzetes

2016.01.07.

A 2013-as Támadás a Fehér Ház ellen folytatása ezúttal Londonban játszódik. A történet szerint a brit miniszterelnök halála után, a temetése egy terrorista szervezet célpontjává válik, melynek célja, hogy a világ legfontosabb vezetőit kiiktassák, lerombolják a brit fővárost, és elterjesszék a nem éppen kellemes jövőképüket. Az USA elnökén (Aaron Eckhart) múlik ennek megállítása, valamint az amerikai Titkos Szolgálat fején (Gerard Butler), és egy angol MI-6 ügynökön (Charlotte Riley), aki természetesen senkiben sem bízik. Morgan Freeman pedig már alelnökként tér vissza a sztoriban.

Russell Crowe és Ryan Gosling együtt ontják a poénokat - Rendes fickók szinkronos előzetes

2016.01.07.

Shane Black főleg forgatókönyvíróként tevékenykedik, neki köszönhetjük többek között a Halálos fegyver szériát, és Az utolsó cserkészt is, de rendezőnek sem utolsó, hiszen az ő 2005-ös Durr, durr és csókjának köszönheti Robert Downey Jr., hogy ismét visszakerült a szupersztárok közé. Ne meg persze itt van a Vasember 3 is, ami miatt még többen megismerhették a nevét.

Ki a hunyó a kunyhóban? – Aljas nyolcas

2016.01.06.

A kisördög beszél belőlem, amikor azt mondom, hogy talán nem véletlenül Aljas nyolcas a film címe. Mert azon kívül, hogy ez a nyolcadik, azon kívül tényleg kicsit aljas. Na, jó, nem kell annyira komolyan gondolni, csak egy picit. Ugyanis akiknek a Ponyvaregény az alfa és az omega Tarantino munkásságában, azok bizony csalódni fognak. És nem azért, mert – mint tudjuk – a Ponyvaregényt nehéz lenne űberelni, hanem ez a film más, mint amit eddig megszokhattunk.

Veszélyes átlépni a határokat - Desierto előzetes

2016.01.04.

Jonás Cuarón neve ismerősen csenghet, egyrészről azért mert ő Alfonsó Cuarón (Az ember gyermeke, Gravitáció) rendező fia, másrészről pedig segített is apjának a Gravitáció forgatókönyvének a megírásában. Most azonban egy saját filmmel jelentkezett, amit maga írt és rendezett. Korábban már megemlítettük, hogy FIPRESCI-díjas lett a 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon

Christopher Nolan II. világháborús filmmel tér vissza

2016.01.04.

Úgy látszik, hogy Christopher Nolan következő projektével egy időre hanyagolja a képregényfilmeket (Batman-trilógia) és a nagyobb sci-fiket (Csillagok között) és inkább egy valós eseményhez nyúl vissza a múltba. A Dunkirk (Dunkerque) a címszereplő francia város 1940-es kiürítéséről szóló nagyszabású, második világháborús akció-thriller lesz igazi Nolan módra, hiszen a forgatókönyvet is a rendező készítette. 

A szereplőválogatás már zajlik, de elvileg annyi már biztos, hogy kisebb szerepekben feltűnik majd Tom Hardy (Mad Max: A harag útja, Legenda), Kenneth Branagh (V. Henrik, Valkűr) és a Mark Rylance (Kémek hídjais, míg a főbb szerepekre inkább újoncokat képzelt el Nolan. A rendező eredeti helyszínnel tervezi a forgatást méghozzá "igazi" 65mm-es filmre. A kitűzött premierdátum 2017. július 21.