Blogolj!

Füle érjen bokáig!

2015.12.22.

Az 53 éves Ralph Fiennes leginkább Az angol beteg Almásy grófjaként lehet ismerős számunkra, de emellett természetesen nem mehetünk el Voldemort nagyúr és az Erőszakik csodálatosan agresszív  gengsztere mellett sem, aki különösen imádja Bruges-t és a hattyúkat. Boldogat, Mr. Fiennes!

Címkék: szülinap

Makk Károly 90

2015.12.22.

Ma ünnepli a kerek 90. születésnapját az egyik legnagyobb magyar filmrendezőnk, Makk Károly. Már pályája elején megmutatkozott egyedi látásmódja és tehetsége, aminek köszönhetően gyorsan kultusz alakult ki köré. A színésznők rendezőjének is nevezett Makk Károly számos szakmai elismerésekben részesült, köztük a Balázs Béla-díj, Kossuth-díj, Érdemes- és Kiváló művész, A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal és a Nemzet Művésze. Kétség sem fér hozzá, hogy kiváló karriert és filmes hagyatékot tudhat maga mögött, amiből most néhányat fel is idézünk.

Fülük érjen bokáig!

2015.12.21.

Hihetetlen, de Jane Fonda már 78 éves. Szépsége a mai napig töretlen, így nem csoda, hogy férfiak szívét rabolta el már évtizedekkel ezelőtt is olyan filmekben, mint például a Mezítláb a parkban, Barbarella, vagy a Kína szindróma.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.12.18.

Azt hiszem a 69 éves Steven Spielberget senkinek sem kell bemutatni. 40 éve ontja magából a filmeket, olyan alkotások köthetők a nevéhez, mint A cápa, E. T., Ryan közlegény megmentése, Harmadik típusú találkozások és a legutóbbi Kémek hídja.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.12.15.

A régi szép idők, amikor még a nagy, lehetetlen színű zakók és a makkos cipők menőnek számítottak, és amikor még a Miami Vice két nyomozója szívtipró volt. Főleg persze Crockett, vagyis a ma 66 éves Don Johnson, akinek bár sármja kicsit megkopott, azért még olyan filmekben simán szerepel, mint a Django elszabadul, ami lássuk be, nem is olyan rossz dolog.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.12.12.

Ma lenne 100 éves a legenda, Frank Sinatra. Nem csak dalai, hanem filmjei miatt is megkerülhetetlen; a többszörös Grammy-díjas énekest, Oscar- és Golden Globe-díjjal jutalmazták a Most és mindörökké című filmben nyújtott alakításért, emellett olyan klasszikusokban szerepelt, mint az Ocean's Eeleven - A dicső tizenegy, vagy A mandzsúriai jelölt. Something Stupid, My Way, vagy a New York, New York című dalaival pedig halhatatlanná vált.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.12.09.

Kirk Douglas ma lett 99 éves, és kb 10 évvel ezelőtt is forgatott, így nem csoda, hogy hatalmas filmográfiája alakult ki a közel 70 év alatt. Csak hogy párat említsünk: Spartacus, A dicsőség ösvényei, A nap szerelmese című alkotásokban nyújtott maradandót. Boldogat, Mr. Douglas!

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.12.07.

Ma lenne 100 éves Eli Wallach, akinek neve összeforrt a minőségi westernnel a '60-as években. Ő volt a Csúf, Sergio Leone klasszikusában és a Keresztapa harmadik részében is láthattuk többek között.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.12.05.

Bár már nincsenek közöttünk, a film világát a mai napig meghatározzák és munkáikban élnek tovább.

Walt Disney-t senkinek sem kell bemutatni, a kicsiktől a nagyokig mindenki ismeri nevét és nem utolsó sorban munkásságát. Első "gyermeke" Miki egér nemrég volt 87 éves, apja pedig ma lenne 114.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.12.04.

Jeff Bridges, mindenki Tökije ma dupla hatos. Vagány, laza, ha kell félelmetes, ha kell imádnivaló. Boldogat, Dude!

Címkék: szülinap

Ezeket a cikkeket olvastad már?