Blogolj!

Füle érjen bokáig!

2016.01.17.

A gumiarcú Jim Carrey, akinek elég egy maszk, hogy rajzfilmfigurákat megszégyenítő mozgásba kezdjen, emellett állatira tud nyomozni is, de a komolyabb szerepek sem állnak távol tőle, amiben makulátlanul ragyog elméje, ma lett 54 éves.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.01.08.

David Bowie egy igazi kaméleon, nem csak külsőleg, hanem zeneileg is. Nem is csoda, hogy a zenész kb 50 éve a porondon van. A vásznon volt már koboldkirály (Fantasztikus labirintus), Nikola Tesla (A tökéletes trükk), Andy Warhol (A graffiti királya). Bowie ma lett 69 éves.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.01.07.

Kettős megítélésű színész, valaki imádja, valaki csak röhög rajta. Mindkét verziót meg lehet érteni, hiszen újabb filmjei (például A szellemlovas) nem éppen a kimagasló minőségről szólnak, de azt ne felejtsük el, hogy volt (bár már 20 éve) egy Las Vegas, végállomása, majd egy Ál/Arca is, az Adaptációról nem is beszélve. Nicolas Cage ma lett 52 éves.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.01.06.

Ki gondolná, hogy a nemrégiben Magyarországon forgató Rowan Atkinson, vagyis mindenki Mr. Bean-je ma lett 61 éves? Ugye?

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2016.01.05.

A csodálatos Diane Keatont a világ leginkább Annie Hallként ismeri, viszont olyan filmekben is maradandó alakítást nyújtott, mint a Keresztapa trilógia, Manhattan, Női vonalak, vagy Marvin szobája. Woody Allen egykori múzsája ma lett 70 éves.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.01.03.

A 60 éves Mel Gibsont senkinek sem kell bemutatni, ő volt őrült Max, a hazafi és Riggs nyomozó. De rendezőként sem utolsó: A passió, az Apocalypto és A rettenhetetlen az ő dirigálása alatt készült. Boldogat, Mr. Gibson!

Az a szakáll...A SZAKÁLL

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.12.31.

Sir Anthony Hopkins még 78 évesen is aktív, akinél méltóságteljesebb kannibált még nem imádtunk (Bárányok hallgatnak, Hannibal, A vörös sárkány), és ha a Halál kopogtat az ajtaján, akkor vele is képes lazán elbeszélgetni (Ha eljön Joe Black). Boldogat, Sir!

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.12.28.

Maggie Smith 81 éves lett, így nem is csoda, ha kb 60 éves pályafutása során rengeteg ismert szerepben láthattuk már őt. Elsősorban a Harry Potter-filmek McGalagony professzoraként ugorhat be, de játszott a Keleti nyugalom - Marigold Hotelben, Az eltakarítónőben, és a Tea Mussolinivel-ben.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.12.26.

A ma 43 éves Gryllus Dorka elsősorban színházi szerepeiről ismert, és Németországban építi karrierjét, de természetesen nálunk is feltűnik, mint például a Honfoglalásban, a most ősszel bemutatott Víkendben, vagy a legfrissebb magyar thrillerben, a Félvilágban.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.12.22.

Az 53 éves Ralph Fiennes leginkább Az angol beteg Almásy grófjaként lehet ismerős számunkra, de emellett természetesen nem mehetünk el Voldemort nagyúr és az Erőszakik csodálatosan agresszív  gengsztere mellett sem, aki különösen imádja Bruges-t és a hattyúkat. Boldogat, Mr. Fiennes!

Címkék: szülinap

Ezeket a cikkeket olvastad már?