Blogolj!

Kezdetben prostikat futtatott, mára már egy joviális öregúr, de még mindig menő

2016.05.13.

A strici, a gengszter, a megoldóember, Mr. Fehér, Judás, a Sátán. Sokszor utáljuk, őt viszont nem lehet nem imádni. James Dean és Marlon Brando akart lenni, végül egy merőben más karakter vált belőle. Egy vérbeli brooklyni figura, aki nem véletlenül Scorsese-filmekkel futott be. Harvey Keitel 77.

A sármőr gyerekdoki, akiből igazi filmsztár lett – George Clooney 55

2016.05.06.

George Clooney a szívtipró, aki több, mint 20 évvel ezelőtt költözött be igazán a háztartásokba, amikor felöltötte magára a fehér köpenyt Ross doktorént. Akkor még viszonylag ismeretlen színésznek számított, de világszerte belopta magát a női szívekbe, és ez a mai napig kitart. Clooney 55.

Jack Nicholson és az ördögi vigyor

2016.04.22.

John Joseph Nicholson, akit elég csak úgy emlegetni: Jack. Mindenki tudja ki ő, még ha jól ismert napszemüvege mögé is bújik, egyből felismerjük démoni mosolyáról. Hihetetlen, de már 80 éves, ám ez mit sem számít, hiszen a legnagyobb színészek egyike. Egyszerre tudjuk őt utálni és imádni Batman Jokereként, félni tőle A ragyogásban és sírva nevetni rajta a Schmidt történetében. Bármit, de tényleg bármit el tud játszani a nagymenőtől az elesettig, így nem csoda, hogy az Oscar-díj háromszor is nála landolt.

Hernádi Judit 60 éves

2016.04.11.

A ma szülinapos a hatvan éves Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.03.21.

Gary Oldman napjaink egyik legjobb karakterszínésze. Bárkit és bármit el tud játszani, így szó nélkül elhisszük neki, hogy egy megalomán elmebeteg (Az ötödik elem), tehetetlen rendőrfőnök (Batman-filmek), drogos punk (Sid  és Nancy) vagy egy rejtélyes és bizarr gróf (Drakula). Még csak 58 éves, de már évtizedekkel ezelőtt bevéste magát a filmtörténelembe. Boldogat, Mr. Oldman!

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2016.03.19.

Bruce Willis maga az akció, tőle ezt nem veheti el senki, hiszen a ('80-as) '90-es évek egyik legjobb akciófilmjeinek John McClane-je, aki hiába volt másnapos, mégis lealázott mindenkit lazaságával és pár lőszerrel. Megmentette már a Földet (Armageddon) és az egész világot (Az ötödik elem) és volt már szellem is (Hatodik érzék), ma pedig 61 éves lett.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2016.03.17.

Kurt Russell régen is menő volt, hiszen gyerekként Elvis mellett szerepelt, majd olyan filmekben játszott, mint A dolog, Tango és Cash és Menekülés New Yorkból. Aztán egy kis szünet után újra felkapta őt a filmszakma (főleg Tarantino) és így lett a Grindhouse-Halálbiztos elmebeteg főszereplője és legutóbb pedig csodás bajuszkölteményével láthattuk az Aljas nyolcasban. A 65 éves Russell legközelebb A galaxis őrzői második részében lesz majd. 

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.03.14.

Michael Caine, akinél nincsen angolosabb angol, akcentusát pedig órákon keresztül képesek vagyunk hallgatni, közel 60 éve van a szakmában, még mindig aktív (legutóbb az Ifjúságban szerepelt), dolgozott már Woody Allennel, Christopher Nolan egyik állandó színésze mostanában. A kétszeres Oscar-díjas színész, akit lovaggá is ütöttek, ma lett 83 éves. 

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2016.03.12.

Az örök díva, aki nélkül elképzelhetetlen a Kabaré, és a New York, New York. Nem csoda, hogy énekesként és színésznőként is sikeres, volt kitől örökölnie tehetségét, hiszen szülei az Óz, a csodák csodájából ismert Judy Garland és a filmrendező, Vincente Minnelli. Az Oscar- és Golden Globe-díjas Liza Minnelli ma kereken 70 éves.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

37 éves lett a friss Golden Globe nyertes Oscar Isaac, aki a  Llewyn Davis világával lett ismert, majd karrierje ezek után szépen ívelt felfelé, hiszen a Star Wars legújabb részében is feltűnt, mint Poe Dameron, legközelebb pedig az X-Men: Apokalipszisben láthatjuk majd. 

Címkék: szülinap