Blogolj!

Fülük érjen bokáig!

2015.09.12.

Az egyik legzseniálisabb stand-up figura, a magyar származású Louis C. K. ma ünnepli 48. szülinapját.

(kép forrása: www.adweek.com)

Mindenki Bilboja, Ian Holm ma lett 84 éves. Boldog szülinapot, Sir!

(kép forása: www.buzzquotes.com)

Hans Zimmer zeneszerző ma töltötte be az 58-at. Olyan filmek klasszikus dallamait köszönhetjük neki, mint az Eredet, vagy Az oroszlánkirály.

(kép forrása: www.rollingstone.com)

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.09.11.

Ma lett 75 éves Brian De Palma rendezőóriás, akinek olyan filmklasszikusokat köszönhetünk, mint A sebhelyesarcú, Aki legyőzte Al Caponét,vagy Carrie.

(kép forrása: www.moviepilot.de)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.09.10.

A legangolabb rendező, ex-Madonna férj, Guy Ritchie ma lett 47.

(kép forrása: www.allaboutmadonna.com)

Még Guy Ritchinél is angolabb a ma 55 éves Colin Firth, aki legalább 20 éve belopta magát az álmodozó nők szívébe a Büszkeség és balítélettel, majd kicsit később a Bridget Jones naplójával. 

(kép forrása: www.listal.com)

57 éves lett a mai napon Chris Columbus, akit minden fiatal felnőtt, vagy akár gyerek szeret, és hálás munkásságáért, hiszen nélküle Reszkessetek betörők nélkül kéne átvészelni a karácsonyt, nem tudnánk ki az a Daniel Radcliffe a Harry Potter-filmekből, és Robin Williamst sem láttuk volna idős nőként a Mrs. Tűzvoltéban.

(kép forrása: www.kinopoisk.ru)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.09.09.

Szegény Adam Sandler azt hiszi, hogy még mindig vicces (ha egyáltalán volt valaha is az), ma ünnepli 49. születésnapját.

(kép forrása: www.zap2it.com)

Hugh Grant viszont tud vicces lenni a sajátos ügyefogyott stílusával, de szexis főnök szerepébe is tud bújni, aki leveszi a lábáról a kis bénácska kolléganőjét, mint például a Bridget Jones-ban. Ki gondolná, hogy már 55 éves?

(kép forrása: www.dvdabc.hu)

A gyönyörű Michelle Williams viszont tényleg nem öregszik, még csak 35 lett.

(kép forrása: www.filmelemzo.blog.hu)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.09.08.

Szegény David Arquette leginkább a a 15 (!) évvel ezelőtti Sikoly című Wes Craven horror saga béna kis Dewey-jaként és Courtney Cox férjeként égett emlékezetünkbe. Azért boldog 44.-et!

(kép forrása: www.okmagazine.com)

A karrierjében pont az ellenkező ívet futó Martin Freeman is ma lett 44, aki szintén kb 15 éve kezdte mutogatni magát a kamerák előtt A hivatalban, majd az Igazából szerelemben. Azóta meg mondanom sem kell, hogy jött egy kis Sherlock, egy kis Hobbit. HBD, Mr. Freeman!

(kép forrása: www.telegrpah.co.uk)

Ma lenne 90 éves Peter Sellers, aki talán az idősebb korosztálynak ismerősebb. Ő volt A rózsaszín párduc-filmek ügyefogyott Jacques Clouseau felügyelője, és hatalmas(ak)at alakított Kubrick egyik klasszikusában, a Dr. Strangelove-ban.

(kép forrása: www.npg.org.uk)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.09.07.

A VÉRbeli olasz rendező, Dario Argento, a slasherek atyja, a félelemkeltés doktora ma 75 éves.

(kép forrása: www.thesandmanfilm.com)

A még mindig csak 28 éves Evan Rachel Wood is ma ünnepli a szülinapját, aki manapság a már felnőtt Billy Elliot, vagyis Jamie Bell mellett feleségeskedik.

(kép forrása: www.glamour.com)

Toby Jones, akit mostanában leginkább a Wayward Pines "isteneként" láthatunk, előtte pedig megtébolyodott a Berberian Sound Studio falai között, ma 49 éves.

(kép forrása: www.hackneycitizen.co.uk)

Címkék: szülinap

Az ember, aki mindenhol megjelent – Alfred Hitchcock

2015.08.13.

(kép forrása: www.the170.com)

116 év ide, vagy oda, Mr. H. sokáig fog még köztünk élni, hiszen olyan történeteket vitt vászonra, ahol a fesztültséget tapintani lehetett, az izgalom a tetőfokára hágott, de neki ez még nem volt elég; egy plusz csavar, egy váratlan fordulat mindig kellett filmjeibe. Alkotásai hiába 50-60 évesek, még mindig minőségiek és természetesen klasszikusok. Íme pár kihagyhatatlan film (a teljesség igénye nélkül) a Mestertől.

Kubrick 87

2015.07.26.

Nem pusztán rendező, hanem mozgóképes művész, akinek képi világa összehasonlíthatatlan másokéval, aki a látványon kívül ugyanolyan energiát fektetett a zenébe, ezáltal különleges atmoszférát teremtve filmjeinek. (kép forrása: www.listal.com)

Stanley Kubrickot kegyetlen zseninek tartották, aki a tökéletesség jegyében képest volt egy jelenetet akár ötvenszer is felvenni, misztikus hangulatának köszönhetően pedig A ragyogás című klasszikusáról legendák keringenek. A nagyszerű rendező ma lenne 87 éves.

Kubrick // One-Point Perspective from kogonada on Vimeo.

Címkék: szülinap

Philip Seymour Hoffman 48

2015.07.23.

Hollywood egyik legnagyobbja, aki nem a bulvárlapok címlapjain vált ismertté, hanem kiemelkedő tehetsége volt az, ami halhatatlanná tette őt. Az elkényeztetett újgazdag diáktól, a visszahúzódó ápolón keresztül a sziklaszilárd szellemi vezetőn át bárki bőrébe belebújt. Akár egy könnyed vígjátékról, vagy egy kőkemény drámáról volt szó, ő akkor is ugyanolyan erővel volt jelent a vásznon. Philip Seymour Hoffman, A színész, ma lenne 48 éves.

(kép forrása: www.stereogum.com)

Címkék: szülinap

Ó Kapitány, Kapitányom!

2015.07.21.

Az egyik legnagyobb nevettető, aki filmjeiben elsősorban mosolyt csalt az arcunkra, bár ő maga sosem volt igazán boldog. Humora, energiája, érzékenysége és tehetsége sugárzott a képernyőről, így itt egy összeállítás, ami a színész sokoldalúságát és felejthetetlen pillanatait mutatja be, természetesen a teljesség igénye nélkül. A tavaly elhunyt Robin Williams ma lenne 64 éves.

(kép forrása: www.parade.com)