Blogolj!

Füle érjen bokáig!

2015.10.21.

Carrie Fisher amíg csak él, nem tudja levakarni magáról Leia hercegnő szerepét, pláne úgy, hogy most is fel fog tűnni a Csillagok háborúja 7. részében, Az ébredő Erőben. Tehát Leia...vagyis Ms Fisher, Boldog 59-et!

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.20.

Blaskó Béla Ferenc Dezső neve ismerős? És ha azt mondom, Lugosi Béla? Így már biztos, hogy mindenkinek beugrik, igen, ő volt az a világhírű magyar színész, aki megteremtette a klasszikus Drakula karaktert, akit mindenki utánozott, bárki is bújt utána a vérszívó gróf bőrébe.

Karizmatikus alakításának módja, vagyis a köpennyel eltakart arc és a lassú, kimért beszéd, angoltudásának hiánya miatt épült be Drakula megformálásába, ami védjegyévé is vált, utódai pedig előszeretettel alkalmazták továbbra is. Lugosi ma lenne 133 éves, de ki tudja? Lehet még ma is kísért rejtélyes vámpírként valahol...

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.19.

John Lithgow, akiről szó nélkül elhisszük, hogy tud kedves balfék lenni az Űrbalekokból, galamblelkű testvér és megátalkodott báty a Káin ébredéséből, és beparázott utas az egyik legjobb Homályzóna részből, ma lett 70 éves.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.10.18.

Az angolspárga belga mestere, az Időzsaru, Kickboxer és számos nyolcvanas és kilencvenes évekbeli verekedős film királya, Jean-Claude Van Damme, ma lett 55 éves.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.16.

Angela Lansbury, aki a Gyilkos sorok regényírója/nyomozója volt (és tuti Columbo eltitkolt felesége), ma lett kereken 90 éves. 

Címkék: szülinap

Fábri 98

2015.10.15.

Ma lenne 98 éves Fábri Zoltán rendező, aki megannyi felejthetetlen klasszikust alkotott, a magyar filmgyártás megkerülhetetlen alakja.

Rendezései közé tartozott A Pál utcai fiúk, Körhinta, Hannibál tanár úr, Isten hozta, őrnagy úr!, Az ötödik pecsét, Dúvad. Ahogy rendezőként, úgy színészként is maradandót alkotott Bacsó Péter A tanú című filmjében Kállai Ferenc mellett, mint Dániel elvtárs. 

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.14.

Simon Templar, Lord Brett Sinclair, James Bond. A közös nevező pedig Roger Moore, aki ma lett 88 éves. Boldog születésnapot, Sir!

(kép forrása: www.listal.com)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.12.

Hugh Jackman, az egyre keményebb Farkas, és a legújabb Pán film Feketeszakálla ma lett 47.

(kép forrása: www.popsugar.com)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.09.

Ma a rendezők napja van, így két szülinapos direktort is köszönthetünk. 

Guillermo del Toro ma ünnepli 51 születésnapját, akinek legújabb filmje, a Bíborhegy nemsokára, egészen pontosan október 15-én kerül a hazai mozikba.

(kép forrása: www.wegottihscovered.com)

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.10.08.

A ma 45 éves Matt Damont hol a harcmezőről, hol pedig a Marsról kell kimenteni, reméljük ma nyugis napja van és csak ünnepel.

(kép forrása: www.metro.co.uk)

Címkék: szülinap

Ezeket a cikkeket olvastad már?