Blogolj!

Füle érjen bokáig!

2015.11.24.

A kétszeres Arany Pálma-díjas rendező, a ma 61 éves Emir Kusturica, már a '80-as évek óta rendez, de leginkább a Cigányok ideje, az Underground és a Macska-jaj tette népszerűvé. 

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.23.

A ma 74. születésnapját ünneplő Franco Nero elsőre talán a Honfoglalás Árpád vezéreként ugrik be, de közel 50 éves pályafutása alatt számos világhírű rendezővel és színésszel is dolgozott, többek között John Hustonnal, Sergio Corbuccival a Djangoban (aminek hatására készítette el Tarantino a saját Django elszabadulját, amiben szintén feltűnik), játszott Claudia Cardinaleval, Richard Burtonnel, sőt, még Luis Bunuel-filmben is szerepet kapott.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.22.

Ma kereken 50 éves Mads Mikkelsen, korunk egyik legjobb színésze. Szinte bármit el tud játszani, a kissé furcsa, ügyefogyott lelkésztől kezdve (Ádám almái), James Bond főgonoszán át (Casino Royale), egy kétségbeesett apáig (A vadászat).

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.19.

Adam Driver még csak 32 éves, de már hírnevet szerzett a Csajok című sorozattal, amit követett a hipszter-hebrencs kedvenc Frances Ha, és legközelebb pedig Kylo Renként láthatjuk majd Az ébredő Erőben.

Címkék: szülinap

87 éves Miki egér

2015.11.18.

Walt Disney egyik klasszikus figurája, Miki egér 1928. november 18-án indult el hódító útjára. Akkoriban még korántsem volt Miki aranyos, inkább valami bizarr kis lény, aki előszeretettel kínzott macskákat.

Füle érjen bokáig!

2015.11.18.

Owen Wilson a fura orrú, Wes Anderson kedvenc, kicsit suta, szerethető figura, aki másodjára fog modellkedni Zoolanderrel, hol ünnepet ront Vince Vaughnnal, hol pedig éjfélkor sétálgat Párizsban, ma lett 47 éves. 

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.17.

A ma 73 éves Martin Scorsese a gengszterfilmek királya. Nála izgalmasabban, menőbben és keményebben szinte senki nem tudja bemutatni az amerikai rosszfiúk világát. Robert De Niro, Joe Pesci hű társa ebben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy szépen lassan egy újabb film készül a régi bandával. Várjuk, várjuk!

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.12.

Még mindig csak 86 éves lenne az Oscar-díjas monacoi hercegné, Grace Kelly. Szépsége Hitchcockot is lenyűgözte, és a rendező három filmjében is szerepelt: Gyilkosság telefonhívásra, Hátsó ablak és a  Fogjunk tolvajt! című alkotásokban.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.11.

Leonardo DiCaprio, korunk egyik legjobb színésze, aki még mindig Oscar nélkül ontja a jobbnál jobb filmeket, ma lett 41 éves.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.11.10.

A ma 87. születésnapját ünneplő Ennio Morricone a 20. (és a 21.) század legnagyszerűbb zeneszerzője. Nélküle a filmzene és a western nem lenne az, ami. Gondoljunk csak a Volt egyszer egy vadnyugat, a Jó, a Rossz és a Csúf melódiáira, vagy akár A profi, Aki legyőzte Al Caponét, vagy Az óceánjáró zongorista legendája című alkotások dallamaira.

Címkék: szülinap

Ezeket a cikkeket olvastad már?