hirdetés
Blogolj!

Füle érjen bokáig!

2015.12.01.

Let the sunshine, let the sunshine in! Avagy ma lett 64 éves Berger, vagyis Treat Williams, akit leginkább a legendás Hair című filmből ismerhet mindenki.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.30.

Ha már szó volt a napokban a Szárnyas fejvadász folytatásról, akkor mindenképp fel kell köszöntenünk Rick Deckard kalandjainak megfilmesítőjét. Ridley Scott ma lett 78 éves.

Címkék: szülinap

Újra moziba kerülnek Woody Allen klasszikusai

2015.11.30.

Woody Allen, a neurotikus figurák koronázatlan királya december elsején kereken 80 éves lesz. Ennek tiszteletére a hazai filmszínházak országszerte több moziban is levetítik 3 örök klasszikusát és 2 másik filmjét is, amik ha nem is lettek klasszikusok mindenképpen szórakoztató darabok. Az Uránia moziban ezt a vetítéssorozatot december 1-jén este 7 órakor az Annie Hall nyitja meg, melyet az eredeti magyar szinkronnal tekinthet meg a közönség, ráadásképp igazi, 35 milliméteres kópiáról zajlik majd a vetítés.

Füle érjen bokáig!

2015.11.27.

Még csak 75 éves lenne Bruce Lee, a legendás színész, harcművész és legenda. Filmjei igazi klasszikusokká váltak nem csak a műfaj kedvelői számára, hanem a filmtörténetben is egyedülálló volt, hiszen a harcművészetet ötvözte a filmmel. Bár meglepően kevés ilyen jellegű mozija készült, mégis nagy hatással volt több rendezőre is (például Tarantinora a Kill Bill-filmek kapcsán).

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.11.26.

Hihetetlen, de Tina Turner 76 éves lett. A rock nagyasszonya bármit, de tényleg bármit el tud énekelni, és ezt be is bizonyította - többek között - a 20 éves Bond-film kapcsán, a Goldeneye-al. Sajnos a színészkedést is kipróbálta az eléggé bénácskára sikerült Mad Max 3. részével, de erre igyekszik senki nem emlékezni.

Címkék: szülinap

Füle érjen bokáig!

2015.11.24.

A kétszeres Arany Pálma-díjas rendező, a ma 61 éves Emir Kusturica, már a '80-as évek óta rendez, de leginkább a Cigányok ideje, az Underground és a Macska-jaj tette népszerűvé. 

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.23.

A ma 74. születésnapját ünneplő Franco Nero elsőre talán a Honfoglalás Árpád vezéreként ugrik be, de közel 50 éves pályafutása alatt számos világhírű rendezővel és színésszel is dolgozott, többek között John Hustonnal, Sergio Corbuccival a Djangoban (aminek hatására készítette el Tarantino a saját Django elszabadulját, amiben szintén feltűnik), játszott Claudia Cardinaleval, Richard Burtonnel, sőt, még Luis Bunuel-filmben is szerepet kapott.

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.22.

Ma kereken 50 éves Mads Mikkelsen, korunk egyik legjobb színésze. Szinte bármit el tud játszani, a kissé furcsa, ügyefogyott lelkésztől kezdve (Ádám almái), James Bond főgonoszán át (Casino Royale), egy kétségbeesett apáig (A vadászat).

Címkék: szülinap

Fülük érjen bokáig!

2015.11.19.

Adam Driver még csak 32 éves, de már hírnevet szerzett a Csajok című sorozattal, amit követett a hipszter-hebrencs kedvenc Frances Ha, és legközelebb pedig Kylo Renként láthatjuk majd Az ébredő Erőben.

Címkék: szülinap

87 éves Miki egér

2015.11.18.

Walt Disney egyik klasszikus figurája, Miki egér 1928. november 18-án indult el hódító útjára. Akkoriban még korántsem volt Miki aranyos, inkább valami bizarr kis lény, aki előszeretettel kínzott macskákat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?