Befejezték a Star Wars IX forgatókönyvét

2018.02.23.

A Star Wars: Az ébredő Erőt is jegyző J.J. Abrams arról beszélt Stephen Colbert műsorában, hogy már kész van a 2019 december közepére várható, kilencedik Star Wars-epizód forgatókönyve.

Ha Super Bowl akkor Star Wars, Bosszúállók és Jurassic Park

Ragnar Volarus
2018.02.05.

Lezajlott Amerika (a világ?) legnagyobb sporteseménye, amiből a filmvilág sem maradhatott ki. Előzetesek minden mennyiségben.

Az amerikai futball világbajnoki döntője (nem én mondom, hanem Amerika) közben egy néhány másodperces reklám is súlyos dollármilliókba kerül, de ugye a nézettség ilyenkor az egekben. Ebből pedig nem maradhat ki senki, Hollywood pláne nem. A mostani finálé alatt is számtalan kedvcsinálót kaptunk: Star Wars, Jurassic Park, vagy éppen a Budapesten forgatott Red Sparrow.

Kezdjük talán a leginkább várt új Star Wars sztorival, amely a fiatal Han Solo története lesz. Kaptunk egy rövidebb és egy kicsit tartalmasabb trailert is. Ez itt a Super Bowl alatti rövid verzió:

Ez pedig a már többet is eláruló előzetes.

És mit árul el? Hogy az általunk szeretett laza fickó ebben a filmben sehol sincs. Legalábbis az eddigi képsorokban sehol. Hol a sárm, hol a humor? Itt inkább még egy durcás nyikhaj, akiből majd csak lesz az a pilóta, aki Kessel-futamot mindössze 12 parsec alatt teszi meg. Nem ragozom tovább, nem szimpatikus a srác és egy kicsit túl sötét, túl borongós ez az előzetes. Viszont van egy jó hír is, csak májusig kell rá várni! 

Ha pedig itt az előzetes, gyorsan kidobtak néhány plakátot is hozzá.


Persze nem csak Solo érkezett a Super Bowlra. A Jurassic World kaszált a pénztáraknál, így természetesen a következő részbe még több dinoszaurusz, még több robbanás, és még annál is több sikoltozás és rohanás került.

Bosszúállók nélkül sem telhet el a döntő. 30 másodperc, ami szinte arra sem elég, hogy az összes filmben feltűnő karaktert bemutassák.

A Rock is újabb katasztrófafilmben bizonyíthatja képességeit és világmegvető bátorságát. Modern Pokoli torony.

Végül itt a Red Sparrow Jennifer Lawrence főszereplésével, amiben Budapesten csábít és kémkedik. A film R besorolást kapott, ezek szerint folyni fog a vér rendesen.

Kedvcsinálónak ennyi, a moziban találkozunk.

Címkék: Star Wars

A Star Wars látványmágusa Oscart kap

2018.01.05.

Az amerikai filmakadémia februárban tíz tudományos és technológiai eredményt díjaz. A kitüntetettek között Jonathan Erland is szerepel. Neve talán a Star Wars-rajongóknak lehet ismerős, ugyanis ő volt az, aki úttörő munkát végzett a vizuális effektusok terén és a Csillagok háborúja különleges effektjein dolgozott.

Megérkezett az első előzetes a legfrissebb Star Wars-filmhez

2017.04.14.

Az év egyik legjobban várt filmje a Star Wars következő epizódja, jelen esetben a The Last Jedi. Bar még decemberig kell rá várnunk, de az idén 40. születésnapját ünneplő űropera legújabb részének első előzetese megérkezett. Persze grandiózus, sejtelmes és csillagokháborújás hangulata nem okoz csalódást.

Carrie Fisher örökre Leia hercegnő marad

2017.04.14.

Idén 40 éve, hogy bemutatták az első Csillagok háborúja-filmet. Ennek kapcsán egy csomó programot, rendezvényt szerveznek Amerikában. Így készült el ez az erős és megható videó is a tavaly év végén elhunyt Carrie Fisherről, aki minden bizonnyal örökre Leia hercegnő marad. És nem csak a rajongók emlékezetében, hanem a vásznon is

Csalódásokkal és csodálkozásokkal kikövezett sötét mozitermek

2016.12.30.

Egész évben volt min sírni (A szoba), nevetni (Deadpool), felháborodni (Nagyfater elszabadul), izgulni (Zöld szoba) és a cukiság  (Zootropolis) is beszippantott. És minderre még jött a fagyos év vége is olyan fantasztikus sci-fivel, mint az Érkezés, letaglózó thrillerrel, mint A martfűi rém, és még varázsoltunk is egy kicsit a Marvel új fenegyerekével, Doctor Strange-el. 

Elhunyt Carrie Fisher

2016.12.27.

Egy Los Angeles-i kórházban helyi idő szerint 8:55-kor elhunyt Carrie Fisher - írta a People a család közlésére hivatkozva. A Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként híressé vált színésznő 60 éves volt. Ahogy arról mi is beszámoltunk Fisher december 24-én lett lett rosszul egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépjáraton, majd leállt a szíve és az utasok csak hosszas próbálkozás után tudták újraéleszteni. 

Újabb csillaggal bővült a Star Wars-univerzum – Zsivány Egyes

2016.12.13.

Ha december, akkor ünnepek, és itt most nem a karácsony és az újév a lényeg, hanem a Csillagok háborúja-mozik tömkelege, aminek lavinája tavaly év végén indult el Az ébredő Erővel, és idén folytatódik a Zsivány Egyessel (a jövő év decemberében érkező filmről nem is beszélve). Ünnep ez, mert a sokak által (jogosan) gyűlölt 1-2-3 után nem csak tavaly ébredt fel a régi korok minősége és szórakoztatófaktora, hanem idén is megmaradt ez a jó szokása ennek az univerzumnak.

Újabb magyar előzetesen a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

2016.08.28.

Már nem kell sokat várni az új Star Wars mozira, ugyanis a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet december 15-én mutatják be a hazai mozikban. Addig is, hogy fokozzák a várakozást kiadtak egy újabb előzetest, amiben már maga Darth Vader is feltűnik néhány pillanatra. A Zsivány Egyes azt fogja bemutatni, hogy hogyan szerezték meg a Halálcsillag tervrajzait a lázadók, majd juttatták el Leia hercegnőhöz. 

A csillagok háborognak, egyesek zsiványkodnak

2016.07.18.

Nemrég kiadták a soron következő Csillagok háborúja mozi, a Zsivány egyes plakátját, ami már önmagában is marha hangulatos és stílusos. A poszter más atmoszférát sugall, mint amit megszokhattunk a Star Wars univerzumtól, de ez kit érdekel, ha ilyen szépen néz ki?