Blogolj!

J.J. Abrams titokban új filmen dolgozott - 10 Cloverfield Lane előzetes

2016.01.15.

J.J. Abrams mindig is jó marketinges volt, hiszen másokkal ellentétben filmjeinek az előzetesei nem lőtték le az összes poént vagy csavart előre, helyette valóban kedvcsinálóként szolgálnak. Nincs ez másként az eddig nagy titokban tartott projektje, a 10 Cloverfield Lane kapcsán sem, keveset mutat mégis felkelteti az ember érdeklődését. Abrams elmondása alapján az ötlet már régen megszületett és egy olyan filmet akartak, ami a  Cloverfield vérrokona lesz. Továbbá, hogy nagyon régóta fejlesztés alatt áll már a projekt és a lehető legtovább próbálták titokban tartani a címet is. 

Előzetesen a 11/22/63 Stephen King adaptáció

2016.01.12.

Alig van olyan Stephen King mű, amiből ne készült volna valamilyen tévés vagy mozis feldolgozás, most a 2011-es bestselleréből, a 11/22/63 adaptált széria a soros. Az időutazós történet mozgatórugója John F. Kennedy amerikai elnök, akinek a meggyilkolását próbálja megakadályozni Jake Epping (James Franco) történelemtanár, aki egy barátja révén képes lesz visszamenni az időben, azonban a múltat nem lehet csak úgy, következmények nélkül megváltoztatni... A széria producerei között olyan neveket találhatunk, mint J.J. Abrams, és még maga Stephen King is, továbbá az első két epizódot az Egy nap szeptemberben Oscar-díjas rendezője, Kevin Macdonald jegyzi. A 7 epizódból álló széria február 15-én rajtol. 

Milyenek lennének az orosz szuperhősök? Hát ilyenek!

2016.01.06.

Úgy látszik, hogy az oroszok sem maradhatnak ki a szuperhősök uralta mozis trendből, ezért hamarosan bemutatásra kerül Sarik Andreasyan (Amerikai balhé) rendezésében az oroszok saját szuperhősfilmje, a Zashchitniki.

Év végén volt itt minden, ami szem-szájnak ingere

2015.12.30.

Bár még hivatalosan nem fejeződött be az év, az mindenképpen elkönyvelhető, hogy volt itt minden, mi szem-szájnak ingere: fantasztikus szerzői film (Birdman), nagyon jól eltalált mesefilm (Agymanók, Minyonok), magyar sikerek (Liza, a rókatündér, Szerdai gyerek, Saul fia, Aranyélet) és Csillagok háborúja.

Amiket 2015-ben szerettünk

2015.12.26.

Erős volt a 2015-ös év filmek szempontjából, és ami még nagyobb örömöt okozott, hogy magyar alkotások is születtek, nem is akármilyen eredménnyel. A teljesség igénye nélkül megpróbáltuk összeszedni, hogy mik voltak azok a filmek, amiket szerettünk.

Magyar cím és előzetes az új Star Trek mozihoz

2015.12.22.

A világ még egy jó darabig Star Wars lázban fog égni, de nyárig valahogy fel kell készülnünk az új Star Trek epizódra is, ami a  Star Trek – Mindenen túl magyar címet kapta. Kirk kapitány és csapata ezúttal is hatalmas zűrbe fog keveredni, aminek a kedvcsinálóját már szinkronosan is megnézhetjük. Hazai bemutató 2016. július 21. 

Megvan az Alien: Covenant női főszereplője

A hölgy nem más, mint Katherine Waterston. Nem meglepő, ha nem cseng ismerősen a neve, hiszen még nem számít nagy névnek a szakmában. Nah majd most. Waterstont eddig a Paul Thomas Anderson dirigálta Beépített hibában láthattuk, de találkozhatunk még vele januárban a Steve Jobs filmben és novemberben a Harry Potter előzményfilmben, a Legendás állatok és megfigyelésükben. Most pedig az Alien: Covenant ra írhatott alá, ahol ő lesz Michael Fassbender mellett a másik főszereplő. Vagyis a Covenant hajó legénységének a tisztjét fogja játszani. Az előző Prometheus-film női főszereplője, Noomi Rapace pedig csak egy cameo erejéig fog feltűnni újra filmvásznon. 

Címkék: Rövidzárlat, sci-fi

Karakterposztereken a Szellemirtó csajok

2015.12.19.

A héten kiadott fotó után most megérkeztek a hivatalos karakterposzterek is az új Szellemirtókhoz. Ha már így beindult a gépezet elképzelhető, hogy hamarosan kijön az első videó is mozihoz. 

Amerika Kapitány: Polgárháború - magyar szinkronos előzetes

2015.12.19.

Már írtunk a soron következő harmadik Amerika Kapitány moziról, amihez most kijött a szinkronos előzetes is. Az Amerika Kapitány: Polgárháború 2016. május 5-én érkezik a hazai mozikba.

A roncsok felett új csillag született – Csillagok háborúja - Az ébredő Erő

2015.12.18.

Akkor most játsszunk kicsit a számokkal: 4, 5, 6, 1, 2, 3, 7. A Csillagok háborúja univerzumában az ideális számlálás úgy nézne ki, hogy: 4, 5, 6, 7. Felejtsük is el azt a kis intermezzót ami 1999 és 2005 között történt. Nem, az nincs, kit érdekel? Érdekeljen inkább az, hogy 32 év után méltó folytatása lett az űrbéli kalandnak. A George Lucas által megálmodott világot ironikus módon saját magának sikerült lerombolnia, amit J. J. Abrams sikeresen felépített mostanra.