Blogolj!

Tom Hanks és Emma Watson egy thrillerben? Jöhet!

2016.12.06.

Érdekesnek ígérkezik a The Circle címet viselő sci-fi/thriller, ugyanis Tom Hanks és Emma Watson főszereplésével láthatjuk majd. Mellettük feltűnik még John Boyega is a Star Wars - Ébredő erő üdvöskéje. Annyit tudni a történetről, hogy egy fiatal nő (Emma Watson) egy befolyásos tech-cégnél vállal munkát, ahol összeismerkedik egy nagyon rejtélyes emberrel (Tom Hanks), ami alapjaiban változtatja meg az életét.

Budapestet megszállták az idegenek

2016.12.05.

Két évvel ezelőtt nálunk forgatták a Spectral című filmet, amit nagyjából úgy lehet körülírni, mintha egy inváziós/háborús/katonai akciófilm lenne, amolyan Sólyom végveszélyben és a Szellemírtók keveréke.

Showtime, seggfejek! – Galaxis őrzői 2 előzetes

2016.12.05.

Még jó pár hónap választ el minket a Galaxis őrzői 2. premierjétől, de az tuti, hogy Star Lord és haverjai ugyanolyan hülyék és szórakoztatóak lesznek mint a hatalmas sikerként berobbant első részben.

Iszonyú látványos az első szinkronizált előzetese Scarlett Johansson új sci-fijének

2016.11.24.

Megérkezett a várva várt Palackba zárt szellem (Ghost in the Shell) első, teljes magyar nyelvű előzetese. Az anime rajongók már tűkön ülnek, hogy az egyik legikonikusabb cyberpunk rajzfilmből milyen amerikai, élőszereplős remake születik. Az előzetes alapján baromi jó. 

Ilyen jövő? Kösz, nem! – Az elmúlt évek legjobb sci-fi filmjei

2016.11.20.

Most, hogy az év egyik legjobban várt sci-fije befutott végre, lelkesen kutakodtunk az elmúlt évek hasonló alkotásaiból, hogy megnézzük mit is ajánlanak nekünk a jövőre nézve a filmesek. Azt megállapíthatjuk, hogy az emberiség eléggé trében lesz a készítők szerint, viszont a sztorik és megalkotásuk ennek ellenére ütősek, néha csak a látványra megy rá, de néhol el is gondolkoztat.

Magyar előzetesen Luc Besson új, nagyszabású sci-fije

2016.11.18.

Luc Besson (Nikita, Leon, a profi) legutóbb a Scarlett Johansson főszereplésével készült Lucy c. sci-fivel jelentkezett még 2014-ben. Új filmje, a Valerian és az ezer bolygó városa alapanyagául egy francia képregénysorozat, a Valerian és Laureline szolgált, melynek története a távoli jövőben játszódik, amikor az emberiség már képes az időutazásra. Az előzetest elnézve a rendező nem bízta a véletlenre a dolgokat, ugyanis eléggé úgy néz ki, mintha a mára már klasszikussá vált munkája, Az ötödik elem nagyobb és modernebb kiadás lenne. 

A sci-fi című filmes tanulmánykötet már a boltokban

2016.11.18.

Ma jelenik meg a Filmanatómia-sorozat harmadik kötete. A sci-fi a címében hivatkozott műfajt járja körbe, válogatott tanulmányok mutatják be a zsáner történetét, alműfajait, beszélnek a franchise-rendszerről, ismertetik a sci-fi vallással való kapcsolatát és hagyományait a magyar animációs filmben. Rajongók és laikusok számára egyaránt hasznos olvasmány. A kötet médiapartnere a Galaktika, a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap.

A Valami Amerika 3. és egy sci-fi animáció készül a Filmalap támogatásával

2016.11.12.

Herendi Gábor filmrendező a tervek szerint nyáron kezdi el forgatni a népszerű magyar vígjáték harmadik részét, a Valami Amerika 3-at, amelyre 8,87 millió forint támogatást ítélt meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A testület 82 millió forinttal támogatja Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt címmel készülő alkotása gyártásának előkészítését is - közölte pénteken a Filmalap. 

Ilyen sci-fire vártunk már régóta – Érkezés

2016.11.10.

Denis Villeneuve nemrég tűnt csak fel a rendezői palettán a nagyközönség számára, de elég hamar bebizonyította, hogy helye van a nagyok között. Filmjei egytől-egyig valami pluszt és zsigeri élményt adnak a nézőnek, így nem csoda, ha az Érkezés volt idén az egyik legjobban várt film. Nem csak a sejtelmes felvezetés miatt amit az előzetesek sugalltak, hanem természetesen a rendező kvalitásai miatt is.

Újabb magyar előzetesen a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

2016.08.28.

Már nem kell sokat várni az új Star Wars mozira, ugyanis a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet december 15-én mutatják be a hazai mozikban. Addig is, hogy fokozzák a várakozást kiadtak egy újabb előzetest, amiben már maga Darth Vader is feltűnik néhány pillanatra. A Zsivány Egyes azt fogja bemutatni, hogy hogyan szerezték meg a Halálcsillag tervrajzait a lázadók, majd juttatták el Leia hercegnőhöz.