Blogolj!

Oscar és Saul

2015.06.26.

A 2016-os Oscar gála még messze van, de már javában megy a latolgatás, hogy melyik filmek lesznek a befutók jövőre. Most mi is érdekeltek vagyunk, hiszen Nemes Jeles László filmjét, a Saul fiát küldjük ki, és az IndieWIRE szerint van is esély a győzelemre, nem is egy, hanem máris öt kategóriában: legjobb film, legjobb idegen nyelvű film, legjobb vágás, legjobb hangvágás, legjobb hangkeverés.

(kép forrása: www.mozimaniaapp.hu)

Sault az Oscarra

2015.06.11.

Mától vetítik a hazai mozik a Saul fiát és a mai napon jött a hír, miszerint Nemes Jeles László filmjét indítják a 2016-os Oscaron is, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Nem csoda, hiszen a cannes-i filmfesztivál óta megállíthatatlan a film; a hazai bemutató előtt máris behozta, sőt, túlszárnyalta a költségeit, és a java még hátra van.

(kép forrása: www.fantasyfilm.hu)

Saul fia már 48 országban

2015.05.28.

A magyar sikerfilmet veszik, mint a cukrot; majdnem az összes európai országban és világszerte is nagy az érdeklődés a Saul fia után.

Óriási bravúr Cannes-ban!

2015.05.26.

A Saul fia, ha nem is nyerte meg az Arany Pálmát, de a második legrangosabb díjat, a zsűri nagydíját bezsebelhette. Elsőfilmesként ilyen elismerésben közel harminc évvel ezelőtt (1984-ben Mészáros Márta Napló gyermekeimnek című filmje kapta, bár ez a zsűri speciális nagydíja volt. A mostani díj hivatalosan csak 1995 óta létezik.) részesülhetett magyar stáb. Nemes Jeles László Mads Mikkelsentől vehette át a díjat.

A Saul fia újabb díjat zsebelt be

2015.05.24.

Nemes Jeles László filmje tarol Cannes-ban, már most két díj tulajdonosa. A Fipresci-díj mellé megkapta a Chalais-díjat is, amit az 1996-ban elhunyt francia újságíró, filmkritikus, Francois Chalais tiszteletére alapítottak. A filmfesztivál ma ér véget, így hamarosan az is ki fog derülni, hogy a két elismerés mellé az Arany Pálmát is elnyeri-e a magyar sikerfilm.

(kép forrása: www.hirado.hu)

Beindult a Saul fia

2015.05.24.


Megnyerte az első díját a Saul fia, mégpedig a Filmes Újságírók Nemzetközi Szövetségének (Fipresci) elismerését vívta ki. A drukkolás még tart, hiszen vasárnap adják át az Arany Pálmát Cannes-ban, amire bőven esélyes Nemes Jeles László filmje.

(kép forrása: www.zimbio.com)Harc a Saul fiáért

2015.05.17.

Napok óta Nemes Jeles László filmjéért vannak oda a filmesek és a sajtó is. Nem csak magyar, de nemzetközi oldalak is rajonganak a Saul fiáért, így nem csoda, ha a forgalmazók érdeklődését is felkeltette. Egész este tartottak a tárgyalások, végül a Sony Pictures Classics szerezte meg a film jogait. Ehhez a céghez tartozik még számos nagysikerű film is, többek között a tavalyi év Whiplash-e, vagy a most Cannes-ban bemutatott Woody Allen film, az Irrational Man is. Ez azt jelenti, hogy a filmet Amerikában is bemutatják, vagyis a nemzetközi útja korántsem áll meg Cannes-ban.

(kép forrása: www.facebook.com)

A Saul fia stábja a cannes-i vörös szőnyegen

Saul fia siker és az első képkockák

2015.05.15.

Cannes-ban a szerencsések már láthatták a Saul fiát, amitől mindenki el van ájulva. A Variety is csak áradozik a szokatlan vizualitásról és erőteljes atmoszféráról. Bár mi itthon nem láthatjuk még egy hónapig, így be kell érnünk egy másfél perces jelentettel.

Saul Fia plakát

2015.05.07.

Ilyen lesz a Saul fia plakátja, amivel többek között Cannes-ban is reklámozzák majd a filmet.

(kép forrása: www.facebook.com)