Blogolj!

Oscar után újabb díj a Saul fiának

2016.03.11.

Pontosabban a Saul fia készítőinek, ugyanis ma a film hangmérnöke, Zányi Tamás kapta meg az Érdemes Művész kitüntetést, és március 15-én pedig az elsőfilmes Nemes Jeles László, a Sault alakító Röhrig Géza és az operatőr, Erdély Mátyás Kossuth-díjat kapnak.

A legmagasabb állami kitüntetést más filmesek is megkapták már a múltban, mint például Fábri Zoltán, Koltai Lajos vagy a szintén Oscar-díjas Szabó István.

Oscar-díjas a Saul fia!

2016.02.29.

A filmszeretők körében az Oscar az az éves esemény, amire különösen odafigyel mindenki. A 88. gála viszont most plusz izgalmakat is ígért, hiszen majdnem 30 év óta először képviselte hazánkat egy film. Az izgalom kifizetődött, hiszen Oscar-díjas lett a Saul fia.

Címkék: Oscar-díj, Saul fia

A Saul fia nyerte a független filmek Oscarját

2016.02.28.

Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el helyi idő szerint szombaton a független filmek Oscarjaként emlegetett, Los Angeles-i Independent Spirit Awards díjat a legjobb külföldi film kategóriában.

Nemes Jeles László az Independent Spirit Awardson

Trianonról is készítene filmet a Saul fia főszereplője

2016.02.02.

Izraelben február 11-től vetítik a Saul fiát, az esemény kapcsán pedig a film főszereplője, Röhrig Géza is az országban járt. Számos interjút adott, amiben nem csak a fimről, a zsidóságról, hanem további terveiről is szó esett.

A Saul fiát César-díjra jelölték

2016.01.27.

Lassan minden napra jut egy jelölés, vagy díj a Saul fiának, ma például a "francia Oscar", a César-díj jelöltjeit tették közzé. A legjobb külföldi film kategóriában ott van Nemes Jeles László filmje is, ami hat vetélytársával várja a február 26-án megrendezett díjátadót. 

Az amerikai kritikusok díját is hazavihette a Saul fia

2016.01.18.

Tegnap este tartották meg Santa Monicában a díjátadót, amit az amerikai és kanadai filmkritikusok (BFCA) és az észak-amerikai televíziós kritikusok (BTJA) szervezete rendezett meg. A jelölteket 51 kategóriában zsűrizték.

Bejelentették a 2016-os Oscar jelölteket – Itt a teljes lista

2016.01.14.

Ma délután olyan nevek jelentették be az idei jelölteket, mint Guillermo del Toro, Ang Lee vagy John Krasinski, aki a – mi nagy örömünkre – Saul fiát is kihirdette. Idén már a 88. alkalommal fogják megrendezni a filmes díjak és gálák netovábbját és a házigazda személyében Chris Rock lesz látható. Idén azonban nekünk is van okunk izgulni, hiszen nem csak az lesz a nagy kérdés, hogy végre eljön-e az „Oscar bácsi” Leonardo DiCapriónak, hanem az is, hogy egy magyar alkotás, az 1981-es Szabó István film, a Mephisto után ismét elnyeri-e az aranyszobrocskát. Azonban, még ha nem is sikerül nyernünk már a jelölés is óriási elismerésnek számítés az első magyar Golden Globe-díjjal is büszkélkedhetünk. Íme, a jelöltek teljes listája: 

Oscar-jelölt lett a Saul fia!

2016.01.14.

A legjobb öt idegen nyelvű film közé választották Nemes Jeles László filmjét, vagyis van miért izgulnunk február 28-án, az Oscar gálán. Magyar alkotások közül utoljára Szabó István Hanussenje volt ilyen közel a díjhoz, 1989-ben. Oscart pedig szintén egy Szabó-film, a Mephisto nyert 1981-ben.

Az Amerikai Rendezők Céhe is felfigyelt a Saul fiára

2016.01.13.

Nem elég, hogy pár napja Golden Globe-ot kapott a Saul fia, most az Amerikai Rendezők Céhe is felfigyelt (naná) a filmre, pontosabban Nemes Jeles Lászlóra, ami azt jelenti, hogy az idén bevezetett új kategóriában, az elsőfilmes rendezők jelöltjei között ott virít a neve.

Saul fia nyert a Golden Globe-on!

Az Oscar előszobájának is becézett Golden Globe díjátadót ma 73. alkalommal tartották meg Hollywoodban. Bár nincs akkora tekintélye a díjnak, mint egy Oscarnak, a reklám és hírverés, ami körülötte zajlik, kárpótol mindenért. A díjátadó laza hangulata miatt (amit főleg a piáknak lehet köszönni) viszont sok filmesnek ez a kedvenc eseménye. A díjakat a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók (HFPA) ítélik oda a szerencséseknek.