Roman Polanski beperli az amerikai filmakadémiát és nekiment a #MeToo-nak is

2018.05.10.

Az Oscar-díjas rendező szerint, - akit 1977 óta azért köröz az amerikai rendőrség, mert bedrogozott és megerőszakolt egy 13 éves lányt - a #MeToo-mozgalom csupán tömeghisztéria és képmutatás. 

Bill Cosbyt és Roman Polanskit is kizárta az amerikai filmakadémia

2018.05.04.

Kizárta soraiból Bill Cosby komikust és Roman Polanski rendezőt az amerikai filmakadémia, amiért megsértették a szervezet magatartási kódexét.

Natalie Portmant is erősen befolyásolta a #metoo mozgalom

2018.02.21.

Mint ahogy mindenki mást is, aki Hollywoodban dolgozik, ismert és a hangját hallatja. Ősz óta két oldal alakult ki a #metoo és a Time’s Up-mozgalom körül. A legtöbben támogatják, de sokak szerint már átlendültünk a ló túloldalára. Natalie Portman is nagy hangadó ebben a témában, be is szólt egy lazát a Golden Globe-on is, és minden tekintetben kiáll a nők mellett.

Megússza a szexuális zaklatást Roman Polanski

2018.01.10.

A Los Angeles-i ügyészség nem emel újabb vádat egy 1975-ös üggyel kapcsolatban, ami miatt nemrég feljelentést tett az akkori áldozat Roman Polanski rendező ellen, ugyanis a szexuális zaklatás bűntette már elévült.

Roman Polanski szerint vége van a liliomtiprási ügynek

2017.10.04.

Roman Polanski szerint a liliomtiprási ügynek vége van, bűnösnek vallotta magát, letöltötte a börtönbüntetést – olvasható abban az interjúban, amelyet a rendező a zürichi filmfesztiválon adott a The Hollywood Reporternek.

A bíróság nem engedi ki a kezéből Polanskit

2017.08.20.

Nemrég írtunk arról, hogy a 83 éves rendezőt már többen is szexuális erőszakkal vádolják. A legismertebb eset Samantha Geimeré, akit a hetvenes években molesztált Polanski. A lány ekkor csak 13 éves volt.

Roman Polanskit újabb nő vádolja molesztálással

2017.08.16.

Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőt kedden ismét molesztálással vádolta meg egy nő, akinek elmondása szerint az eset 1973-ban történt - számolt be róla a BBC hírportálja.