Bruce Willis bosszút áll

2017.08.18.

Már egy ideje köztudott volt, hogy remake-t kap Charles Bronson 1974-es klasszikusa, a Bosszúvágy. Azt is tudtuk, hogy Bronson helyett ezúttal Bruce Willis rója az utcákat bosszútól fűtve, mindezt Eli Roth (Kabinláz, Motel) rendezésében, aki csak később szállt be a projektbe, Aharon Keshales és Navot Papushado páros helyére. Most megérkezett az első szinkronos előzetes is, amiből nemcsak az derült ki, hogy egyelőre egy szokásos Willis filmnek tűnik, de az is, hogy a hullák mellett azért a humort sem fogja mellőzni az alkotás. 

Egy maszkos kardforgató és egy vérszívó is visszatér a vászonra

2016.05.10.

Eufemizmussal élve mondhatnánk azt is, hogy Hollywood a nosztalgiavonaton robog már évek óta, de a szomorúbb valóság az, hogy nincs új ötlet a nagy álomgyárban, így kapjuk a sorozatos remake és reboot áradatot. Az újrahasznosított történetek oltárára most két áldozat is felkerült.

Gael García Bernal

Egy újabb feleslegesnek tűnő remake - Ben-Hur előzetes

2016.03.17.

A nosztalgia és egyben a remake-ek korát éljük. Ezt már kezdjük megszokni, és nincs is ezzel baj (ha eltekintünk az ötlettelenségtől), de annak, hogy egy klasszikus történet és film újrázását bénán megcsinálni mi értelme van, rejtély. 

Bruce Willisszel érkezik a Bosszúvágy remake

2016.03.08.

Charles Bronson még 1974-ben bolyongott a sötét utcákon a Bosszúvágyban, hogy megtalálja felesége gyilkosát. Majd jött még négy folytatás és 1994-ben az ötödik résszel véget is ért a franchise. A napokban hivatalossá vált, hogy a Paramount Pictures és az MGM stúdiópárosa elkészíti a Bosszúvágy már 2006 óta tervezett újragondolását, amelyben Bruce Willis fogja megformálni Charles Bronson  egykori legendás karakterét: Paul Kersey-t.

Megint egy remake egy klasszikusból?

2015.11.18.

Nem elég, hogy bejelentették a Memento remake-et, most egy nagyszerű klasszikus, Henri-Georges Clouzot 1953-as filmjét, A félelem bérét akarják vászonra vinni.

Címkék: remake, Rövidzárlat

Nincs kegyelem: jön a Memento remake

2015.11.17.

Az egy dolog, hogy Hollywood már nem gyárt filmeket, pontosabban csak remake, spin off, reboot és hasonlók sorakoznak, de az tényleg érthetetlen, hogy egy baromi jó filmhez miért kell újra hozzányúlni? 

Címkék: remake, Rövidzárlat

Érkezik a Menekülés New Yorkból remake

2015.10.13.

(kép forrása: http://screenrant.com/) 

Úgy látszik, hogy az 1981-es John Carpenter (Halloween – A rémület éjszakája, A dolog) klasszikus, a Menekülés New Yorkból sem kerülheti el a vérfrissítést. Igazából már évek óta tervezik, hogy összehoznak egy remake-t csak hát soha nem jött össze a dolog. Most azonban a 20th Century Fox stúdió azzal a feladattal bízta meg Neil Crosst, a Luther sorozat alkotóját, hogy írja meg a forgatókönyvet. Cross állítólag olyan megbízást kapott a kiadótól, hogy olyan szkriptet írjon, amely párhuzamba állítható a szintén a Foxnál lévő Majmok bolygója franchise-zal, azaz újabb pénztermelő szériát akarnak kisajtolni egy régi klasszikusból. Carpenter maga is támogatja a filmje újraélesztését olyannyira, hogy ő maga látná el a produceri teendőket. 

Remake lesz Steve McQueen egyik klasszikusából

2015.10.09.

(kép forrása: https://mubi.com

1973-ban bemutatott Steve McQueen és Dustin Hoffman főszereplésével készült Pillangó mára igazi klasszikussá nőtte ki magát. A filmben  a címszereplő a Guyana-i Ördögszigeten található börtönbe kerül, ahol nem igazán tervez sokáig maradni, mindenképpen szökni akar. 

Az új változat  forgatókönyvét Aaron Guzikowski, a Fogságban írója vetné papírra. A rendezésért pedig Michael Noer (R, Nordvest) dán rendező lenne a felelős, feltéve ha kitart a project mellett, mivel egyelőre még nem közölték, hogy mikor indulhatna a forgatás. Az eredeti mű Henri Charrière önéletrajzi ihletésű könyvéből készült, a francia férfi sikerrel szökött meg 1945-ben az Ördögszigeti börtöntelepről.

Érkezik Az ördögűző, az Ace Ventura és A nagy csapat remake

2015.09.27.

(kép forrása: http://atomix.vg/) 

A hírek szerint a Morgan Creek Films, ami a Tiszta románc és a Robin Hood, a tolvajok fejedelme filmek mögött is áll, megbízott egy befektetési bankot, hogy eladja filmjeit. Azonban 5 film jogait mégis megtartotta a remake-ek miatt: Ace Ventura: Állati nyomozoo, A nagy csapat, A vadnyugat fiai, Repülő Tigrisek és Az ördögűző.

A Morgan Creeknek nincs adóssága, a vezérigazgató, Jim Robinson elmondása alapján az eladásokból származó pénzt jövőbeli produkciók finanszírozásához fogják felhasználni. Hozzátette, hogy máris tárgyalások folynak Az ördögűző, az Ace Ventura és A nagy csapat remake-jeiről.

Remake készül a Szupercsapat sorozatból

2015.09.25.

(kép forrása: http://www.comicvine.com/

Az egykori 1983-as nagy sikerű szériának 2010-ben már készült egy mozi verziója, többek között Liam Neeson és Bradley Cooper főszereplésével, de az nem igazán hozta meg a várt sikereket. Meg úgy amúgy is, amit lehet azt remake-elik. Az új eresztés a FOX-nál fog tető alá kerülni és a Halálos iramban franchise író-producere Chris Morgan veszi a szárnyai alá. A munkálatokban segítségére lesz az eredeti sorozat egyik kreátorának a lánya, Tawnia McKiernan is. A vezető író a Nikita és Az Álmosvölgy legendája sorozatverzióit is jegyző Albert Kim lesz. Annyit tudni eddig, hogy ezúttal nők is lennének a csapatban, mindenesetre vicces lenne Rosszfiú karaktere női alteregóval. 

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?