Meghalt a japán animáció egyik atyja

2018.04.06.

Takahata Iszao hosszú betegeskedés után 82 éves korában halt meg egy tokiói kórházban.

Címkék: animáció, Gyász, mese

Plüssmackó után élőszereplős Pinocchio

2018.02.21.

Az eredeti tervek szerint még Sam Mendes (Amerikai szépség, Skyfall) rendezőtől érkezett volna a Disney újabb nagy dobása, az élőszereplős Pinocchio, azonban a brit rendező még novemberben lelépett a fedélzetről.

Csillagot kap Minnie egér

Miki és Minnie egér 1928-ban "születtek" meg Walt Disney-nek és Ub Iwerksnek köszönhetően. Mint a világ egyik legnépszerűbb rajzfilmfigurája, Minnie 90 évesen a hollywoodi hírességek sétányán csillagot kap.

Több mint 350 programmal jelentkezik az idei Országos Rajzfilmünnep

2017.10.30.

Hatvan helyszínen több mint 350 programmal, a filmvetítések mellett Halloween bulival, játszóházakkal, interaktív előadásokkal is várja az érdeklődőket november 3. és 5. között az Országos Rajzfilmünnep. 

Kínában imádják a Bogyó és Babócát

2017.09.18.

Elnyerte a zsűri különdíját a Bogyó és Babóca című animációs filmsorozat egy epizódja a kínai Hszianban megrendezett 6. nemzetközi animációs filmfesztiválon.

20 éves lett Harry Potter

2017.06.26.

Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta egy teljesen ismeretlen angol írónő, bizonyos Joanne Rowling kötetét, amely a Harry Potter és a bölcsek köve címet viselte, a cég nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez: az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtatott.

Apa a tyúkokat, anya a sört szerette – Életem Cukkiniként

2017.02.02.

Ha azt mondjuk animáció gyerekekről és még hozzáadunk egy Cukkini nevű kisfiút is, akkor biztos mindenkinek egy cuki kis gyerekmese jut először eszébe. Nos, az Életem Cukkiniként merőben más, mint amit az első elvárások sejtetnek.

Régi magyar filmkedvencek újra!

2016.11.30.

A nosztalgia már egy jó ideje divat, és a sokat emlegetett "régen minden jobb volt" most 100%-osan teljesülni is fog. Lehet, gyerekként láttad, vagy egyszerűen csak szereted, vagy talán még nem is ismered. Tök mindegy melyik csoportba tartozol, itt az ideje elővenni a régi filmeket, úgyis hideg van odakint. Erre pedig a Toldi mozi és az Uránia is alkalmat ad a következő pár napban.

Ötven helyszínen várja idén az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep

2016.10.18.

Csaknem negyven város ötven helyszínén várja október 29-én az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep, amelynek kínálatában magyar, nemzetközi, klasszikus és kortárs művek is sorakoznak. 

Címkék: mese, Vegyes vágott

A Disney ezekkel a mesékkel fog bombázni minket

2016.05.26.

A napokban beindult a Szépség és a Szörnyeteg promóciója, pedig még majdnem egy évet kell rá várnunk, ugyanis 2017 márciusában mutatják be a filmet. Most viszont a Disney újabb tervekkel állt elő, ami az élőszereplős meséket illeti.

12