Blogolj!

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 9. rész

2015.09.12.

A legutóbbi dokumentumfilmes részleget hátrahagyva, térjünk vissza a fikcióhoz. (Előző részeket itt olvashatjátok vissza: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)

(kép forrása: www.allocine.fr)

A 2000-es évek legjobb tévés „bromance” párosai - 1. rész

2015.09.08.

Mondhatni napjainkra a bromance-ok korát éljük, ami szabad fordításban nagyjából „tesórománcnak” felelne meg. Lényege, hogy nem csak a macsós felszínes klisékkel játszanak az alkotók, hanem a dolgok mélyebb érzelmi megjelenítésével és a plátói szerelmi kapcsolatok ábrázolásával is két férfi karakter között, a filmvásznon és a TV képernyőjén egyaránt. Jelen cikksorozatban mi csak az utóbbival foglalkozunk, melynek apropója, hogy nemrég (sok rajongó nagy bánatára) jelentették be, hogy végleg (?) véget ér a Hannibal című dráma/horror sorozat, amely nem csak egyszerűen művészi szintre emelte ezt a fajta kapcsolatábrázolást, de két főszereplőjét, Hannibalt és Willt meg is koronázta a valaha volt legjobb bromance párosnak.

(kép forrása: www.flavorwire.com)

Micsoda nő ez a férfi! – Transzneműség a vásznon

2015.09.07.

Ha már közeledik az egyértelműen Oscar-esélyes A dán lány, akkor körbenézünk, hogy milyen ehhez hasonló, nemváltással kapcsolatos filmek készültek.

(kép forrása: www.toutlecine.challenges.fr)

Címkék: akció, dráma, horror, lista

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 8. rész

2015.09.05.

Egy kicsit hátrahagyjuk a fikciót, és előveszünk pár izgalmas dokumentumfilmet. Jön a nyolcadik rész. (Előző részek filmjeiből itt szemezgethettek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

(kép forrása: www.origo.hu)

Címkék: dokumentumfilm, lista

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 7. rész

2015.08.29.

Elérkezett a hetedik rész európai és távol-keleti csemegékkel. (A sorozat többi részét itt olvashatjátok: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)

(kép forrása: www.unscatter.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 6. rész

2015.08.21.

Izgalmas thai film, spanyol élet-halál harc és orosz földönkívüli sztori. Itt a sorozat hatodik része. (Előző részek pedig itt: 1, 2, 3, 4, 5)

(kép forrása: www.shockya.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 5. rész

2015.08.17.

Összeesküvés-elmélet, apokalipszis és egy gótikus lidércnyomás az ötödik részben. (A sorozat előző részei itt találhatóak: 1, 2, 3, 4. rész)

(kép forrása: www.screencrush.com)

Az ember, aki mindenhol megjelent – Alfred Hitchcock

2015.08.13.

(kép forrása: www.the170.com)

116 év ide, vagy oda, Mr. H. sokáig fog még köztünk élni, hiszen olyan történeteket vitt vászonra, ahol a fesztültséget tapintani lehetett, az izgalom a tetőfokára hágott, de neki ez még nem volt elég; egy plusz csavar, egy váratlan fordulat mindig kellett filmjeibe. Alkotásai hiába 50-60 évesek, még mindig minőségiek és természetesen klasszikusok. Íme pár kihagyhatatlan film (a teljesség igénye nélkül) a Mestertől.

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 4. rész

2015.08.06.

Megérkezett a negyedik adag, szemezgessetek. (Az előző részeket itt, itt és itt olvashatjátok vissza.)

(kép forrása: www.marcikenobi.wordpress.com)

Címkék: akció, dráma, fantasy, lista

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 3. rész

2015.07.28.

Elérkezett a sorozat harmadik része újabb izgalmas alkotásokkal. ( Az első részt itt, a másodikat pedig itt tudjátok elérni.)

(kép forrása: www.spiritofbaraka.com)