Blogolj!

Anyáink kamaszkora 2.

2015.12.14.

Szerencsére idehaza is akadtak olyan kiváló és jóképű színészek, mint a világ többi táján. Nézzük is a magyar szívtiprókat. 

Címkék: lista, Vegyes vágott

Anyáink kamaszkora

2015.12.07.

Nem csak helyesek, karizmatikusak voltak, hanem szinte bármit el tudtak játszani. Így most sorra veszünk pár színészt, akik közel 40 évvel később is zseninek számítanak, a filmjeikről nem is beszélve.

Címkék: lista, Vegyes vágott

25 éve reszketnek a betörők

2015.11.17.

Bár nálunk csak 1991-ben, Amerikában pont 25 éve mutatták be azt a filmet, ami nélkül nem múlhat el egy karácsony sem. Mivel a Reszkessetek betörők megunhatatlan, ezért most itt van egy-két érdekes adalék vele kapcsolatban.

A legjobb filmek Halloween éjjelére

2015.10.31.

Már hazánkban is egyre elterjedtebb Halloween ünnepe, ami főleg a jelmezekben való bulizás és ijesztgetés miatt lett népszerű szokás. De mi is az a Halloween? Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Legismertebb jelképe hosszú évszázadok óta a kifaragott töklámpás, az úgynevezett Jack-lámpa, amely eredetileg azt a kettős célt szolgálta, hogy egyrészt távol tartsa a gonosz szellemeket az élőktől, másrészt pedig, hogy így világítsanak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.

A forradalomra emlékezve

2015.10.23.

1956. október 23. és az azt követő időszak megkerülhetetlen pontja a magyar történelemnek, és természetesen a megemlékezésből a magyar filmvilág sem maradt ki. Most összeszedtünk pár alkotást, amik különböző módon dolgozzák fel, mutatják be a múlt eseményeit.

A 2000-ES ÉVEK LEGJOBB "BROMANCE" PÁROSAI - 3. rész

2015.09.30.

(kép forrása: http://www.fanpop.com/) 

A listánk végéhez értünk (1. és 2. rész), íme az első öt helyezett, akiknek a kapcsolata már mindenképp túlmutat a  barátságon.

Volt egyszer egy harmonikás – Volt egyszer egy vadnyugat újra nagyvásznon

2015.09.26.

Az 1968-as film ma már klasszikussá érett, így talán történetét tekintve nem is kell bemutatni, de pár érdekességet és kulisszatitkot sosem árt tudni.

A zene, a zene kell

2015.09.24.

A zene kell, a zene atmoszférateremtő, a zene megríkat, vagy éppen feldob, a zene táncra perdít, így nem csoda, ha a filmek egyik meghatározó része. Nézzünk tehát pár filmzenét, aminek ha csak pár másodperces kis szösszenetét meghalljuk, máris tudjuk, melyik filmről van szó, hol láttuk, kivel láttuk, éppen sírtunk, vagy éppen nevettünk.

A Hetedik húsz éve mindenki kedvence

2015.09.22.

David Fincher a thrillerek mágusa, ez nem vitás. Jó, oké, ott van Hitchcock is, de a mai világ thrillerei nyomasztóbbak, sötétebbek és véresebbek is, ezt pedig Fincher tökéletesen hozza. Mégiscsak olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint a ma dupla X-es Hetedik, Harcosok klubja, Holtodiglan. Ma viszont a Hetedik című remekművére emlékezünk, hiszen az a kerek húszas megköveteli ezt. Hetedik, 20 év, tíz érdekesség.

(kép forrása: www.reelchat.com.au)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 10. rész

2015.09.21.

A tíz olyan szép kerek szám, így a sorozatnak a 10. résszel lesz vége. Mert jól mutat, na. (A sorozat többi részét itt nézhetitek meg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)

(kép forrása: www.alchetron.com)

Címkék: dráma, krimi, lista, thriller