Blogolj!

A 2000-ES ÉVEK LEGJOBB "BROMANCE" PÁROSAI - 3. rész

2015.09.30.

(kép forrása: http://www.fanpop.com/) 

A listánk végéhez értünk (1. és 2. rész), íme az első öt helyezett, akiknek a kapcsolata már mindenképp túlmutat a  barátságon.

Volt egyszer egy harmonikás – Volt egyszer egy vadnyugat újra nagyvásznon

2015.09.26.

Az 1968-as film ma már klasszikussá érett, így talán történetét tekintve nem is kell bemutatni, de pár érdekességet és kulisszatitkot sosem árt tudni.

A zene, a zene kell

2015.09.24.

A zene kell, a zene atmoszférateremtő, a zene megríkat, vagy éppen feldob, a zene táncra perdít, így nem csoda, ha a filmek egyik meghatározó része. Nézzünk tehát pár filmzenét, aminek ha csak pár másodperces kis szösszenetét meghalljuk, máris tudjuk, melyik filmről van szó, hol láttuk, kivel láttuk, éppen sírtunk, vagy éppen nevettünk.

A Hetedik húsz éve mindenki kedvence

2015.09.22.

David Fincher a thrillerek mágusa, ez nem vitás. Jó, oké, ott van Hitchcock is, de a mai világ thrillerei nyomasztóbbak, sötétebbek és véresebbek is, ezt pedig Fincher tökéletesen hozza. Mégiscsak olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint a ma dupla X-es Hetedik, Harcosok klubja, Holtodiglan. Ma viszont a Hetedik című remekművére emlékezünk, hiszen az a kerek húszas megköveteli ezt. Hetedik, 20 év, tíz érdekesség.

(kép forrása: www.reelchat.com.au)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 10. rész

2015.09.21.

A tíz olyan szép kerek szám, így a sorozatnak a 10. résszel lesz vége. Mert jól mutat, na. (A sorozat többi részét itt nézhetitek meg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)

(kép forrása: www.alchetron.com)

Címkék: dráma, krimi, lista, thriller

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 9. rész

2015.09.12.

A legutóbbi dokumentumfilmes részleget hátrahagyva, térjünk vissza a fikcióhoz. (Előző részeket itt olvashatjátok vissza: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)

(kép forrása: www.allocine.fr)

A 2000-es évek legjobb tévés „bromance” párosai - 1. rész

2015.09.08.

Mondhatni napjainkra a bromance-ok korát éljük, ami szabad fordításban nagyjából „tesórománcnak” felelne meg. Lényege, hogy nem csak a macsós felszínes klisékkel játszanak az alkotók, hanem a dolgok mélyebb érzelmi megjelenítésével és a plátói szerelmi kapcsolatok ábrázolásával is két férfi karakter között, a filmvásznon és a TV képernyőjén egyaránt. Jelen cikksorozatban mi csak az utóbbival foglalkozunk, melynek apropója, hogy nemrég (sok rajongó nagy bánatára) jelentették be, hogy végleg (?) véget ér a Hannibal című dráma/horror sorozat, amely nem csak egyszerűen művészi szintre emelte ezt a fajta kapcsolatábrázolást, de két főszereplőjét, Hannibalt és Willt meg is koronázta a valaha volt legjobb bromance párosnak.

(kép forrása: www.flavorwire.com)

Micsoda nő ez a férfi! – Transzneműség a vásznon

2015.09.07.

Ha már közeledik az egyértelműen Oscar-esélyes A dán lány, akkor körbenézünk, hogy milyen ehhez hasonló, nemváltással kapcsolatos filmek készültek.

(kép forrása: www.toutlecine.challenges.fr)

Címkék: akció, dráma, horror, lista

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 8. rész

2015.09.05.

Egy kicsit hátrahagyjuk a fikciót, és előveszünk pár izgalmas dokumentumfilmet. Jön a nyolcadik rész. (Előző részek filmjeiből itt szemezgethettek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

(kép forrása: www.origo.hu)

Címkék: dokumentumfilm, lista

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 7. rész

2015.08.29.

Elérkezett a hetedik rész európai és távol-keleti csemegékkel. (A sorozat többi részét itt olvashatjátok: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)

(kép forrása: www.unscatter.com)