Blogolj!

Nyáron az akció és a cukiság hódított

2015.12.29.

De nem csak animált lényecskék és szuperhősök, hanem magyar sikerek is voltak az év közepén.

Tavasszal nosztalgiáztunk

2015.12.28.

Mozipremiereket tekintve az áprilistól júniusig tartó időszakot lehetne a nosztalgia korszaknak is hívni, ugyanis nem csak egy újabb király klasszikus, a Die Hard – Drágán add az életed! került újra vászonra, hanem két hónappal később a Harcosok klubja is.

Madárember, Liza és egy jazzdobos volt a kedvenc az év elején

2015.12.27.

Eljött az év vége, vagyis itt az ideje, hogy visszatekintsünk 2015-re, és szemezgessünk a filmek, filmes események háza tájáról.

Amiket 2015-ben szerettünk

2015.12.26.

Erős volt a 2015-ös év filmek szempontjából, és ami még nagyobb örömöt okozott, hogy magyar alkotások is születtek, nem is akármilyen eredménnyel. A teljesség igénye nélkül megpróbáltuk összeszedni, hogy mik voltak azok a filmek, amiket szerettünk.

Makk Károly 90

2015.12.22.

Ma ünnepli a kerek 90. születésnapját az egyik legnagyobb magyar filmrendezőnk, Makk Károly. Már pályája elején megmutatkozott egyedi látásmódja és tehetsége, aminek köszönhetően gyorsan kultusz alakult ki köré. A színésznők rendezőjének is nevezett Makk Károly számos szakmai elismerésekben részesült, köztük a Balázs Béla-díj, Kossuth-díj, Érdemes- és Kiváló művész, A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal és a Nemzet Művésze. Kétség sem fér hozzá, hogy kiváló karriert és filmes hagyatékot tudhat maga mögött, amiből most néhányat fel is idézünk.

Anyáink kamaszkora 2.

2015.12.14.

Szerencsére idehaza is akadtak olyan kiváló és jóképű színészek, mint a világ többi táján. Nézzük is a magyar szívtiprókat. 

Címkék: lista, Vegyes vágott

Anyáink kamaszkora

2015.12.07.

Nem csak helyesek, karizmatikusak voltak, hanem szinte bármit el tudtak játszani. Így most sorra veszünk pár színészt, akik közel 40 évvel később is zseninek számítanak, a filmjeikről nem is beszélve.

Címkék: lista, Vegyes vágott

25 éve reszketnek a betörők

2015.11.17.

Bár nálunk csak 1991-ben, Amerikában pont 25 éve mutatták be azt a filmet, ami nélkül nem múlhat el egy karácsony sem. Mivel a Reszkessetek betörők megunhatatlan, ezért most itt van egy-két érdekes adalék vele kapcsolatban.

A legjobb filmek Halloween éjjelére

2015.10.31.

Már hazánkban is egyre elterjedtebb Halloween ünnepe, ami főleg a jelmezekben való bulizás és ijesztgetés miatt lett népszerű szokás. De mi is az a Halloween? Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Legismertebb jelképe hosszú évszázadok óta a kifaragott töklámpás, az úgynevezett Jack-lámpa, amely eredetileg azt a kettős célt szolgálta, hogy egyrészt távol tartsa a gonosz szellemeket az élőktől, másrészt pedig, hogy így világítsanak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.

A forradalomra emlékezve

2015.10.23.

1956. október 23. és az azt követő időszak megkerülhetetlen pontja a magyar történelemnek, és természetesen a megemlékezésből a magyar filmvilág sem maradt ki. Most összeszedtünk pár alkotást, amik különböző módon dolgozzák fel, mutatják be a múlt eseményeit.