Blogolj!

Vérfissítés, fesztivál és a nagy blockbusterek ideje

2016.12.28.

Újszerű meglátások, kellemes meglepetések, Cannes, és a nyári mozpidömping kezdete. Az év közepe felé járva ezek határozták meg a filmvilágot. Filmes összefoglalónk második része.

Bearanyozódott 2016-os év

2016.12.27.

Év eleje a filmesek és a filmrajongók körében is elsősorban a díjszezonról szól, vagyis jöhet a Golden Globe, Oscar, hogy csak a nagyokat említsük. Kivételesen nekünk is volt izgulnivalónk, és végre megtapasztalhattuk hosszú idő után, milyen is az, amikor egy magyar film Oscar-díjas lesz. De haladjunk sorjában, év végi összefoglalónk első részében nézzük meg mik voltak a fontosabb filmes momentumok év elején.

Az Amerikai Filmintézet szerint ezek voltak az év filmjei/sorozatai

2016.12.10.

Az Amerikai Filmintézet (AFI) közzétette szokásos tízes listáit, melyek alapján már elég jól be lehet határolni a jövő évi díjszezont is, ugyanis az itt szereplő filmek és sorozatok a legnagyobb esélyesek az Oscar, Golden Globes és az Emmy-díjakra.

Címkék: lista, Vegyes vágott

Megvannak 2016 legtúlfizetettebb színészei

2016.12.08.

A Forbes magazin elkészítette azt az éves listáját, amin a legtúlfizetettebb hollywoodi sztárok szerepelnek. Az élen nem történt nagy változás, ismét Johnny Depp végzett az első helyen. Azt hozzá kell tenni, hogy a színész filmjei lényegesen jobban teljesítettek, mint tavaly, azonban még ez sem változtat azon, hogy ő legyen az első. Ha a számokat nézzük, minden egyes dollár, amit kifizettek Johnny Deppnek a legutóbbi három filmjéért, mindössze 2,8 dollárt bevételt termelt vissza.

Címkék: lista, Vegyes vágott

Amit nem biztos, hogy tudtál Walt Disney-ről

2016.12.05.

Ma lenne 115 éves Walt Disney, aki számos korosztálynak egyet jelent a mesékkel. Elérte azt, hogy történetei segítségével együtt sírjunk és együtt nevessünk szereplőivel. Neki köszönhetjük Miki egeret és a 101 kiskutyát, miatta okozott egy hatalmas törést az anyját sirató Bambi látványa és miatta drukkoltunk, hogy Hófehérke végre lerázza a gonosz banyát. Meséit ismerjük, de vajon őt is?

Woody Allen 81

2016.12.01.

Tavalyi összeállításunk idén is megállja a helyét, így Woody Allen legjobbjait születésnapja alkalmából újra elővesszük kicsit. 

Woody Allen filmjei sem szólnak többről, mint ami az élet: párkapcsolatok, szerelmek, szakítások, balhék, halál és az élet értelme. Bár alkotásaira könnyen rá lehet fogni, hogy a régi igazi woodyallenes filmek leginkább csak a felső középosztálybeli, sznob new yorki bölcsészeknek nyújthatnak szórakozást, de sajátos humora és a szerelmi nyűglődések valahol mindenkinek ismerősek, így ezek a történetek nem csak Manhattanben, hanem nálunk is klasszikusokká váltak.

Törőcsik 81

2016.11.23.

Tavaly már megemlékeztünk a színésznő kerek évfordulójáról, és most, egy év elteltével újra elővettük Törőcsik Mari pályafutásának főbb mozzanatait, illetve azt, hogy legközelebb miben láthatjuk játszani. 

Ma ünnepli 81. születésnapját Törőcsik Mari. Ő az a színésznő, akit mindenki ismer a fiataloktól kezdve az idősekig. Pályája 60 évvel ezelőtt indult, színházi és filmes karrierje azóta is töretlen. Munkáját számos kitüntetéssel – Kossuth-, Jászai Mari-, Balázs Béla-díjjal – jutalmazták, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze. Hogy miért is? Nem kell nagyon magyarázni, de azért idézzünk fel pár nagyszerű alakítást tőle.

Ilyen jövő? Kösz, nem! – Az elmúlt évek legjobb sci-fi filmjei

2016.11.20.

Most, hogy az év egyik legjobban várt sci-fije befutott végre, lelkesen kutakodtunk az elmúlt évek hasonló alkotásaiból, hogy megnézzük mit is ajánlanak nekünk a jövőre nézve a filmesek. Azt megállapíthatjuk, hogy az emberiség eléggé trében lesz a készítők szerint, viszont a sztorik és megalkotásuk ennek ellenére ütősek, néha csak a látványra megy rá, de néhol el is gondolkoztat.

Nincs mese, beköltözünk a mozikba

2016.07.27.

Az előzetesáradat most sem maradt el, így itt egy elég velős összeállítás azokból a mozifilmekből, amik még ebben az évben, illetve jövőre lesznek láthatóak a nagyvásznon. Az biztos, unatkozni nem fogunk.

Ízelítő a Friss Hús utolsó napjának filmjeiből

2016.04.02.

Az előző ajánló után, most nézzük, mit tartogat a vasárnap. 

Címkék: dráma, Fesztivál, lista