Blogolj!

Pár nap és nyithatnak New York állam mozijai

2020.10.18.

New York City kimarad a pénteki újranyitásból.

Kórházi dolgozók tiltakoznak a Mission: Impossible 7 forgatása miatt

2020.10.10.

Egy római kórház dolgozói nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Tom Cruise és a stáb az intézményben forgat a koronavírus-járvány kellős közepén.

Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra

2020.10.08.

Mint azt jól tudjuk, a koronavírus-járvány elég durván betett a kulturális szcénának, azon belül is a mozik és filmek világának. Éppen ezért már eddig is számos változtatásra volt szükség, mind a filmfesztiválok, mind a különböző díjátadók terén, ez alól az Oscar-gála sem kivétel.

A dinoszauruszokra is hat a koronavírus

2020.10.07.
Ragnar Volarus

Pánikszerűen rendezik át a premiernaptárukat a nagy filmstúdiók, miután a Covid-járvány miatt továbbra is zárva tartanak vagy csak alacsony nézőszámmal üzemelnek a mozik világszerte.

Arról már írtunk, hogy az új Bond-film mellett a Dűne és a Batman is jövő évre csúsznak, most pedig a Universal is csatlakozott és bejelentette, hogy a Jurassic World: Dominion nem jön 2021 nyarán, csak 2022. június 10-én kerül majd a mozikba.

Brutális premiercsúszások jönnek, haldokolnak a mozik

A James Bond-film premierjének csúsztatása volt az utolsó csepp, hogy a Cineworld bezárja az összes moziját Amerikában és Angliában, most pedig a durva csúszások lavinája be is indult. Erre ez évre amúgy sem maradt már sok blockbuster, ami egy kicsit felturbózhatná a filmszínházakat, de a napokban bejelentették, hogy a várva-várt Denis Villeneuve-féle Dűnét sem láthatja idén decemberben a közönség, hanem egy brutális csúszással kellett szembesülni: 2021 októberében jelenik meg a tervek szerint.

A film forgatása ugyan márciusban leállt, de az elsők között kezdték újra a munkát - roppant szigorú biztonsági intézkedések mellett -, és a Variety forrásai szerint három hét múlva be is fejezhetik a forgatást.

Colin Trevorrow is arról posztolt a Twitteren, hogy elképesztően keményen dolgoztak az elmúlt három hónapban, és megéri várni a filmre, még ha kicsit hosszabb is lesz a várakozás.

A film a hatodik mozi lesz már a Jurassic franchise-on belül. A főszereplők Chris Pratt és Bryce Dallas Howard lesznek, de feltűnik a filmben a klasszikus Jurassic Park szereplői közül Laura Dern, Sam Neill és Jeff Goldblum is.

Címkék: koronavírus

Brutális premiercsúszások jönnek, haldokolnak a mozik

2020.10.06.

A James Bond-film premierjének csúsztatása volt az utolsó csepp, hogy a Cineworld bezárja az összes moziját Amerikában és Angliában, most pedig a durva csúszások lavinája be is indult.

Egyre nagyobb bajban vannak a mozik a járvány miatt

2020.10.04.

Kifejezetten nem kedvez az idei év a mozihálózatoknak. Egy ideig úgy tűnt, hogy a mozik újranyitásával ha nem teljesen, de részlegesen megoldódik a probléma, a James Bond-mozi újbóli elhalasztásával újabb bezárási hullám vette kezdetét.

Kötelező a maszkviselés a művészmozikban

2020.09.09.

A koronavírus-járvány erősödése miatt nemcsak a tömegközlekedésen szigorítottak, hanem a Budapest Film művészmozijai is úgy döntöttek, hogy itt az ideje a maszkviselés szabályozásának.

Javier Bardem sorozata is kaszát kapott a járvány miatt

2020.09.05.

Legalábbis ami a forgatást illeti, ugyanis az Amazon leállította a Cortés y Moctezuma című minisorozat előkészületeit.

Leállt a The Batman forgatása, koronavírusos lett a főszereplő

2020.09.04.
Ragnar Volarus

Valamikor augusztus közepe tájékán indult újra a The Batman forgatása, amit a koronavírus miatt kellett korábban szüneteltetni, de most újra le kell állni.

Elkezdődött a Velencei Filmfesztivál

2020.09.02.

A szerdán elkezdődött 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál nyitó sajtóértekezletén Cate Blanchett, a nemzetközi zsűri elnöke a szervezők ötletességét és rugalmasságát méltatta, amellyel sikerült megrendezniük az első nagy "Covid-kori" fesztivált.