Blogolj!

Bemutatták a velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijének tagjait

2020.07.27.

Lassan kezdetét veszi az idei fesztivál szezon, amelynek rendesen bekavart koronavírus-járvány, így most először több filmmustra is online lesz megtartva.

Kiderült, Mel Gibson is koronavírusos volt

2020.07.26.

A színész betegségét eddig eltitkolták.

Újabb fontos filmfesztivál marad el Amerikában

2020.07.15.

Bár a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne maradjon az év filmes események nélkül, van olyan fesztivál, amit kénytelenek teljesen törölni.

Újra kezdenek bezárni a világ mozijai

2020.07.14.
Ragnar Volarus

Egyre több helyen döntenek újra a szigorítások mellett. A hongkongi Disneyland is lehúzta a rolót. Nem úgy az amerikai.

A világ több pontján is újult erővel tombol a koronavírusjárvány, így ismét szigorításokat kell bevezetni. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom úgy határozott, hogy azonnali hatállyal bezáratja a mozikat, éttermeket, bárokat, borászatokat, családi szórakoztató központokat, állatkerteket, múzeumokat, de még a kártyatermeket is.

Július elején három hétre záratta be a kormányzó a mozikat és éttermeket Los Angelesszel együtt összesen 19 megyében, most viszont szinte kivétel nélkül az egész államban lakat került az összes mozira. 

Ezzel párhuzamosan Hongkongban is úgy döntöttek, hogy ismételten bezárják az összes mozit. A teljes zárlatot a hongkongi Disneyland bezárása előzte meg. Jelenleg az összes "nem létfontosságú" üzletnek zárva kell maradnia. A helyi Disneyland azért zárt be, hogy hongkongi új esetek elérték a napi nagyjából 50-et, míg Floridában a Walt Disney World annak ellenére is kinyitott a hétvégén, hogy az államban megdőlt a napi új esetek száma, 15 299 COVID-19 fertőzöttet regisztráltak. Hongkongban a jelenlegi tervek szerint minimum egy hétig tart a zárlat.

Címkék: koronavírus

Tom Hanks először beszélt arról, hogyan vészelte át a koronavírust feleségével

2020.07.06.

Az egész világot bejárta a hír még márciusban, hogy Tom Hanks és felesége, Rita Wilson elkapták a vírust. A színész ezt maga jelentette be Instagramján, és időről időre be is jelentkezett a karantén idején is, ám most egy interjúban először mesélt részletesen arról, hogy hogyan vészelték át ezt az időszakot Wilsonnal.

Belehalt a koronavírusba Nick Cordero színész

2020.07.06.

41 évesen belehalt a koronavírusba Nick Cordero, világhírű Broadway- és sorozatszínész, aki 95 napig küzdött a betegséggel. A színész halálhírét felesége, Amanda Kloots jelentette be.

A járvány a Sundance Fesztivál szervezésébe is beleszól

2020.06.30.

Nem meglepő fordulat, hogy a járvány a rendezvények szervezésében másféle megoldást követel, és bár a következő Sundance csak jövő januárban lesz, az óvintézkedésekről már most gondoskodnak a szervezők.

A nagy dobás forgatókönyvírója készít filmet a koronavírusról

2020.06.29.

Nem kellett sokat várni, hogy Hollywood bejelentse a maga koronavírus-filmjét, bár ezen nincs is mit csodálkozni.

Újra csúszik a nyár legjobban várt filmjének premierje

2020.06.26.

Nemcsak a mozik újranyitását, hanem a Christopher Nolan-féle Tenet premierjét is várják a filmrajongók. Nem csoda, hiszen ez a film tűnik a legígéretesebbnek a nyáron. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy a debütálás csúszni fog. Megint.

Csúszik a Golden Globe is

2020.06.23.

Csaknem két hónappal elhalasztották a 2021-es Golden Globe-gálát, amelyet január első vasárnapja helyett február 28-án, az ugyancsak elhalasztott Oscar-gála eredetileg tervezett időpontjában tartanak meg.