Blogolj!

Az AMC sugározná George A. Romero új zombisorozatát?

2015.11.12.

Már egy ideje beszéltek róla, hogy George A. Romero a zombikultusz megteremtője aláírta a szerződést az Empire of the Dead című képregényének tévésorozattá fejlesztéséhez. A forgatókönyvet maga a mester, Romero írná Peter Grunwald segítségével, akivel korábban már olyan filmeken dolgozott együtt, mint a Holtak földje és a Holtak naplója. Arról azonban eddig nem esett szó, hogy melyik tévécsatorna tűzné műsorára az adaptációt, mostanáig. 

Jeffrey Dean Morgan lesz a The Walking Dead legbrutálisabb főgonosza, Negan

2015.11.11.

Már jó ideje pletykálták, hogy a The Walking Dead tévés univerzumában is felbukkan a képregényesek számára ismert karakter, Negan, aki egy a The Savior névre hallgató brutális túlélőkből álló banda vezére. Most azonban ez már nem csak pletyka, ugyanis a The Hollywood Reporter lehozta a hírt, miszerint Jeffrey Dean Morgan az Odaát apukája és a Watchmen  Komédiása játszhatja el az ikonikus főgonoszt. Morgan a 6. évad fináléjában fog először bemutatkozni, majd a 7. évadban már ő lesz az egyik főszereplő.  Arról is beszámoltak még, hogy Morgan mellett olyan másik színészek voltak versenyben a szerepért, mint Timothy Olyphant (A törvény embere), Matt Dillon (Wayward Pines) vagy Garret Dillahunt (Nevelésből elégséges, Hand of God). 

Eli Roth démonos sorozatot készít - South of Hell előzetes

2015.11.02.

Eli Roth és Jason Blum nevét nem kell bemutatni a horror rajongóinak, hiszen Roth nevéhez olyan filmek köthetők, mint a Kabinláz vagy a Motel, Blum pedig a Paranormális tevékenységek-franchise atyja. Nah most kettőjüknek érkezik egy közös démonos horroros sorozata South of Hell címen. Főszerepben Mena Suvari lesz látható, aki az Amerikai szépségben testesítette meg Kevin Spacey vágyai titokzatos tárgyát. Suvari egy Maria nevű démonvadászt fog alakítani, aki egy amerikai kisvárosban az öccsével közösen űzi ki a gonoszt az arra rászoruló emberekből. Azonban Mariában is lakozik egy Abigail nevű démon, aki pont abból táplálkozik, amit Maria kiűz az emberekből. A sorozat gyártója az WEtv, premier november 27-én.

A legjobb filmek Halloween éjjelére

2015.10.31.

Már hazánkban is egyre elterjedtebb Halloween ünnepe, ami főleg a jelmezekben való bulizás és ijesztgetés miatt lett népszerű szokás. De mi is az a Halloween? Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Legismertebb jelképe hosszú évszázadok óta a kifaragott töklámpás, az úgynevezett Jack-lámpa, amely eredetileg azt a kettős célt szolgálta, hogy egyrészt távol tartsa a gonosz szellemeket az élőktől, másrészt pedig, hogy így világítsanak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.

2017-ben jön az újabb Péntek 13 mozi

2015.10.24.

A napokban bejelentették, hogy a már régóta halogatott Péntek 13 újabb felvonása jövőre sem érkezik meg a mozikba. A premiert átrakták 2017. január 13-ra. Sokat nem tudni még a filmről, csak annyit, hogy egy darabig szó volt róla, hogy found footage stílusban készülne, de ezt elvetették, mert a rajongok igen hamar fellázadtak ez ellen. Továbbá, hogy a rendezést valószínűleg David Bruckner (A jel, V/H/S) fogja majd levezényelni. 

Címkék: horror, Rövidzárlat

Cserkészek előnyben - Scouts Guide to the Zombie Apocalypse előzetes

2015.10.20.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse egy újabb horrorkomédia, amit halloween környékén küldenek a mozikba. A sztori annyi, hogy adott 3 cserkész és egy pultos csaj, akik a nagy zombiapokalipszis után összeállnak és elkezdik a hentelést, hogy túléljék a dolgokat. A Christopher Landon (Parajelenségek: A megjelöltek) rendezte alkotás október 29-én érkezik meg a magyar mozikba.

Vámpírok, zombik és űrlények egy filmben - Freaks of Nature előzetes

2015.10.19.

Egy újabb eszement agymenés a láthatáron. Freaks of Nature nagyjából arról fog szólni, hogy a Földön megszokott az emberek, a vámpírok és a zombik, jelenléte is, mondhatni "harmonikusan" élnek együtt, mígnem egy nap megérkeznek a földönkívüliek, akik ezt az egészet szétcseszik és le akarnak igázni mindenkit. Az új ellenség érkezése arra készteti a földieket, hogy összefogjanak és gyorsan ki is tör egy emberek vs. vámpírok vs. zombik vs. idegenek közti háború.

A filmet Robbie Pickering (Természetes kiválasztódás) rendezte, olyan színészek főszereplésével, mint Nicholas Braun (Egy különc srác feljegyzései), Mackenzie Davis (Mentőexpedíció) és Josh Fadem. A filmben feltűnik még többek között Ed Westwick (Gossip Girl – A pletykafészek), Vanessa Hudgens (Spring Breakers - Csajok szabadon), Bob Odenkirk (Totál szívás, Better Call Saul) és Joan Cusack (Dolgozó lány, Mondhatsz bármit) is. A Freaks of Nature október 30-án kerül az amerikai mozikba, hazai forgalmazásra nincs sok esély. 

Magyar horror készülne közösségi finanszírozásból - The Basement teaser

2015.10.17.

Közösségi finanszírozással, 25 ezer dollárból szeretne horrorfilmet forgatni Illés László, aki eddig főleg reklámfilmeket és videoklipeket tett le az asztalra. A megcélzott összegből már több mint  3000 dollár  összegyűlt. 

Az alacsony költségvetés miatt a The Basement többségében egyetlen helyszínen, egy elhagyatott pincében játszódik, főszereplői pedig különböző nemzetiségű egyetemisták, akikkel „egy őrületes buli után borzalmas dolgok” történnek. A párbeszédek nagy részét angolul veszik fel, a szereplőkre (a színészek egy rész angol lesz) és a külföldi DVD-, illetve fesztiválpiacra való tekintettel. Idehaza a moziforgalmazás a kitűzött cél. A bemutató 2016 októberére várható. A filmről és a támogatásáról  itt lehet bővebben olvasni. 

Sorozat készül a Boszorkányvadászok mozifilmből

2015.10.15.

A Boszorkányvadászok bemutatója után sokáig szó volt a folytatás lehetőségéről, azonban a Deadline információi szerint a Paramount meggondolta magát. Film helyett inkább egy sorozattal jönnének elő, ahol János és Júlia részenként gyilkolhatná a boszikat. A 2013-as mozifilm 50 millió dollárba került, Amerikában 55 millió dollárt hozott, a nemzetközi területekről még 170 millió dollár folyt be. 

A The Walking Dead kreátorának új sorozata - Outcast előzetes

2015.10.12.

(kép forrása: http://comicbook.com/) 

Robert Kirkman nevét leginkább a The Walking Dead széria kapcsán ismerhetjük. Kirkman a sorozat alapjául szolgáló képregény atyja és természetesen a szériánál is besegít. Az Outcast egy másik képregényén fog alapulni, ezúttal zombik helyett a démonok és a természetfeletti lesz az emberi sorsok drámájához a körítés.  

Ezeket a cikkeket olvastad már?