Blogolj!

Van élet a Star Warson túl is

2016.01.08.

A 2015-ös év leginkább a Csillagok háborújáról szólt, és ahogy közeledett az év vége, úgy ez az őrület egyre csak fokozódott. Emellett persze készült számtalan más film is, amik szintén figyelmet érdemelnek, csak visszhangjuk a lézerkardok suhogása közben elhalkult. Ezekből szemezgetünk.

Megérkezett a The Walking Dead folytatásának az előzetese

2016.01.01.

Mindenki kedvenc zombiaprítói, Rick Grimes és csapata február 14.-én tér vissza a The Walking Dead 6. szezonjának a második felvonásával. Ehhez most meg is érkezett az első kisvideó, amitől a több millió rajongó tutira jobban várja a Valentin-napot, mint eddig bármikor. A folytatásban várhatóan felpörögnek majd az események, hiszen lassan megérkezik a TWD eddigi legnagyobb és legbrutálisabb szemétládája Negan személyében

Ez történik, ha rossz ajtón kopogtatsz - The Other Side of the Door előzetes

2015.11.30.

Johannes Roberts (Elégtelen) rendezésében készül a The Other Side of the Door  című horror, amelyben Sarah Wayne Callies (A szökés, The Walking Dead) alakította anyának kell szembenéznie az ártó szellemekkel. A történet szerint  Maria (Wayne Callies) egy autóbalesetben elveszíti a kisfiát, amibe nem tud beletörődni, ezért egy ősi rituáléhoz folyamodik, aminek segítségével egy titokzatos helyen kapcsolatba léphet fia lelkével. Ez meg is történik, csakhogyazonban Maria nem hallgat az őt óva intő  papnő szavaira és kinyitja azt a bizonyos ajtót, amit nem kellett volna. A The Other Side of the Door 2016. március 11-én kerül az amerikai mozikba.

A Szörnyecskék következő része nem remake vagy reboot lesz, hanem folytatás

2015.11.28.

Szörnyecskék remake/reboot már jó ideje köztudott volt, most azonban az első két rész sztárja, Zach Galligan szólalt meg. A színész a Londonban található Prince Charles Cinemában tartózkodott az eredeti 1984-es film vetítése miatt, amit egy kérdezz-felelek beszélgetés is követett. Itt Galligan elárulta, hogy már valóban a tervezőasztalon van a következő projekt és azt is, hogy nem reboot vagy remake lesz, hanem igazi folytatás. 

Mint kiderült, Chris Columbus az első két rész írója állt ki amellett, hogy ne készítsék el az újabb változatot, egyenesen kijelentette, hogy amíg ő él, addig nem lesz remakelve a Szörnyecskék. A következő felvonás kapcsán a színész a Jurassic World-öt hozta fel példaként. Szóval a Szörnyecskék 3 esetében is várható, hogy ugrunk majd pár évtizedet az időben. A film producerei Chris Columbus és Steven Spielberg lesznek a forgatókönyvírásba pedig beszáll Columbus mellé Carl Ellsworth is, aki a Disturbia és Az utolsó ház balra mozikat is jegyzi. 

Angelina Jolie, mint Frankenstein menyasszonya?

2015.11.25.

Már egy ideje köztudott, hogy a Universal újra elő akarja venni klasszikus szörnyfilmjeit, és egy univerzumba tömöríteni őket, hasonlóan a Marvelhez. Alex Kurtzman és Chris Morgan producerek már be is jelentették az első filmet, ami a 2017-ben érkező Múmia reboot lesz. A legújabb hírek szerint a Frankenstein menyasszonya is szóba került nemrégiben, és a stúdió nem mást, mint Angelina Jolie-t szemelt ki a főszerepre.

Egyelőre nem tudni, hogy a színésznő eleget tesz e a stúdió felkérésnek, de nem csak ez az egyedüli tervük vele, ugyanis már készül Jolie 2008-as akciófilmjének a Wanted-nek folytatása is, amelyet az első részt is jegyző Timur Bekmambetov rendez majd. Marc Platt és John DeLuca írók szerint a forgatókönyv egész jó ütemben halad, és innentől kezdve már csak a stúdión múlnak a dolgok.

Jön a Tremors sorozat Kevin Baconnel

2015.11.25.

Kevin Bacon horror-vígjátéka a Tremors - Ahová lépek, szörny terem még 1990-ben került bemutatásra és 4 folytatást is megélt. Bacon csak az első részben szerepelt és most úgy látszik, hogy 25 év után újra Valentine McKee bőrébe bújik, ugyanis Jason Blum producer (Parajelenségek, Insidious, Whiplash) visszahozza a földalatti szörnyeket a tévéképernyőkre. Entertainment Weekly szerint nem csupán zöld utat kapott a sorozat, de Kevin Bacon is visszatért egykori karakteréhez és a produceri munkálatokból is kiveszi majd a részét. 

A sorozat forgatókönyvét Andrew Miller (Semmi, Pasik és csajok, Belém bújt a kisördög) írja, aki Valentine McKeet ismét egy kitalált, nevadai városba helyezi, azonban azt még nem tudni, hogy az első film másik főszereplője, Fred Ward és az azóta minden Tremorsban szörnyekre vadászó Michael Gross csatlakoznak-e a majd szériához. 

Vin Diesel újra Riddick bőrébe bújik

2015.11.23.

Vin Diesel neve mára egybeforrott a Halálos iramban szériával, de azért időnként visszatér a régi ismert karaktereihez, amilyen a Pitch Black - 22 évente a sötétségből is megismert Riddic. Diesel az instagramján posztolta a hírt egy fotóval mellékelve, miszerint két új projekten is dolgozik. Az egyik a Riddic filmek folytatása lesz és Furia címen fog futni, Furya annak a bolygónak a neve, ahonnét a főszereplő származik. A másik pedig egy Merc City nevű tévésorozat, ami a filmek zsoldosaira és fejvadászaira fog összpontosítani. Az írói teendőket az előző filmeket is jegyző David Twohy fogja ellátni.

Könyvet írnak a Fannibálok

2015.11.20.

A legelvetemültebb Hannibál-rajongókat, a Fannibálokat annyira mélyen érintette az a tény, hogy az NBC a 3. évad után elkaszálta a Hannibál szériát, hogy a saját kezükbe vették a nem mindennapi love story folytatását. A rajongók egy csoportja úgy döntött, hogy egy közös kötetben állítanak emléket kedvenc "murder husbands" párosának, Hannibal Lecternek és Will Grahamnek. 

A RAW címre keresztelt könyvben grafikai és irodalmi alkotások egyaránt helyet kapnak majd. Az ötletgazdák már egy Kickstarter-projektet is indítottak, hogy itt összegyűjthessék a hiánypótló könyvük kiadásához szükséges összeget. A tervezett projekt egy 200 oldalas antológia lenne, amiben 50 Hannigram-rajongó művei kaphatnak majd helyet.

Matthew McConaughey egy Stephen King adaptációban?

2015.11.19.

A legfrissebb hírek szerint az Oscar-díjas Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam, Csillagok között) lehet az egyik főszereplője a közelgő Stephen King filmadaptációnak, A Setét Torony filmváltozatának. Ha a színész megegyezik a stúdióval, akkor ő lehet Padick, a démoni varázsló, akit úgy is emlegetnek a könyvszériában, mint a „A feketébe öltözött embert”.  

Milla Jovovich beleőszült új horrfilmje forgatásba

2015.11.19.

Persze csak a sminkesek végeztek kiváló munkát, az amúgy gyönyörű színésznőn. Már írtunk róla, hogy egy ideje forgatják a Resident Evil széria befejező részét, Resident Evil: The Final Chapter címen. Most Milla Jovovich a főszereplő Alice megformálója egy olyan képet posztolt magáról, amin az igen csak megöregedett Alicet láthatjuk. Jovovich valószínűleg a készülő film egyik  flashforwardjában fog így kinézni. Resident Evi: The Final Chapter  2017 februárjában érkezik a mozikba.

Címkék: horror, Rövidzárlat