Blogolj!

Félelmetes horrorral jelentkezik Hollywood egyik legkedveltebb házaspárja

2018.03.03.

A Hang nélkül egy igazán szokatlan és érdekes horrornak ígérkezik, az pedig csak a ráadás, hogy Hollywood egyik legkedveltebb házaspárja, Emily Blunt (A holnap határa) és John Krasinski (A hivatal) főszereplésével érkezik.

Az új Halloween-mozi már csak az ijesztgetésünkre vár

2018.02.27.

Messze még az október, ezzel együtt a töklámpások és az ijesztő jelmezek időszaka, de a legújabb Halloween-mozi már elkészült. Ezt Jamie Lee Curtis, a legendás 1978-as film főszereplője jelentette be, méghozzá elég stílusosan.

Címkék: horror, Rövidzárlat

Helen Mirren már magyarul is próbál riogatni

2018.02.24.

Itt írtunk Michael és Peter Spierig (Daybreakers - A vámpírok kora, IdőhurokFűrész: Újra játékban) rendezésében érkező Winchester című kísértetes horroról, amely itthon a Szellemek háza címen fog futni.

Helen Mirren szellemekkel hadakozik, de minek

2018.01.06.

Rengeteg szellemes filmet ismerünk (és most nem a vicces, poénos mozikra gondolok), amik általában arról szólnak, hogy minden holt lélek gonosz, bosszúálló és az élőknek rosszat akarnak. Nos, ez a Winchester című moziban sincs másképp. 

Előzetest kapott a lény, ami miatt gyerekek majdnem gyilkossá váltak

2018.01.04.

Ha valakinek nem ismerős a sejtelmes, ijesztően magas nyurga figura, Slenderman, egy 2014-es valós történet talán beugrik. Két tizenkét éves lány majdnem megölte barátnőjüket csak azért mert a lény „ezt mondta nekik”. Slenderman most kapott egy horrort, a valóság után fikciósat, hogy még jobban nőjön a para a kitalált karakter körül.

Ünnepi kikapcs, filmek bekapcs

2017.12.25.

Fa már feldíszítve, ajándékok átadva, degeszre is tömtük magunkat a bejglivel, tehát jöhet a jól megérdemelt giccsparádé és örök klasszikusok, amiket valamiért még mindig nem ununk. Karácsonyi mozimaraton-ajánló (ha esetleg nem tudnád mit tettél tavaly karácsonykor is. Mi tudjuk.)

Piros lufikkal (rém)álmodom – Az

2017.09.07.

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy gyerekkorom egyik meghatározó rémélménye a hegyesfogú, emberevő bohóc volt, aki ijesztően negédes stílusával és hátborzongató mocskos külsejével kebelezte be sorra a gyerekeket, majd kúszott vissza a csatornába. 

Ilyen para, amikor Michael Fassbender skandináv krimit csinál

2017.07.22.

Befutott az első előzetes a Hóember című krimihez, ami Jo Nesbø azonos című regény alapján készült. A sztori főszereplője egy bizonyos Harry Hole, aki az oslói rendőrség különc nyomozója és több más Nesbø-történetben is feltűnik. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Hole ősszel egy névtelen levelet kap, Hóember aláírással. Amint beköszönt a tél, a levélben felvázolt fenyegetések valóra válnak, és brutális gyilkosságok kezdődnek Oslóban. Az áldozatok családos nők, az esetek pedig hasonlóságokat mutatnak néhány évekkel ezelőtti eltűnési ügyekkel. A gyilkos védjegye, hogy minden tetthelyen hagy egy hóembert. 

Meghalt George A. Romero

2017.07.17.

A mester 1940-ben született New Yorkban, és 28 évesen, már az első nagyjátékfilmjével, Az élőhalottak éjszakájával egy olyan műfajt teremtett, amiért ma is milliók rajongnak világszerte. Nemcsak a rajongók, de a stúdiók is előszeretettel áldoznak a műfaj előtt elég, ha csak a The Walking Dead sikereit nézzük. Romero azonban nem állt meg a műfajteremtésnél, ugyanis kultfilmjét a Holtak hajnalával és A holtak napjával trilógiává bővítette.

Elég para lett az új Pennywise

2017.03.31.

Köves, olvass, lájkolj minket már a movie.hu-n is!

Már egy jó ideje húzódott Stephen King 1986-os Az klasszikusának a második adaptációja, mire tényleg egyenesbe jöttek a dolgok. Egy darabig úgy volt, hogy Cary Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation) fog dirigálni a forgatáson, még a forgatókönyvet is átdolgozta, de végül elfoglaltságai miatt ott kellett hagynia a projektet. Távozása után már ott tartottak a dolgok, hogy két filmben fogják elmesélni King rémtörténetét, az első afféle coming of age sztori lesz, amelyben a gyerekek találkoznak a Krajcárossal, majd a másodikban már a felnőttként láthatjuk őket viszont.

Ezeket a cikkeket olvastad már?