Blogolj!

Napi horror show – A Slayer újra támad

2015.09.11.

(kép forrása: www.kerrang.com)

Ma jelent meg a Slayer legújabb albuma Repentless címen, aminek címadó dalához máris ki adtak egy mondhatni kissé véresre sikeredett kisfilmet. Hogy ennek mi köze van a filmekhez?

Van egy pár. A videót BJ McDonnell rendezte, aki a 2013-as Hatchet III horrorfilmet is jegyzi, illetve eddig olyan nagyszabású produkciókon tevékenykedett a kamera mögött, mint Bosszúállók: Ultron kora, Hangya, vagy éppen Rob Zombie klasszikusának folytatásán, Az 1000 halott háza 2. - A sátán bosszúján. A produceri teendőket Felissa Rose látta el, aki szintén otthonosan mozog a horror műfajában, színésznőként szerepelt az 1983-as A halál angyala horrorban, producerként pedig a The Perfect House-t is jegyzi.

És ha ez még mindig nem lenne elég garancia a vérontáshoz egy olyan fasza kis stábot hoztak össze, ami csupa olyan horror legendákból áll, mint; Danny Trejo (Alkonyattól pirkadatig, Machete), Derek Mears (Péntek 13, Predators), Tony Moran (Halloween - A rémület éjszakája), Jason Trost (Hatchet III), Tyler Mane (Halloween 2007), Sean Whalen (Men in Black - Sötét zsaruk, Halloween II ), és végül Vernon Wells (Mad Max 2. - Az országúti harcos, Kommandó). A videót csak az nézze meg, akinek van gyomra a vérengzéshez. 

Hiszel a Télapóban? Nem? Akkor megszívtad! – Krampusz előzetes

2015.09.10.

 Megérkezett az első előzetes a decemberi horrorvígjátékhoz, a Krampushoz. A filmet Michael Dougherty rendezte, aki a 2007-es Adsz vagy kapsz című szintén horrorvígjátékot is jegyzi, illetve dolgozott az X-Men: Apokalipszis forgatókönyvén is. Főszerepekben Adam Scott (Városfejlesztési osztály), Toni Collette (A család kicsi kincse), Allison Tolman (Fargo) és Emjay Anthony (A séf) láthatóak, nekik kell majd túlélniük az ajándékozás izgalmait.

(kép forrása: www.bloody-sigusting.com)

A történet egy nem éppen jól működő családról szól, akik elhatározzák, hogy ennek ellenére együtt töltik az ünnepeket, de Max hátat fordít a karácsonynak, aminek az lesz a következménye, hogy magukra szabadítja a poklot. A Krampusnak nem igazán tetszett Max döntése, ezért úgy dönt, hogy meglátogatja a családot egy kis hentelésre, akik kénytelenek együtt küzdeni a túlélésért.

Hét nappal előbb borzonghatunk

2015.09.08.

(kép forrása: www.ign.com)

Eredetileg is úgy volt, hogy október közepén jön ki Guillermo del Toro gótikus horrorja, majd jött a hír, miszerint eltolják egy héttel későbbre a bemutatót. Úgy látszik a forgalmazó újból variált a dátumokkal, hiszen most a legújabb infók szerint mégiscsak megmarad az eredeti időpontja a Bíborhegy premierjének, amiben Mia Wasikowska Jessica Chastainnel és Tom Hiddlestonnal ijedezik majd egy ódon, szellemekkel teli kastélyban. 

Micsoda nő ez a férfi! – Transzneműség a vásznon

2015.09.07.

Ha már közeledik az egyértelműen Oscar-esélyes A dán lány, akkor körbenézünk, hogy milyen ehhez hasonló, nemváltással kapcsolatos filmek készültek.

(kép forrása: www.toutlecine.challenges.fr)

Címkék: akció, dráma, horror, lista

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 7. rész

2015.08.29.

Elérkezett a hetedik rész európai és távol-keleti csemegékkel. (A sorozat többi részét itt olvashatjátok: 1, 2, 3, 4, 5, 6.)

(kép forrása: www.unscatter.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 6. rész

2015.08.21.

Izgalmas thai film, spanyol élet-halál harc és orosz földönkívüli sztori. Itt a sorozat hatodik része. (Előző részek pedig itt: 1, 2, 3, 4, 5)

(kép forrása: www.shockya.com)

Életre kelt Frankenstein szörnye

2015.08.18.

Kijött az első előzetese a Victor Frankensteinnek, amiben az orvost James McAvoy, segédjét pedig Daniel Radcliffe alakítja. A szörnyről sajnos egyelőre sok minden nem derül ki, csak a mindenre elszánt Frankestein és Igor ijedezik, illetve menekül. De nem kell kétségbeesni, még kisülhet ebből valami jó.

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 5. rész

2015.08.17.

Összeesküvés-elmélet, apokalipszis és egy gótikus lidércnyomás az ötödik részben. (A sorozat előző részei itt találhatóak: 1, 2, 3, 4. rész)

(kép forrása: www.screencrush.com)

Ne állj fel a gép elől, és ne menj ki a szabadba! – Unfriended

2015.08.05.

A tinihorrorok kliséit már kívülről fújjuk, a sikongató lányoktól kezdve, a kikattant nagymenőn át a bosszúálló főgonoszig. Viszont lehet ezt másként is csinálni, mint például az Unfriended esetében, ami egy vérbeli 21. századi horror, és szó szerint a képernyőre tapaszt.

Ahogy szépen begyűrözött mindennapjainkba az internet és annak áldásos velejárói, úgy a sötét oldal is megjelent. Nincsenek már titkok és nincsenek már tabuk. Mindenki mindenkit és mindent elér már egy kattintással, ami nagyszerűen hangzik, ám ez könnyen a visszájára is fordulhat.

(kép forrása: www.bloody-disgusting.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 3. rész

2015.07.28.

Elérkezett a sorozat harmadik része újabb izgalmas alkotásokkal. ( Az első részt itt, a másodikat pedig itt tudjátok elérni.)

(kép forrása: www.spiritofbaraka.com)