Blogolj!

Natalie Portman ismét az Oscarra hajt - Jackie előzetes

2016.12.07.

Korábban már írtuk, hogy a Fekete hattyúval Oscar-díjat nyert Natalie Portman fogja eljátszani John F. Kennedy özvegyét egy készülő produkcióban. A Jackie Kennedy 1963-as merényletét követő 7 napot fogja bemutatni Jacqueline Kennedy-vel a középpontban. A film még időben van ahhoz, hogy harcba szálljon az Oscarért és sokan már most Oscart kiáltanak Portmannek, aki teljesen átszellemült az egykori First Ladyvé. Hazai bemutató 2017. február 9. 

1956 - Nincs kegyelem címmel film készült a salgótarjáni sortűzről

2016.12.03.

Film készült az 1956. december 8-i salgótarjáni sortűzről; a Nincs kegyelem című, több mint másfél órás dokumentum-játékfilmet az ország több mozijában vetítik december 8-tól - a részletekről Matúz Gábor, a Közép-európai Média Intézet gyártásában készült produkció rendezője tájékoztatta az MTI-t. 

Történelmi thrillert készít a Félvilág rendezője

2016.12.01.

A II. világháború utáni hónapokban játszódó történelmi thrillert rendez Apró mesék címmel Szász Attila, a főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamással, Kerekes Vicával és Nagy Zsolttal. 

Így buktak le a papok és az őket védő egyház - Spotlight - Egy nyomozás részletei előzetes

2016.01.30.

Spotlight - Egy nyomozás részletei az idei díjszezon egyik nagy kedvence már magyar feliratos előzetessel is nézhető. A film igaz történetet dolgoz fel a Boston Globe újságírói által 2002-ben kirobbantott botrány alapján, ami a katolikus egyházi személyek által elkövetett és az egyház részéről eltussolt pedofil ügyeket tárta fel. Az újság 2003-ban Pulitzer-díjat kapott a cikksorozatért, és az ebből filmet készítő Tom McCarthy alkotását a Filmakadémia idén hat Oscar-jelöléssel is jutalmazta, köztük a legjobb filmnek járó díjra.

Amikor Elvis bevette a Fehér Házat - Elvis & Nixon előzetes

2016.01.15.

Elvis Presley 1970-ben gondolt egyet és úgy döntött, hogy találkozik az amerikai elnökkel, Richard Nixonnal és hát neki ki mert volna nemet mondani? Az Elvis & Nixon ezt a különös találkozót és az akkor készült ikonikus fotó történetét járja körül, persze jókora humorral megspécizve. A Király szerepében Michael Shannon (Gengszterkorzó, Az acélember) látható, aki számomra érdekes választásnak tűnt, azonban az előzetest elnézve zseniálisan hozza a figurát. Nixon megformálója pedig a szintén mindig zseniális Kevin Spacey. Az Elvis & Nixon április 15-én kerül az amerikai mozikba. 

A Vikingek negyedik évada is brutálisan jó lesz, mint mindig

2016.01.06.

Vikingek az egyik legjobb történelmi sorozat, ami mostanság fut, hiszen nem elég, hogy az egész hihetetlenül látványos, jól megkoreografált csatajelenetek tartalmaz, emellett az alkotók még nagy hangsúlyt fektetnek  a korhűségre és a valós mitológia és történelmi elemekre is. Ragnar Lothbrok már a negyedik szezonnal fog visszatérni és az előzetesekből nyilvánvalóvá válik, hogy ezúttal sem fogunk hiányt szenvedni semmiben, hiszen lesznek bőven csaták, árulások és megtorlások, mert ugye a háborúnak soha nem lesz vége.  Vikingek új szezonja február 18-án lesz újra látható  a History Channel műsorára. 

Fotók Matthew McConaughey polgárháborús drámájából

2016.01.06.

Matthew McConaughey idén több filmmel is jelentkezni fog, az egyik a Gold, amiről már jelent meg kép és most Free State of Jones-hoz érkeztek fotók és egy poszter is. Naná hogy igaz történet alapján írta -és rendezte Gary Ross (PleasantvilleAz éhezők viadala) az amerikai polgárháború idején játszódó Free State of Jones-t, amelyben McConaughey egy lázadó parancsnokot alakít, aki néhány emberével felszabadít pár rabszolgát, és szembeszállnak Konföderációval. Amerikai premier május 13. 

Christopher Nolan II. világháborús filmmel tér vissza

2016.01.04.

Úgy látszik, hogy Christopher Nolan következő projektével egy időre hanyagolja a képregényfilmeket (Batman-trilógia) és a nagyobb sci-fiket (Csillagok között) és inkább egy valós eseményhez nyúl vissza a múltba. A Dunkirk (Dunkerque) a címszereplő francia város 1940-es kiürítéséről szóló nagyszabású, második világháborús akció-thriller lesz igazi Nolan módra, hiszen a forgatókönyvet is a rendező készítette. 

A szereplőválogatás már zajlik, de elvileg annyi már biztos, hogy kisebb szerepekben feltűnik majd Tom Hardy (Mad Max: A harag útja, Legenda), Kenneth Branagh (V. Henrik, Valkűr) és a Mark Rylance (Kémek hídjais, míg a főbb szerepekre inkább újoncokat képzelt el Nolan. A rendező eredeti helyszínnel tervezi a forgatást méghozzá "igazi" 65mm-es filmre. A kitűzött premierdátum 2017. július 21. 

A 2000-es évek legjobb "Bromance" párosai - 2. rész

2015.09.15.

Itt a Bromance lista második része, ahol már mélyebb vizekre evezünk az előző ötös pároshoz képest. 

(kép forrása: http://moviepilot.com/)

Marty McFly egy kis nosztalgiára hív minket – Back in Time előzetes

2015.09.12.

(kép forrása: www.slashfilm.com)

A vissza a jövőbe trilógia kapcsán már nem tudunk sok új dolgot mondani vagy mutatni, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteget foglalkoztak ezzel a témával. Most mégis érkezik majd egy dokumentumfilm, amelyben megszólalnak a filmmel kapcsolatos legfontosabb alkotók, köztük Steven Spielberg, Robert Zemeckis és Michael J. Fox is.  Továbbá a rajongók is mesélnek arról, hogy hogyan hatott rájuk a trilógia, illetve az is téma lesz, hogy milyen hatása volt a későbbi évtizedekre. A bemutató stílusosan 2015. október 21.

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?