Blogolj!

Bergman-klasszikust dolgoz fel az HBO

2020.07.10.
Kálovics Tibor

A Hollywood Reporter értesülései szerint az HBO minisorozatot készít Ingmar Bergman drámájából a Jelenetek egy házasságból című klasszikusból.

Kép forrása: mafab.hu

1973-ban mutatták be a Jelenetek egy házasságból című televíziósorozatot Ingmar Bergman rendezéséből, Liv Ullmann és Erlad Josephson főszereplésével. A csaknem 50 éves klasszikusból később a filmváltozat is bemutatásra került, valamint Bergman a történet folytatását is megírta Sarabande címmel. A színházakban azóta is nagy sikerrel futó dráma most visszatér a televízió képernyőjére, azonban megújított amerikai köntösben. 

Az HBO-s adaptációt Hagai Levi készíti, akinek olyan sorozatok fűződnek a nevéhez, mint "A viszony", illetve "A terapeuta". Levi amellett, hogy a széria producere lesz, rendezőként is közreműködik a projektben. A Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a főszereplők egy kortárs amerikai házaspár lesznek, akiket Michelle Williams és Oscar Isaac alakítanak. A történet során a két karakter története olyan témákkal foglalkozik, mint a szerelem, gyűlölet, monogámia, házasság és a válás 

Tarolhat a Csernobil a BAFTA-díjátadón

2020.06.05.

A koronavírus-járványra való tekintettel természetesen az ide évre szinte az összes filmes díjátadótól elbúcsúzhatunk, ez persze nem azt jelenti, hogy a díjakat ne ítélnék oda, csak ezúttal a megszokott, vörös szőnyeges események helyett virtuálisan lehet majd átvenni az elismeréseket.

Az HBO már koronavírusos sorozaton dolgozik

2020.04.15.

Az HBO Europe öt spanyol rendezőtől rendelt be öt kisebb epizódot annak kapcsán, hogy hogyan élik meg a karantént.

A koronavírus a Jóbarátok összeállásának is betett

2020.03.19.

Az egész világ egyként kapott a szívéhez, amikor februárban kiderült, hogy 16 év után újra összeáll a Jóbarátok stábja,  most viszont ennek is keresztbe tett a koronavírus.

Sorozat készül a nagysikerű Élősködőkből

2020.01.10.

Hollywood megint nem bírta ki és lecsapott a díjnyertes koreai mozira.

Nemzetközi operatőri díjat kapott Rév Marcell az HBO sikersorozatáért

2019.11.18.

Ahogy arról már mi is írtunk, a hétvégén tartották a lengyelországi Torunban a 27. Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztivált, ahol egy újabb díjat zsebelt be a Joker, most pedig már az is kiderült, hogy a hollywoodi sikerprodukciók mellett egy magyar operatőrt is díjaztak Rév Marcell személyében.

Elkaszálták a Trónok harca előzménysorozatát, de jön egy másik

2019.10.30.

Nem kell megijedni, George R. R. Martin univerzuma akkora, hogy van bőven hova nyúlni.

Petíciót indítottak a Trónok harca újraforgatásáért

2019.05.16.

Néhány éve még jó kiröhögtünk volna olyan kezdeményezést, ami az utóbbi évtized egyik legjobb és legnépszerűbb sorozatának befejezését rebootolná, most viszont meg tudjuk érteni a dühös rajongókat.

A csernobili katasztrófa, ahogy még nem láttuk

2019.03.13.

Nincs olyan ember, aki ne hallott volna az 1986-os csernobili katasztrófáról, amiről számos dokumentumfilm készült már, az HBO pedig most egy ötrészes sorozattal rukkolt elő a témában.

Michael Jackson pedofilbotránya már A Simpson családra is kihat

2019.03.08.

A Wall Street Journal írta meg, hogy nem sugározzák többé A Simpson család egyik klasszikus epizódját, amelyben Michael Jackson volt az egyik karakter szinkronhangja. A döntést a sorozat producere, James L. Brooks közölte az újsággal.