Elhunyt a Rendőrakadémia rendezője

2018.01.17.

74 éves korában elhunyt Hugh Wilson, a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Rendőrakadémia című film rendezője - közölte a BBC News.

Címkék: Gyász, Hugh Wilson

Meghalt a Magnum sorozat Higginse

2017.11.10.

Nyolcvannégy éves korában meghalt John Hillerman, aki leginkább a nyolcvanas évekbeli Magnum című sorozat Higginseként lett ismert.

Címkék: Gyász

Meghalt Nepp József

2017.10.09.

MTI Fotó: Kovács Attila

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró számos magyar rajzfilm, többek között a Mézga család, a Hófehér és a Doktor Bubó atyja volt.

Címkék: Gyász, Nepp József

Elhunyt a franciák egyik legnépszerűbb színésze

2017.10.09.

Jean Rochefort nyolcvanhét éves korában hunyt el. Ő volt a franciák egyik legkedveltebb és legnépszerűbb színésze, több mint hetven éves pályafutása alatt számtalan filmben játszott.

Elhunyt a Maffiózók és a Nagymenők sztárja

2017.09.14.

78 éves korában elhunyt Frank Vincent, a Maffiózók tévésorozat és a Nagymenők című film sztárja.
Címkék: Frank Vincent, Gyász

Meghalt Makk Károly

2017.08.30.

Életének 92. évében szerdán elhunyt Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze - tudatta az MTI-vel a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, amelynek az elnöke volt.

Meghalt Jeanne Moreau

2017.07.31.

89 éves korában meghalt Jeanne Moreau. A francia színésznőt hétfőn hajnalban találták meg párizsi lakásában, halálhírét a kerületi polgármester is megerősítette.

Címkék: Gyász, Jeanne Moreau

Elhunyt Martin Landau Oscar-díjas színész

2017.07.17.

Sajtósának vasárnapi tájékoztatása szerint a művészt előző nap érte a halál egy Los Angeles-i kórházban, ahová csak rövid időre kellett bevonulnia, azonban váratlanul komplikációk léptek fel nála.

Meghalt George A. Romero

2017.07.17.

A mester 1940-ben született New Yorkban, és 28 évesen, már az első nagyjátékfilmjével, Az élőhalottak éjszakájával egy olyan műfajt teremtett, amiért ma is milliók rajongnak világszerte. Nemcsak a rajongók, de a stúdiók is előszeretettel áldoznak a műfaj előtt elég, ha csak a The Walking Dead sikereit nézzük. Romero azonban nem állt meg a műfajteremtésnél, ugyanis kultfilmjét a Holtak hajnalával és A holtak napjával trilógiává bővítette.

Elhunyt Kovács András filmrendező

2017.03.11.

Életének 92. évében szombat hajnalban elhunyt Kovács András filmrendező, Kossuth-díjas, kétszeres Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész - közölte a család az MTI-vel.

Címkék: Gyász