Blogolj!

Újabb tizenegy filmmel erősít be a Berlinale

2019.01.12.

A 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál még tizenegy filmet választott be a versenyprogramba, és további hatot a Berlinale Special programjába.

Tizenkettedik alkalommal nyitja meg kapuit Kusturica fesztiválja

2019.01.11.

Az Emir Kusturica által megálmodott, pénteken elstartoló Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztivált 12. alkalommal rendezik meg a Mokra Gora hegységben.

Észak-Európa legnagyobb filmfesztiválján mutatkoznak be a magyar szabadságharcosok

2019.01.09.

A január 25-én kezdődő Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál programjában  Kárpáti György Mór Guerilla című filmje is szerepel. Rendezői bemutatkozása a legjobb elsőfilmnek járó Ingmar Bergman-díjért versenyez.

Újabb elismerésben részesült Pozsgai Zsolt reformációról szóló filmje

2018.12.24.

Pozsgai Zsolt drámaíró, színházi és filmrendező Megszállottak című alkotása kapta a legjobb drámai alkotásnak járó díjat Zürichben, Európa egyik legjelentősebb online filmfesztiválján.  

Hatalmas elismerésben részesül Charlotte Rampling

2018.12.18.

Tiszteletbeli Arany Medve-díjjal ismeri el Charlotte Rampling pályafutását a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amely retrospektív vetítéseken mutatja be a színésznő filmjeit is.

Jön a meztelen valóság a mozivászonra

2018.12.15.

A dokumentumfilmek jók, a doksikról szóló filmfesztiválok meg pláne, mert olyan filmeket láthat és olyan történeteket ismerhet meg a közönség, amit alapból nem igazán. Erre pedig nagyszerű alkalmat ad a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál.

Mészáros Márta klasszikusa is szerepel a Berlinalén

2018.12.12.

Berek Kati az Örökbefogadás c. filmben

A nemzetközi filmfesztivál Berlinale Classics nevű programján belül hat digitálisan felújított filmklasszikust vetítenek majd le, amiből az egyik Mészáros Márta Örökbefogadás című filmje lesz.  

Juliette Binoche lesz a Berlinale zsűrielnöke

2018.12.12.

Az Oscar- és Ezüst Medve-díjas francia színésznő, Juliette Binoche lesz a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke. 

Magyar dokumentumfilm nyert fődíjat Berlinben

2018.12.11.

Bogdán Árpád Gettó Balboa című dokumentumfilmje nyerte a berlini Ake Dikhea? - Romani Filmek Fesztiválja fődíját. 

Reformációról szóló magyar film nyert fődíjat a nemzetközi filmfesztiválon

2018.12.08.

Pozsgai Zsolt drámaíró, színházi és filmrendező Megszállottak című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó fődíjat a Monacói Nemzetközi Filmfesztiválon.