Blogolj!

Filmhét - Kiosztották a díjakat, a Liza, a rókatündér a legjobb film

2016.03.07.

A Liza, a rókatündér című alkotás nyerte el a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat a 2. Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti gáláján először adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 18 kategóriában. Különdíjat kapott az Oscar-díjas Saul fia

Liza, a rókatündér

Filmhét - Vasárnap a családi filmeké a főszerep a Mom Parkban

2016.03.05.

Vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban, ahol levetítik többek közt a Tüskevárat, a Sherlock Holmes nevében című filmet és Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz vagy Gauder Áron több animációs munkáját is.

Tüskevár

Zene, gyilkosság és Balaton a 2. Magyar Filmhéten

2016.03.04.

A 2. Magyar Filmhét felhozatala nagyon vegyes, ami azért jó, mert mindenki megtalálja azt, ami érdekli, vagy ami éppen a hangulatához passzol. Nézzük mik voltak a Filmhét második és harmadik napján.

Nézz magyar filmet! – 2. Magyar Filmhét 1. nap

2016.03.02.

Tegnap rajtolt el a 2. Magyar Filmhét a Cinema City MOM Parkban. A Filmhét célja, hogy olyan hazai alkotásokat mutasson be a közönségnek, amik az elmúlt években valamilyen formában vetítésre kerültek. Ezek között számos kisfilm, nagyjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film is szerepel. Ezekből fogunk szemezgetni a héten.

Nézz magyar filmet!

2016.02.25.

Jövő héten, vagyis március 1-6 között jön a 2. Magyar Filmhét, amelynek teljes programja mától elérhető a filmhet.hu-n. A jegyek 800 Ft-os áron kaphatóak.

BAFTA-díjak - Tarolt A visszatérő

2016.02.15.

A visszatérő (The Revenant) című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.

Berlinale - Nagy sikerrel megtartották Fliegauf Bence új filmjének világpremierjét

2016.02.15.

Nagy sikerrel megtartották Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjének világbemutatóját szombat este a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. A teltházas vetítés után sokan "könnyes szemmel jöttek oda hozzám", és ismeretlenül is elkezdték mesélni gyermekkori traumáikat, mert "ismerősnek tekintettek engem, miután megnézték a filmet" - mondta az MTI-nek az anya-gyerek kapcsolattal foglalkozó alkotás rendezője.

Berlinale - Elkezdődött a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Az Oscar-díjas Coen-testvérek Ave, Cézár című alkotásának nemzetközi premierjével elkezdődött csütörtök este a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja.

A Szerdai gyerek is versenybe száll a belgrádi 44. FEST fődíjáért

2016.02.10.

Horváth Lili első mozija, a Szerdai gyerek is szerepel a belgrádi 44. FEST nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában. A február 26-án kezdődő rendezvény vetítéseire a jegyárusítás a hétvégén kezdődött meg, az eladóhelyeken hosszú sorok kígyóznak. A belgrádi filmszemlén tizenkét kategóriában 110 alkotást mutatnak be.

Megérkezett a Filmhét első beharangozó kisfilmje

2016.02.09.

Ahogy már írtuk, március elején jön az 2. Magyar Filmhét, és pár napja már azt is tudjuk, hogy milyen filmek lesznek láthatóak az egyhetes rendezvényen. Az első promóciós videó is megérkezett, amiben a Liza, a rókatündér, a LÁV on the MÁV és az Egy napra visszamennék című alkotásokat mutatják be az érdeklődőknek a készítők.