Blogolj!

Hamarosan kezdődik a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2016.03.21.

Április 7-én kezdődik Budapest egyik legrégebbi és legnagyobb várakozással övezett filmes eseménye, a Titanic. A fesztivál 23. kiadásának látogatói tíz napon át nézhetnek díjnyertes nemzetközi és magyar alkotásokat: öt budapesti helyszínen összesen 42 filmet.

Rövidezz! Jön a 4. Friss Hús rövidfilmfesztivál

2016.03.18.

A 4. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált március 30. és április 3. között rendezik meg, amelynek programját 2014. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből állították össze. 

Amerikában díjazták a Hajnali láz című filmet

2016.03.13.

Gárdos Péter Hajnali láz című filmje nyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában a Cinequest filmfesztiválon szombat este a kaliforniai San Joséban.

Balsai Móni lett a legjobb színésznő a monte-carlói filmfesztiválon

2016.03.08.

Balsai Móni nyerte el a legjobb színésznő díját a monte-carlói filmfesztiválon Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmjében nyújtott alakításáért - közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.

Filmhét - Kiosztották a díjakat, a Liza, a rókatündér a legjobb film

2016.03.07.

A Liza, a rókatündér című alkotás nyerte el a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat a 2. Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti gáláján először adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 18 kategóriában. Különdíjat kapott az Oscar-díjas Saul fia

Liza, a rókatündér

Filmhét - Vasárnap a családi filmeké a főszerep a Mom Parkban

2016.03.05.

Vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban, ahol levetítik többek közt a Tüskevárat, a Sherlock Holmes nevében című filmet és Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz vagy Gauder Áron több animációs munkáját is.

Tüskevár

Zene, gyilkosság és Balaton a 2. Magyar Filmhéten

2016.03.04.

A 2. Magyar Filmhét felhozatala nagyon vegyes, ami azért jó, mert mindenki megtalálja azt, ami érdekli, vagy ami éppen a hangulatához passzol. Nézzük mik voltak a Filmhét második és harmadik napján.

Nézz magyar filmet! – 2. Magyar Filmhét 1. nap

2016.03.02.

Tegnap rajtolt el a 2. Magyar Filmhét a Cinema City MOM Parkban. A Filmhét célja, hogy olyan hazai alkotásokat mutasson be a közönségnek, amik az elmúlt években valamilyen formában vetítésre kerültek. Ezek között számos kisfilm, nagyjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film is szerepel. Ezekből fogunk szemezgetni a héten.

Nézz magyar filmet!

2016.02.25.

Jövő héten, vagyis március 1-6 között jön a 2. Magyar Filmhét, amelynek teljes programja mától elérhető a filmhet.hu-n. A jegyek 800 Ft-os áron kaphatóak.

BAFTA-díjak - Tarolt A visszatérő

2016.02.15.

A visszatérő (The Revenant) című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.