Blogolj!

Cannes - Újabb magyar animációs rövidfilm a fesztivál egyik párhuzamos programjában

2016.04.18.

Újabb magyar animációs rövidfilm, Tóth Luca Superbia című alkotása is meghívást kapott a 69. cannes-i fesztiválra, a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos programba - jelentették be hétfőn a szervezők Párizsban. 

Kihirdették a 23. Titanic Filmfesztivál fődíját

2016.04.16.

Április 7-től tíz napon át a kortárs magyar és nemzetközi filmes termés legjava mutatkozott be a budapesti Titanic Filmfesztiválon. Az idén 23. alkalommal megrendezett mustrán az öt tematikus szekción kívül versenyprogram is volt: a világ minden tájáról érkező kilenc film közül került ki a nemzetközi zsűri által odaítélt Hullámtörők díj. A díjat a péntek esti, filmvetítéssel követett gálaeseményen adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Rejtett kincsek a sötétben 3 – Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2016.04.15.

A 10 napos filmmaraton utolsó napján sem hagynak cserben minket a szervezők, lehet bőven válogatni a filmekből. Az alkotások széles skálán mozognak, így essünk is neki a szombati adagnak.

Retrospektív magyar filmfesztivál kezdődik a moszkvai Tretyakov Galériában

2016.04.15.

Tretyakov Galéria

A 20. századi magyar filmművészet 16 kiemelkedő alkotását mutatja be Moszkvában a péntektől a Tretyakov Galéria újraindított mozijában az egy hónapon át tartó retrospektív filmfesztivál. 

Vérszívás és tűsarok - Megérkezett a Neon démon első előzetese

2016.04.15.

A cannes-i filmfesztivál igazi fenegyereke a dán Nicolas Winding Refn, aki hangos sikert aratott 2011-ben a Drive - Gázt! című filmjével és versenyben volt két évvel később a Csak Isten bocsáthat meg című mozijával is. Ezúttal egy erotikus vámpírthrillerrel szerepel a versenyprogramban, aminek most jött ki első előzetese.

Rejtett kincsek a sötétben 2 – Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2016.04.14.

A péntek igazi mozinéző nap, pláne akkor, ha igazán jó filmeket nézhet az ember és erre alkalmad ad egy olyan fesztivál, mint a Titanic. Adunk is pár tippet.

Cannes - Amerikai sztárok, nagy visszatérők és két román film is versenyben

2016.04.14.

Amerikai sztárok - köztük Steven Spielberg, George Clooney, Julia Roberts, Jodie Foster, Kristen Stewart, Sean Penn és Jim Jarmusch -, nagy visszatérőnek számító európai rendezők, a belga Luc és Jean-Pierre Dardenne, a brit Ken Loach és a spanyol Pedro Almodóvar, valamint két román rendező, Cristian Mungiu és Cristi Puiu is meghívást kapott a 69. cannes-i fesztivál hivatalos programjába - jelentették be csütörtökön a szervezők Párizsban. 

Cannes - Magyar animációs rövidfilm a vizsgafilmek válogatásában

2016.04.14.

Egy magyar animációs rövidfilm, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című alkotása is meghívást kapott a 69. cannes-i fesztiválra, a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programba - jelentették be szerdán a szervezők Párizsban. 

Rejtett kincsek a sötétben – Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2016.04.13.

Már javában tart a Titanic, és ha valaki eddig még nem látogatott el a fesztiválra, még nem késő, egészen szombatig megteheti. Mi adunk is pár tippet a számtalan alkotás közül.

Díjat nyert Párizsban a Veszettek

2016.04.13.

Goda Kriszta Veszettek című alkotása nyerte a legjobb játékfilm díját a párizsi FIFE nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.