Blogolj!

Magyar alkotás a berlini South East European Film Festival versenyprogramjában

2016.05.23.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen. 

Cannes - A brit Ken Loach kapta az Arany Pálmát

2016.05.23.

A brit Ken Loach a megszűnőben lévő európai szociális rendszernek kiszolgáltatott kisembereiről szóló, Én, Daniel Blake című filmje nyerte el vasárnap az Arany Pálmát a 69. cannes-i fesztiválon. 

A Vad Kunság kapta a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

2016.05.22.

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjait Gödöllőn szombaton - tájékoztatta Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője az MTI-t. 

Cannes - Díjat nyert egy magyar animációs rövidfilm

2016.05.21.

A magyar diplomafilm a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékén (MOME Anim), a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült. A Cinéfondation versenyébe 2300 benevezett alkotás közül 18 vizsgafilm, közülük 14 fikciós és 4 animációs mű kapott meghívást. A kategória díjairól Kavasze Naomi japán rendező elnökletével döntött a nemzetközi zsűri. 

Szerdán kezdődik a nemzetközi természetfilm fesztivál Gödöllőn

2016.05.17.

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelybe idén a gödöllői fő helyszín mellett Hatvan is bekapcsolódik - tájékoztatta az MTI-t Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője. 

Cannes - Negyvenöt év után újra bemutatták Makk Károly Szerelem című filmjét

2016.05.16.

Negyvenöt évvel a cannes-i nemzetközi premier után vasárnap este újra bemutatták Makk Károly Szerelem című alkotását a 69. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató Cannes Classics elnevezésű programban. 

Cannes - Francia portréfilm Zsigmond Vilmos operatőrről

2016.05.15.

Nagy érdeklődés mellett mutatták be a közelmúltban elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőrről szóló francia portréfilmet  a 69. cannes-i fesztivál Cannes Classics elnevezésű programjában. 

Cannes - Megkezdődött a 69. cannes-i fesztivál

2016.05.12.

Woody Allen legújabb filmje, a Café Society díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 69. cannes-i fesztivál. 

Nincs csillogás botrány nélkül

2016.05.11.

Beindult a 69. cannes-i filmfesztivál, ami az egyik legrangosabb filmes esemény. A Francia Riviérán tartott másfél hetes banzáj természetesen eddigi 68 éve alatt botrányoktól sem volt mentes. Most nézzük meg azt, hogy a csillogáson és a vörös szőnyeges felvonulásokon túl milyen meghökkentő pillanatokkal botránkoztatták vagy éppen szórakoztatták a közönséget a jelenlévők.

Bognár Éva Katinka rövidfilmje díjat nyert az oberhauseni nemzetközi rövidfilmfesztiválon

2016.05.11.

Bognár Éva Katinka Hugo Bumfeldt című, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült diplomafilmjével az oberhauseni nemzetközi rövidfilmfesztiválon a gyerek és ifjúsági film kategóriában elnyerte a gyerekzsűri díját.