hirdetés
Blogolj!

Berlinale - Nagy sikerrel megtartották Fliegauf Bence új filmjének világpremierjét

2016.02.15.

Nagy sikerrel megtartották Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjének világbemutatóját szombat este a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. A teltházas vetítés után sokan "könnyes szemmel jöttek oda hozzám", és ismeretlenül is elkezdték mesélni gyermekkori traumáikat, mert "ismerősnek tekintettek engem, miután megnézték a filmet" - mondta az MTI-nek az anya-gyerek kapcsolattal foglalkozó alkotás rendezője.

Berlinale - Elkezdődött a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Az Oscar-díjas Coen-testvérek Ave, Cézár című alkotásának nemzetközi premierjével elkezdődött csütörtök este a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja.

A Szerdai gyerek is versenybe száll a belgrádi 44. FEST fődíjáért

2016.02.10.

Horváth Lili első mozija, a Szerdai gyerek is szerepel a belgrádi 44. FEST nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában. A február 26-án kezdődő rendezvény vetítéseire a jegyárusítás a hétvégén kezdődött meg, az eladóhelyeken hosszú sorok kígyóznak. A belgrádi filmszemlén tizenkét kategóriában 110 alkotást mutatnak be.

Megérkezett a Filmhét első beharangozó kisfilmje

2016.02.09.

Ahogy már írtuk, március elején jön az 2. Magyar Filmhét, és pár napja már azt is tudjuk, hogy milyen filmek lesznek láthatóak az egyhetes rendezvényen. Az első promóciós videó is megérkezett, amiben a Liza, a rókatündér, a LÁV on the MÁV és az Egy napra visszamennék című alkotásokat mutatják be az érdeklődőknek a készítők.

2. Magyar Filmhét - Kihirdették a hivatalos versenylistát

2016.02.05.

Korábban már megírtuk, hogy lezárult a pályázás a 2. Magyar Filmhétre, amire 251 alkotást neveztek be. Most ebből 251 alkotásból hirdették ki az idei filmhét versenyzőit. Összesen 43 alkotás, köztük az Argo 2, a Liza, a rókatündér, a Hajnali láz és a Veszettek című film versenyez a nagyjátékfilmek kategóriájában a 2. Magyar Filmhéten március 1. és 6. között, a fesztivál nyitófilmje pedig a Saul fia lesz - közölték a szervezők kedden az MTI-vel. 

Veszettek

George Miller, a Mad Max rendezőj lesz az idei cannes-i filmfesztivál zsűri elnöke

2016.02.03.

Idén 69. alkalommal rendezik meg a cannes-i filmfesztivált, melynek már bejelentették a zsűri elnökét is, George Miller személyében. Miller olyanok nyomdokaiba lép, mint Steven Spielberg vagy a tavalyi Coen tesók, akiktől a rendező átveszi a stafétabotot. A fesztivál május 11-én kezdődik és 22-én a díjátadó gálával zárul, a meghívott filmek listájára majd áprilisban derül fény.

"Hatalmas öröm! Ennek a történelmi fesztiválnak a középpontjában lenni, amely a világ filmművészetének gyöngyszemeit mutatja be, órákon át szenvedélyes vitákat folytatni a zsűritagokkal, óriási megtiszteltetés! A világ semmilyen kincséért nem hagynám ki!" - mondta a rendező a felkérésre a fesztivál közleményében.

A 70 éves ausztrál direktornak, azonban nem csak a Mad Max szériát köszönhetjük, hanem olyan más alkotásokat is, mint az Az eastwicki boszorkányok, Lorenzo olaja, Táncoló talpak vagy a Babe, amelynek az első részét még csak forgatókönyvíróként jegyzi a folytatást viszont már rendezőként is.

Magyar film nyert Emir Kusturica filmfesztiválján

2016.01.28.

A Wartburg című magyar film nyerte el az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást. Borbás Dávid rövidfilmje egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit kísérli meg felidézni: két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsi.

251 ALKOTÁST NEVEZTEK A 2. MAGYAR FILMHÉTRE

2016.01.26.

Lezárult a 2. Magyar Filmhétre való nevezés, amit a Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával rendeznek meg március 1. és 6. között. 

Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén mutatkozik be

2016.01.21.

Korábban már megírtuk, hogy Bucsi Réka LOVE címre keresztelt animációs rövidfilmjével már van egy magyar versenyző az idei 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon és most már az is biztos, hogy játékfilmet is küldünk a rangos filmfesztiválra. 

Magyar rövidfilm a Berlinálén

2016.01.12.

Bucsi Réka már 2014-ben részt vett a Berlinálén Symphony no. 42 című alkotásával (amivel még az Oscar-díj közelébe is eljutott, bekerült a legjobb 10 közé), és idén is sor kerül erre, ugyanis beválogatták animációs rövidfilmjét, a Love-ot.

A kisfilmet magyar-francia koprodukcióban készítették dán és amerikai segítséggel. A Love 14 perces, ami egy szürreális mese egy idegen bolygóról, ami szépen lassan átalakul.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivált február 11. és 21. között rendezik meg.