Blogolj!

Karlovy Varyban mutatkozik be Hajdu Szabolcs legújabb filmje

2016.06.01.

Hajdu Szabolcs új filmje, Ernelláék Farkaséknál meghívást kapott az 51. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

Sophia Loren életműdíjat vesz át Kolozsváron

2016.05.26.

Életműdíjat vesz át Sophia Loren olasz színésznő Kolozsváron, a 15. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) keretében - jelentették be szerdán a fesztivál szervezői. 

Cannes - Nemtetszéssel fogadta a sajtó a díjakat

2016.05.23.

Talán soha nem volt még annyira vitatott a zsűri döntése a cannes-i fesztiválon, mint vasárnap este. A díjkiosztót követő sajtótájékoztatón az újságírók huhogással fogadták a kilenctagú testületet, amelynek tagja volt Nemes Jeles László, a Saul fia Oscar-díjas film rendezője is. 

Magyar alkotás a berlini South East European Film Festival versenyprogramjában

2016.05.23.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen. 

Cannes - A brit Ken Loach kapta az Arany Pálmát

2016.05.23.

A brit Ken Loach a megszűnőben lévő európai szociális rendszernek kiszolgáltatott kisembereiről szóló, Én, Daniel Blake című filmje nyerte el vasárnap az Arany Pálmát a 69. cannes-i fesztiválon. 

A Vad Kunság kapta a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

2016.05.22.

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjait Gödöllőn szombaton - tájékoztatta Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője az MTI-t. 

Cannes - Díjat nyert egy magyar animációs rövidfilm

2016.05.21.

A magyar diplomafilm a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékén (MOME Anim), a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült. A Cinéfondation versenyébe 2300 benevezett alkotás közül 18 vizsgafilm, közülük 14 fikciós és 4 animációs mű kapott meghívást. A kategória díjairól Kavasze Naomi japán rendező elnökletével döntött a nemzetközi zsűri. 

Szerdán kezdődik a nemzetközi természetfilm fesztivál Gödöllőn

2016.05.17.

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelybe idén a gödöllői fő helyszín mellett Hatvan is bekapcsolódik - tájékoztatta az MTI-t Ersók Nóra, a rendezvény egyik szervezője. 

Cannes - Negyvenöt év után újra bemutatták Makk Károly Szerelem című filmjét

2016.05.16.

Negyvenöt évvel a cannes-i nemzetközi premier után vasárnap este újra bemutatták Makk Károly Szerelem című alkotását a 69. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató Cannes Classics elnevezésű programban. 

Cannes - Francia portréfilm Zsigmond Vilmos operatőrről

2016.05.15.

Nagy érdeklődés mellett mutatták be a közelmúltban elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőrről szóló francia portréfilmet  a 69. cannes-i fesztivál Cannes Classics elnevezésű programjában.