Blogolj!

Fél év alatt több mint ötven fesztiválra kapott meghívást a magyar animációs film

2016.07.19.

Bucsi Réka LOVE című animációs filmjét februári premierje óta több mint ötven fesztivál közönsége láthatta. Csak júliusban összesen tíz jelentős nemzetközi fesztiválon vetítik a filmet – ezekben a napokban párhuzamosan versenyez egy spanyol, egy ciprusi, két olasz és egy mexikói fesztiválon.

Szédülj bele a filmekbe: III. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2016.07.11.

Az elmúlt két év nagy sikerét követően július 27. és augusztus 3. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 15 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

Sing Street

Magyar film nyerte a fődíjat Karlovy Varyban

2016.07.09.

Hajdu Szabolcs a Kristály Glóbusz-díjjal a kezében

Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál című alkotás nyerte a versenykategória fődíját, a Kristály Glóbuszt az 51. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. 

Magyar filmrendező vehet át életműdíjat Horvátországban

2016.07.08.

Mészáros Márta

Mészáros Márta Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező és forgatókönyvíró veheti át a legrégebbi és legrangosabb horvát filmfesztivál, a 63. Pulai Filmfesztivál életműdíját, az Arany Arénát. 

Újabb magyar film mutatkozott be Karlovy Varyban

2016.07.08.

Már írtunk róla, hogy Hajdu Szabolcs legújabb filmje az Ernelláék Farkaséknál a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik majd be, és ez csütörtökön meg is történt, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.

A film stábja a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon

Bemutatták Karlovy Varyban a Tiszta szívvel című filmet

2016.07.04.

A Tiszta szívvel stábja még a vetítés előtt

Bemutatták Till Attila Tiszta szívvel című filmjét Karlovy Varyban az 51. nemzetközi filmfesztiválon. A mustra Nyugattól keletre (East of the West) című válogatásában szombaton látható alkotás sikert aratott - erről a rendező számolt be az MTI-nek vasárnap. 

Ma kezdődik az 51. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban

2016.07.01.

Több mint 70 ország alkotóinak mintegy 180 filmje közül válogathatnak az érdeklődők a péntek este kezdődő 51. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. 

Magyar alkotások Lengyelország nyári filmfesztiválján

2016.06.29.

Fekete Ibolya, Szász Attila, Varga Ágota és Almási Tamás filmjei versenyeznek a 45. lubuskói nyárifilmnapokon, a lengyelországi Lagówban - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t szerdán. 

A világ legrangosabb animációs fesztiválján magyar film kapta a zsűri díját

2016.06.20.

Szombat este zárult Annecy-ban a legrangosabb animációs filmfesztivál, ahol a zsűri díját Dell'Edera Dávid kapta Balkon című diplomamunkájáért.

Jelenet a Balkon című animációs kisfilmből

Ryan Gosling és Emma Stone musicaljével nyílik meg a velencei filmfesztivál

2016.06.18.

A Whiplash író-rendezője, Damien Chazelle La La Land című, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével forgatott musicaljével nyílik meg a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál augusztus 31-én.