hirdetés
Blogolj!

Három nap múlva kezdődik a 23. Titanic nemzetközi Filmfesztivál

2016.04.04.

Már csak három napot kell várni, és megkezdődik a független filmek budapesti ünnepe, a Titanic filmfesztivál. A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmek tíz napon át lesznek megnézhetők az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38 hajón. A fesztivál befutófilmjét Bucsi Réka készítette a díjnyertes LOVE egy részletének felhasználásával.

Ízelítő a Friss Hús utolsó napjának filmjeiből

2016.04.02.

Az előző ajánló után, most nézzük, mit tartogat a vasárnap. 

Címkék: dráma, Fesztivál, lista

A Friss Húson nem csak filmek vannak

2016.04.01.

A rövidfilmfesztivál ingyenes szakmai programokkal is készül az érdeklődőknek a hétvégén.

Frissek, zamatosak, rövidek – Friss Hús rövidfilmfesztivál

2016.04.01.

A fesztiválon elsősorban fiatal filmesek rendezéseit láthatják a nézők, amik iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés. A Magyar Filmhéten is érezhető volt már, hogy a leendő, vagy épp nemrégiben végzett rendezők igazán megtalálták a helyüket a kisfilmek világában, mivel játékidejüket (legyen az csak 5, vagy akár 35 perces is) és történetüket tekintve jól kihasználják lehetőségeiket, kellő komolysággal és érzékenységgel nyúlnak az alkotásokhoz. Nézzük, mit tartogat a péntek a közönség számára.

Titanic Filmfesztivál - Kilenc film szerepel a versenyprogramban

2016.03.29.

Kilenc film, köztük kanadai és kínai alkotás is szerepel az április 7-én megnyíló 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. 

Cannes - Woody Allen filmjével nyílik a fesztivál

2016.03.29.

Jesse Eisenberg, Kristen Stewart és Woody Allen a Café Society forgatásán

Woody Allen legújabb filmjének bemutatójával, a Café Society című alkotással kezdődik május 11-én a 69. cannes-i fesztivál - jelentették be kedden a szervezők Párizsban. 

Hamarosan kezdődik a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2016.03.21.

Április 7-én kezdődik Budapest egyik legrégebbi és legnagyobb várakozással övezett filmes eseménye, a Titanic. A fesztivál 23. kiadásának látogatói tíz napon át nézhetnek díjnyertes nemzetközi és magyar alkotásokat: öt budapesti helyszínen összesen 42 filmet.

Rövidezz! Jön a 4. Friss Hús rövidfilmfesztivál

2016.03.18.

A 4. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált március 30. és április 3. között rendezik meg, amelynek programját 2014. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből állították össze. 

Amerikában díjazták a Hajnali láz című filmet

2016.03.13.

Gárdos Péter Hajnali láz című filmje nyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában a Cinequest filmfesztiválon szombat este a kaliforniai San Joséban.

Balsai Móni lett a legjobb színésznő a monte-carlói filmfesztiválon

2016.03.08.

Balsai Móni nyerte el a legjobb színésznő díját a monte-carlói filmfesztiválon Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmjében nyújtott alakításáért - közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.