Blogolj!

Több filmet is először láthat a magyar közönség a Skandináv Filmfesztiválon

2016.10.26.

Több filmet is először láthat a magyar közönség a Skandináv Filmfesztiválon, amelyen dán, svéd és norvég filmek mellett két finn alkotást is vetítenek szerdától vasárnapig Budapesten az Art+Cinema moziban.

A kommuna

CANNES-I SIKERFILMEK ÉS IZGALMAS PROGRAMOK A 6. MOZINET FILMNAPOK BUDAPESTI HELYSZÍNÉN

2016.10.25.

Néhány nap múlva, október 28-án kezdődik a 6. Mozinet Filmnapok, ahol a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál legnagyobb sikerei mellett közönségtalálkozókkal és számos stílusos kiegészítő programmal is várják a filmek szerelmeseit.

Magyar bunyós csajt imádnak külföldön

2016.10.24.
Vasárnap este Kovács István Betonzaj című kisfilmje nyerte el a Píseki nemzetközi diákfilmfesztivál nagydíját. A dél-csehországi rendezvényen már tavaly is taroltak a magyarok; akkor Kis Hajni 2. em. című alkotása lett a befutó.

Életműdíjjal jutalmazták Mészáros Mártát Kijevben

2016.10.24.

A Molodiszt nemzetközi filmfesztivál Ukrajna egyetlen filmfesztiválja, amit idén 64. alkalommal tartottak meg Kijevben. Az eseményen Mészáros Márta életműdíjat kapott.

Díjat nyert a chicagói filmfesztiválon a Tiszta szívvel

2016.10.22.

A chicagói nemzetközi filmfesztiválon díjazták Till Attila Tiszta szívvel című rendezését péntek este. 

Romák az 1956-os forradalomban

2016.10.22.

Mintegy 30 dokumentum-, nagyjáték- és rövidfilmet vetítenek október 21. és 23. között a budapesti Art+Cinema moziban a háromnapos, ingyenes fesztiválon, a VII. Romani Film Fest Nemzetközi Cigány Filmfesztivál alkalmából

Egy hónap múlva kezdődik az idei ősz legizgalmasabb budapesti animációs eseménye

2016.10.21.

A Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál immár tizennegyedik alkalommal jelentkezik november 23–27 között. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin és az Art+ mozikban nézheti meg a közönség a világ animációs termésének legjavát. A fesztivál nyitófilmje a japán Ghibli Stúdió első európai koprodukcióban készített rajzfilmje, A vörös teknős lesz, mely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert.

A vörös teknős

Chicagóban lesz a Tiszta szívvel amerikai premierje

2016.10.15.

A rangos chicagói nemzetközi filmfesztiválon lesz az Egyesült Államokban először látható Till Attila mozifilmje, a Tiszta szívvel

Családi tűzfészek – Ernelláék Farkaséknál

2016.10.03.

Mindig izgalmas és örvendetes, ha olyan film készül el, ami nekünk és rólunk szól. Ami a világunkat, a mi problémáinkat tárja elénk kellő cinizmussal és iróniával, így megvan az esélye annak, hogy (görbe) tükröt tartson elénk, akkor is, ha ez nem feltétlenül kellemes érzés. De tény, hogy betalál.

Nem kertel, kendőzetlenül bemutatja az árnyoldalt is

Ars Sacra - Dokumentumfilm egy meggyilkolt kárpátaljai püspökről

2016.09.24.

Egy mártírhalált halt kárpátaljai görögkeleti püspökről szól Barlay Tamás dokumentumfilmje, amelyet az első Ars Sacra Filmfesztivál keretében csütörtökön vetítettek Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.