hirdetés
Blogolj!

Cannes - Megkezdődött a 69. cannes-i fesztivál

2016.05.12.

Woody Allen legújabb filmje, a Café Society díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 69. cannes-i fesztivál. 

Nincs csillogás botrány nélkül

2016.05.11.

Beindult a 69. cannes-i filmfesztivál, ami az egyik legrangosabb filmes esemény. A Francia Riviérán tartott másfél hetes banzáj természetesen eddigi 68 éve alatt botrányoktól sem volt mentes. Most nézzük meg azt, hogy a csillogáson és a vörös szőnyeges felvonulásokon túl milyen meghökkentő pillanatokkal botránkoztatták vagy éppen szórakoztatták a közönséget a jelenlévők.

Bognár Éva Katinka rövidfilmje díjat nyert az oberhauseni nemzetközi rövidfilmfesztiválon

2016.05.11.

Bognár Éva Katinka Hugo Bumfeldt című, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült diplomafilmjével az oberhauseni nemzetközi rövidfilmfesztiválon a gyerek és ifjúsági film kategóriában elnyerte a gyerekzsűri díját. 

Átadták a 26. Mediawave fesztivál díjait

2016.05.01.

Nagy Dénes Seb című alkotása nyerte el a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a 26. Tartóshullám Mediawave Együttléten, a legjobb külföldi dokumentumfilm díját a lengyel Vita Maria Drygas Piano című műve kapta. A díjkiosztót szombat éjjel tartották a komáromi Monostori Erődben. 

Címkék: díj, Fesztivál

Külföldön is közönségkedvenc a zenés magyar rövidfilm

2016.04.27.

A torontói TIFF Kids filmfesztivál a legjobb rövidfilmnek járó "People's Choice Award"-dal, azaz közönségdíjjal jutalmazta április 24-én vasárnap tartott díjkiosztóján Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét.

Szovjet-orosz Avantgárd Fesztivál az Örökmozgóban

2016.04.26.

Többek között Eizenstein Patyomkin páncélos című alkotásának digitálisan felújított változata, amely nemcsak a film eredeti zenéjével, hanem bizonyos képkockáiban eredetileg is színes kópiájával lesz látható a fesztiválon.

30 éve nem volt ilyen megtiszteltetésben része magyar rendezőnek

2016.04.26.

Május 11-én startol az idei cannes-i filmfesztivál, amit az egyik legjelentősebb filmes eseményként tartanak számon. Tavaly a magyarok szeme különösen rászegeződött a fesztiválra, hiszen a Saul fia akkor, egy évvel ezelőtt indult el hódító útján. Azok után, hogy a zsűri nagydíját és számos elismerést bezsebelt a film a francia városban, most idén sem szűnt meg ennek utózöngéje, hiszen a film rendezőjét, Nemes Jeles Lászlót beválogatták a zsűribe.

Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmje győzedelmeskedett az európai filmek fesztiválján

2016.04.24.

Fliegauf Bence Liliom ösvény című alkotásának ítélték oda a fődíjat, az Arany Olajfát az európai filmek fesztiválján, az olaszországi Leccében. 

Két díjat is kapott a Félvilág a Nashville Filmfesztiválon

2016.04.23.

Két díjat is kapott a Nashville Filmfesztiválon a Félvilág című kosztümös magyar thriller: két másikfilmmel megosztva elnyerte a közönségdíjat, Gryllus Dorkát pedig a legjobb színésznőnek járó különdíjjal jutalmazták. 

Magyar klasszikus a Francia Riviérán

2016.04.20.

Közeledik a cannes-i filmfesztivál, ahol két animációs filmmel is képviseltetjük magunkat. Versenyen kívül viszont minden évben levetítenek egy-egy klasszikust is a Cannes Classics elnevezésű szekcióban. Idén a 45 évvel ezelőtt debütáló Makk Károly-féle Szerelem című filmet is leadják, ami 1971-ben a Zsűri díját is elnyerte. 

Törőcsik Mari, Makk Károly éa Darvas Lili 45 évvel ezelőtt a cannes-i filmfesztiválon