Blogolj!

A járvány a Sundance Fesztivál szervezésébe is beleszól

2020.06.30.

Nem meglepő fordulat, hogy a járvány a rendezvények szervezésében másféle megoldást követel, és bár a következő Sundance csak jövő januárban lesz, az óvintézkedésekről már most gondoskodnak a szervezők.

Woody Allen filmjével nyit a San Sebastián-i filmfesztivál

2020.06.26.

Allent Amerikában nem szívesen fogadják el mostanában, Spanyolországban úgy tűnik, ez másképp van.

Elmarad az idei CineFest

2020.06.12.

Mivel a koronavírus-járvány, ha csak átmenetileg is, de kinyírta a filmipart, így nem meglepő, hogy a miskolci filmfesztivál szervezői meghozták ezt a döntést.

A világjárvány ellenére is megtartják a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált

2020.05.25.

A koronavírus-járvány ellenére is a tervezett rendben megtartják szeptemberben a velencei filmfesztivált, ezt maga Luca Zaia, Veneto tartomány kormányzója erősítette meg.

Nem marad el a Bujtor István Filmfesztivál, május végéig várják a nevezéseket

2020.05.13.

Bár az elmúlt és az elkövetkező hónapokban rengeteg rendezvényt mondtak le, viszont úgy néz ki, a Bujtor István Filmfesztivál megússza a járvány okozta gondokat és megtartják augusztus 17. és 20. között.

Csehország az Európai Filmnapokkal indít a korlátozások feloldása után

2020.05.11.

Bár még nem látni a járvány végét, azért elmondható, hogy a helyzet mindenhol javulni látszik. Ez alól Csehország sem kivétel, ahol már az Európai Filmnapokra készülnek.

Elmarad a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál

2020.04.28.

A szervezők korábban azt tervezték, hogy a hagyományosan júliusban megrendezett filmmustrát átcsúsztatják augusztusra, de azt a város önkormányzata nem fogadta el.

Ingyenes filmfesztivált szerveznek a YouTube-on

2020.04.28.

Úgy látszik, hogy az A-listás filmfesztiválok áthidalták a koronavírus miatt kialakult korlátozási problémákat, ugyanis májusban a világ legnagyobb filmes seregszemléinek, köztük a cannes-i, a torontói, a velencei és a berlini filmfesztiválnak a közreműködésével megvalósul a We Are One: A Global Film Festival elnevezésű ingyenes, virtuális rendezvény a YouTube-on.

Szeptemberre csúszik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

2020.04.16.

A filmmustrát eredetileg májusban tartották volna meg.

Új formában érkezhet idén a Cannes-i filmfesztivál

2020.04.15.

Mint ismeretes a koronavírus-járvány mindre hatással van, nem kivételek ez alól a különböző A-listás fesztiválok sem, mint a Cannes-i filmfesztivál, amely most új megvalósítási formán gondolkodik az idei évre.