hirdetés
Blogolj!

Holdra repít a velencei filmfesztivál

2018.07.19.

Pontosabban az a Damien Chazelle, aki a fél világot meghódította a rózsaszín köddel átitatott Kaliforniai álom című filmjével. Mert legfrissebb mozija, a Neil Armstrongról szóló First Man a 75. velencei filmfesztivál nyitófilmje lesz.

Magyar film nyert díjat Karlovy Varyban

2018.07.07.

Csuja László Virágvölgy című filmjét díjazták szombat este Közép-Európa A kategóriás fesztiválján, azaz a  Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon.

Több magyar film is bemutatkozik a szarajevói filmfesztiválon

2018.07.07.

A balkáni térség legfontosabb filmes mustráján, azaz a  24. Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon Bogdán Árpád Gettó Balboa című dokumentumfilmje és Szilágyi Zsófia Egy nap című játékfilmje is szerepel. Mindez augusztus 10. és 17. között.

Magyar punkokról szóló filmtervet díjaztak Karlovy Vary-ban

2018.07.05.

Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock'n Roll című filmtervét díjazták a Karlovy Vary-i filmfesztivál szakmai programjában, a térség kiemelkedő filmterveit bemutató Eastern Promises című fórumon.

Kezdődik a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál

2018.06.29.

Az idei nemzetközi filmszemle június 29-én kezdődik, a díjkiosztó gálát július 7-én tartják a nyugat-csehországi fürdővárosban, ahol többek között díjat kap Tim Robbins, Robert Pattinson és Barry Levinson is.

Magyar színésznő lett a legjobb a kassai filmfesztiválon

2018.06.25.

Az Egy nap című film bemutatása óta sorra gyűjti be az elismeréseket. Hétvégén Szilágyi Zsófia új filmjének főszereplője kapott díjat a kassai Art Filmfesztiválon.

Magyar rövidfilm nyerte meg a nemzetközi diákfilmfesztivált

2018.06.17.

Hiába, az utóbbi években egyszerűen megállíthatatlanok a magyar filmek, amire újabb ékes példa, hogy Szentpéteri Áron Láthatatlanul című rövidfilmje nyerte meg Tel-Avivban a nemzetközi diákfilmfesztivál versenyét.

Négy magyar filmmel startol a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál

2018.06.15.

Szombaton kezdődik az a kíni filmfesztivál, aminek egyik zsűritagja Enyedi Ildikó lesz.

Magyar alkotás is szerepel a legnevesebb animációs fesztiválon

2018.06.11.

Kilenc évet kellett arra várni, hogy újra magyar film is jelen legyen az animációs filmszakma legnevesebb eseményén, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

Magyar filmtervet díjaztak Kolozsváron

2018.06.03.

Két magyar alkotó filmtervét díjazta a kolozsvári Transilvania nemzetközi filmfesztivál szakmai fóruma, a Transilvania Pitch Stop.