Blogolj!

Szédülj bele a filmekbe: III. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2016.07.11.

Az elmúlt két év nagy sikerét követően július 27. és augusztus 3. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 15 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

Sing Street

Mi volt előbb, a patás tyúk vagy a mutáns tojás? – Férfiak és csirkék

2016.02.17.

Már nyáron láttuk, ugyanis félő volt, hogy nem jut el a hazai mozikba. De végül mégis megérkezett hozzánk a dán abszurd humor újabb képviselője. Augusztusi kritikánk újra:

Evolúció, bibliai történetek, filozófia és egy kis agresszivitás. Ezek is csak egy dán történetben férhetnek meg kényelmesen egymás mellett. És ha már dán film, akkor mondanom sem kell, hogy minőség, fanyar humor és naná, hogy Mads Mikkelsen.

Anders Thomas Jensen, a hibátlan Ádám almái után megint egy nagyszerű keserédes vígjátékkal rukkolt elő. A Férfiak és csirkék (már a cím miatt is megnézős) mintha a tíz évvel ezelőtti film testvére lenne; ahogy az Ádám almáiban a hit különböző aspektusait ismerhettük meg, úgy legújabb alkotásában a hovatartozás, és a gyökértelenség problémáját járja körbe a rendező.