Blogolj!

Kulcsfontosságú 56-os filmet láthatunk hamarosan

2018.02.21.

Szó szerint. Erre pedig az ad okot, hogy Bergendy Péter Trezor című filmjének „főszereplője” egy, a forradalom alatt elveszett trezor kulcsa.

Hajdu Szabolcs filmje tarolt a Magyar Filmkritikusok Díjátadóján

2017.02.03.

A Magyar Filmkritikusok Díját idén már 55. alkalommal adták át az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért. A díjátadón az Ernelláék Farkaséknál a fődíj mellett a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjat is megkapta.

Magyar alkotások Lengyelország nyári filmfesztiválján

2016.06.29.

Fekete Ibolya, Szász Attila, Varga Ágota és Almási Tamás filmjei versenyeznek a 45. lubuskói nyárifilmnapokon, a lengyelországi Lagówban - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t szerdán. 

Két díjat is kapott a Félvilág a Nashville Filmfesztiválon

2016.04.23.

Két díjat is kapott a Nashville Filmfesztiválon a Félvilág című kosztümös magyar thriller: két másikfilmmel megosztva elnyerte a közönségdíjat, Gryllus Dorkát pedig a legjobb színésznőnek járó különdíjjal jutalmazták. 

Zene, gyilkosság és Balaton a 2. Magyar Filmhéten

2016.03.04.

A 2. Magyar Filmhét felhozatala nagyon vegyes, ami azért jó, mert mindenki megtalálja azt, ami érdekli, vagy ami éppen a hangulatához passzol. Nézzük mik voltak a Filmhét második és harmadik napján.

Háború a küszöbön innen és túl – Félvilág

2015.12.31.

Ha valami magyar tévéfilmként van beharangozva, akkor az embernek valahogy nem dobban meg a szíve és nem várja tűkön ülve az adott alkotást. De szerencsére Szász Attila filmje más, már csak elég az előzetesét megnézni, hogy ezt lássuk, vagy azt, hogy milyen stáb áll a Félvilág mögött.