Blogolj!

Több filmet is először láthat a magyar közönség a Skandináv Filmfesztiválon

2016.10.26.

Több filmet is először láthat a magyar közönség a Skandináv Filmfesztiválon, amelyen dán, svéd és norvég filmek mellett két finn alkotást is vetítenek szerdától vasárnapig Budapesten az Art+Cinema moziban.

A kommuna

Üzen a múlt – Palackposta

2016.08.29.

A dán krimi-trilógiában, vagyis a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok után a Palackposta az, ami felteszi az i-re a pontot, ha egyáltalán lehet ilyen szófordulattal élni olyan történetek esetében, amik nem szorosan kapcsolódnak egymáshoz, csupán annyiban, hogy a már megszokott nyomozópáros, Assad (Fares Fares) és Morck (Nikolaj Lie Kaas) egy újabb múltbéli bűnügyet próbál megoldani. A szereplők ugyanazok, a sejtelmes északi hangulat pedig újfent garantált.

A Q-ügyosztály újabb sötét ügybe keveredik

Szédülj bele a filmekbe: III. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2016.07.11.

Az elmúlt két év nagy sikerét követően július 27. és augusztus 3. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 15 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

Sing Street

Üdv újra a dán pokolban - Fácángyilkosok

2015.05.04.

Aki ismeri a skandináv filmeket és legfőképp látta a 2013-as Nyomtalanult, az tudni fogja, hogy mire számíthat a trilógia második része, a Fácángyilkosok kapcsán. A dán pszichopaták világának újabb bugyrai tárulnak fel előttünk, az északi precizitással és minőséggel ötvözve. Az eredmény pedig – mint mindig – ütős lett.