Blogolj!

Hét magyar alkotást is meghívtak a szarajevói filmfesztiválra

2018.08.09.

Hét magyar film versenyez a balkáni térség legfontosabb seregszemléjén, a pénteken kezdődő szarajevói filmfesztiválon. A mustra koprodukciós fórumára ezen felül három magyar alkotó még készülőben lévő filmjét, filmtervét is meghívták - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Újra bekúszik az utcákra a pornó

2018.08.06.

Tavaly elég nagyot szólt az HBO saját gyártású sorozata, a Fülledt utcák, amely a kora hetvenes évek Amerikájába húzta be a nézőket, amikor a stricik helyét már kezdte átvenni az akkor beinduló pornóipar.

Oscar-díjas és premier előtti alkotásokkal várnak az idei Mozinet Filmnapok

2018.08.04.

Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotók filmjei, Nemes Jeles László, Paolo Sorrentino, Aszgar Farhadi, valamint Enyedi Ildikó alkotásai is szerepelnek az idei Mozinet Filmnapok programjában, amelyet október 20. és 23. között rendeznek meg a Puskin moziban Budapesten, de amelyhez több vidéki város art mozija is csatlakozik.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio nem akart a hegyek között enyelegni

2018.07.19.

Az Ang Lee rendezésében mozikba kerülő Brokeback MountainTúl a Barátságon 2006-ban a nyolc Oscar-jelölésből hármat is díjra váltott. Az eredeti tervek szerint azonban Gus Van Sant (Good Will Hunting) rendezte volna a filmet, olyan arcokkal, mint Brad Pitt és Leonardo DiCaprio.

Igazi csemegékkel vár az V. Vertigo Filmhét

2018.07.14.

Huszonnégy filmet tűz műsorra az V. Vertigo Filmhét vetítéssorozata július 25. és augusztus 1. között a fővárosi Puskin moziban, valamint az idén először három vidéki helyszínen is.

Hollywood üdvöskéi bejelentkeztek az Oscarra

2018.07.13.

Adott napjaink legtehetségesebb színésznői közül rögtön kettő is, Margot Robbie és Saoirse Ronan személyében, ehhez jönnek még a csodás kosztümök és a valós történelmi események, na meg persze a manapság nélkülözhetetlen girlpower. Mi ez, ha nem a tökéletes iskolapéldája annak, hogy hogy vidd haza Oscar bácsit?

Megvannak az idei Emmy-jelöltek

2018.07.13.

Befutottak az idei, a televíziózás Oscar-díjának is tartott 70. Primetime Emmy-díj jelöltjei, amelyek között nagy meglepetésekre nem kell számítani, rekordokra viszont már annál inkább.

Hollywood már le is csapott a barlangban rekedt thai gyerekek sztorijára

Azt eddig is tudtuk, hogy Hollywood azonnal lecsap, ha egy jó sztorit szimatol, ami alól úgy látszik, hogy a barlangban ragadt thaiföldi gyerekek története sem kivétel, ugyanis a BBC szerint már a mentés közben felbukkantak a helyszínen hollywoodi producerek. 

Újra együtt minden idők egyik legjobb sorozatának szereplőgárdája

2018.06.29.

Lehet vitatkozni, hogy ki szerint mi minden idők legjobb sorozata, de az kétségtelen, hogy az idén tíz éves Breaking Bad (Totál szívás) mindenkinél ott van az első háromban.

Liam Neeson özvegye még nála is keményebb

2018.06.26.

Hollywood szép lassan megtanulta, hogy új Steve McQueen érkezett a városba, aki színészet helyett a rendezésben alkot maradandót. A rendező legújabb filmje, a Nyughatatlan özvegyek szerencsére hozzánk is eljut, és már az első magyar kedvcsinálót is megnézhetjük.