Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Meghalt Sára Sándor
Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
Blogolj!

Te meddig mennél el, hogy jobb ember legyél? - Szcientológia, avagy a hit börtöne

2015.11.22.

Mindenki azt szeretné, hogy tökéletes legyen az élete, hogy jobb ember legyen, hogy sikeres legyen abban, amit csinál, és hogy a családban is szeretet és béke honoljon. Ki ne élne egy olyan lehetőséggel, ami ezt mind felkínálja az ember fiának/lányának? Te is szeretnéd? Akkor csak annyi a dolgod, hogy lemondasz a szabad akaratodról, na meg persze elég bőkezűen adakozol az „egyház” részére.

Szcientológia, avagy a hit börtöne - magyar feliratos előzetes

2015.10.17.

A hazánkban leginkább Tom Cruise miatt ismert egyházról most lerántják a leplet. Sokan az év botrányfilmjének tartják az Oscar-díjas rendező Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, Előttünk nincsenek titkok: A WikiLeaks története) legújabb dokumentumfilmjét, amely a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését. Szcientológia, avagy a hit börtöne november 19-én érkezik a magyar mozikba.

Marty McFly egy kis nosztalgiára hív minket – Back in Time előzetes

2015.09.12.

(kép forrása: www.slashfilm.com)

A vissza a jövőbe trilógia kapcsán már nem tudunk sok új dolgot mondani vagy mutatni, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteget foglalkoztak ezzel a témával. Most mégis érkezik majd egy dokumentumfilm, amelyben megszólalnak a filmmel kapcsolatos legfontosabb alkotók, köztük Steven Spielberg, Robert Zemeckis és Michael J. Fox is.  Továbbá a rajongók is mesélnek arról, hogy hogyan hatott rájuk a trilógia, illetve az is téma lesz, hogy milyen hatása volt a későbbi évtizedekre. A bemutató stílusosan 2015. október 21.

Michael Moore ismét feltárja az igazságot – Where to Invade Next előzetes

2015.09.12.

(kép forrása: www.thenation.com)

A Michael Moore (Fahrenheit 9/11, Kóla, puska, sültkrumpli) dokumentumfilmjeiben mindig érzékeny témákat feszeget és igyekszik elénk tárni, hogy hogyan is működik az amerikai rendszer, kormányzat illetve politika. Most sincs ez másként, a Where to Invade Next központi témája, hogy Amerika tulajdonképpen a végtelen háborúskodás mellett van, hogy így támogassa a több milliárdot elnyelő fegyveripart. A filmnek a torontói filmfesztiválon hatalmas sikere volt, a kritikusok állva tapsoltak a vetítés végén. Mi is kíváncsian várjuk, hogy Moore a 6 éves kihagyás után milyen munkával tér vissza.  

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 8. rész

2015.09.05.

Egy kicsit hátrahagyjuk a fikciót, és előveszünk pár izgalmas dokumentumfilmet. Jön a nyolcadik rész. (Előző részek filmjeiből itt szemezgethettek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

(kép forrása: www.origo.hu)

Címkék: dokumentumfilm, lista

Amikor a valóság VALÓSÁGGÁ válik – Az Eichmann show

2015.08.27.

A valóságshow-k korát éljük, ez nem vitás. A kukkolás, a kíváncsiság természetes emberi tulajdonságok. De van az a fajta valóság, ami nem random bezárt emberek kreált életét mutatja be, hanem az, ami a borzalmakkal teli, sötét és kegyetlen jelent és múltat tárja elénk. Amiről senki nem akar tudni. Senki nem akar már kukkolni és a kíváncsiság helyett is inkább a békés tudatlanságba burkolóznánk. De mégis erről a valóságról tudni KELL.

(kép forrása: www.bbc.co.uk)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 5. rész

2015.08.17.

Összeesküvés-elmélet, apokalipszis és egy gótikus lidércnyomás az ötödik részben. (A sorozat előző részei itt találhatóak: 1, 2, 3, 4. rész)

(kép forrása: www.screencrush.com)

Kevésbé ismert filmek, amiket jó, ha megnézel – 3. rész

2015.07.28.

Elérkezett a sorozat harmadik része újabb izgalmas alkotásokkal. ( Az első részt itt, a másodikat pedig itt tudjátok elérni.)

(kép forrása: www.spiritofbaraka.com)

Trailer özön

2015.05.21.

Az útvesztő: Tűzpróba előzetes

Az elmúlt pár évben keményen hódítanak a tini – akció – kalandfilmek a mozikban, gondoljunk csak Az éhezők viadalára, A burokra, vagy a Beavatottra. Nem hiányozhat a sorból Az útvesztő sem, pláne nem a második rész, aminek most jött ki legújabb előzetese. A filmnek most magyar vonatkozása is van, hiszen az operatőr Pados Gyula volt. Nem áll tőle távol Hollywood világa, hiszen ő fényképezte az Elemi ösztön 2-t és a Ragadozókat, itthon pedig a Kontrollból, vagy a Sortalanságból ismerhetjük munkáját. Legfrissebb felvételeit pedig szeptembertől láthatjuk majd Az útvesztő: Tűzpróbában.

 

Legújabb Amy előzetes

A Cannes-ban vetített Amy Winehouse-ról szóló dokumentumfilm, az Amy legfrisebb előzetese jött ki. A film az énekesnő életét mutatja be házi- és koncertfelvételek segítségével a gyerekkortól a sikereken és drogokon át egészen Winehouse haláláig.

 

Pixels előzetes

Úgy látszik, ma tele vagyunk trailerekkel, most itt van a legújabb pixelek vs emberek harcának bemutatása pár percben. Adam Sandler még mindig nem kívánt vendég bármelyik filmről is legyen szó, de mivel Peter Dinklage is szerepel a moziban, így ez még tudja ellensúlyozni a dolgot. A „kockaharcosok” között még feltűnik a Férj és Férjből ismert Kevin James és a True Detective sorozatből Michelle Monaghan is.

A Nagy Testvér figyel téged – Citizenfour

2015.05.05.

Az igazi krimiket a valóság írja. Amíg mi izgalommal kísérjük végig egy fikciós film fordulatait, addig nem is gondolnánk, hogy a való élet sokkal durvább dolgokra is képes. A 2013-as megfigyelési botrány előzményeit és hatását dolgozza fel Laura Poitras dokumentumfilmje.