Elhunyt Csukás István
A Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze 83 éves volt.
Blogolj!

Dokumentumfilm készül Whitney Houstonról

2016.04.29.

Whitney Houstonról forgat dokumentumfilmet Kevin Macdonald, aki a müncheni olimpiáról szóló Egy nap szeptemberben című dokumentumfilmjéért 2000-ben Oscar-díjat kapott. 

Bemutatták Dézsy Zoltánnak a Seuso-kincsről szóló legújabb filmjét

2016.04.26.

Bemutatták hétfő este Székesfehérváron Dézsy Zoltán A Seuso-kincsek története című filmjének második részét, a Seuso II.-t. 

'56-os dokumentumfilmeket és két portréfilmet támogat a Médiatanács

2016.04.14.

Négy 52 perces dokumentumfilm elkészítését támogatta a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program 2015-ös Nemeskürty István-pályázatát kiértékelve - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel csütörtökön. 

Tavaszi filmklubot indít a Magyarhangya és a Néprajzi Múzeum

2016.04.10.

Modern mesterek - különleges látószögek címmel tavaszi filmklubot indít a Magyarhangya közösségi filmforgalmazó és a budapesti Néprajzi Múzeum. 

Természetvédelmi szervezeteket támogatnak az Évszakok című film bevételéből

2016.04.04.

Magyarországon április 14-én kerül a mozikba az Évszakok című nagyszabású természetfilm, amelynek premier előtti megtekintésével természetvédelmi programokat támogathatnak a nézők. 

Francia mozikban az egykori magyar punkokról készült francia dokumentumfilm

2016.03.30.

Szerdától látható a francia mozikban Lucile Chaufournak a 1980-as évek magyar punkjairól készített dokumentumfilmje, az East Punk Memories (Keleti punk emlékek). 

Mit rejtegetsz a föld alatt?– A pince

2016.02.14.

A Josef Fritzl-ügy óta az osztrákok és pincéjük közötti kapcsolat von némi előítéletet maga után, nem is beszélve a Natascha Kampusch által elszenvedett többéves szenvedésről. Ulrich Seidlt az előbbi történet késztette arra, hogy dokumentumfilmet készítsen arról, hogy mégis mit rejt egy átlag osztrák ember pincéje. És itt természetesen nem a megszokott limlomokról van szó.

Több mint hétezren látták két hét alatt A lovasíjászt

2016.02.10.

Több mint hétezren látták két hét alatt Kaszás Géza a saját lovasíjász-iskolát teremtő Kassai Lajosról forgatott dokumentumfilmjét. Kaszás Géza az MTI-nek adott interjúban elmondta: a film eddigi fogadtatása egyértelműen kedvező volt, a január 21-i premieren felállva ünnepelték a stábot, ezt követően pedig sok kisebb településen a közönség magától kezdte el a vetítés szervezését. "Bárhová hívnak, elmegyünk ezzel a filmmel" - fogalmazott.

Száz éve eltűnt magyar műtárgyakról készül dokumentumfilm-sorozat

2016.02.05.

Barki Gergely művészettörténész szakmai közreműködésével Wanted - A képvadászat címmel dokumentumfilm-sorozat készül száz éve eltűnt magyar műtárgyakról, amelyek utoljára az 1915-ös Panama-Pacific International Exposition című világkiállításon szerepeltek San Fransiscóban, ahonnan nem kerültek vissza Magyarországra.

Barki Gergely művészettörténész

A kultúra pátosza, vagy a pátosz kultusza? – A lovasíjász

Kassai Lajos a modernkor kakukktojása, a múlt képviselője, aki nem mellesleg világbajnoka egy olyan különleges és egyedi dolognak, ami ma már inkább érdekességnek és kuriózumnak számít.